Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Η πόλη τιμά τη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου την Παρασκευή 3 Φλεβάρη


Η πόλη της Θεσσαλονίκης τιμά τη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου, που έφυγε από κοντά μας πριν τρία χρόνια, σε μια βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 3 Φλεβάρη.

Τρεις βασικοί συνεργάτες του σπουδαίου συνθέτη, ο Γιάννης Κότσιρας, η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Θύμιος Παπαδόπουλος ανατρέχουν στα πιο αγαπημένα τραγούδια του. Τραγούδια «κοινού αισθήματος» όπως έλεγε ο Θάνος, τραγούδια που πολλές γενιές περπάτησαν μαζί τους, καθιστώντας τα μ' αυτό τον τρόπο διαχρονικά.

Ο Θάνος Μικρούτσικος συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Γιάννη Κότσιρα, το 2005, σε μια συναυλία αφιέρωμα της εργασίας του συνθέτη πάνω στην ποίηση του Νίκου Καββαδία. Η ζωντανή ηχογράφηση αυτής της συναυλίας ήταν η πρώτη τους δισκογραφική συνεργασία, ενώ το 2014 κυκλοφόρησε η κοινή τους δουλειά «Ο,τι θυμάσαι δεν πεθαίνει».

Η Ρίτα Αντωνοπούλου για πολλά χρόνια, υπήρξε σταθερή συνεργάτιδα του, ερμηνεύοντας μοναδικά τα τραγούδια του. Η πρώτη τους δισκογραφική συνεργασία ήταν στο «Για φωνή και ορχήστρα» ενώ ακολούθησαν το «Πάμε ξανά από την αρχή», η «Καντάτα για την Μακρόνησο» ως την τελευταία ζωντανή ηχογράφηση του κύκλου τραγουδιών σε στίχους του Νίκου Καββαδία «Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία» που κυκλοφόρησε μετά τον θάνατο του συνθέτη.

Προπώληση: 211 7701700, 2310 895938-9, viva.gr, www.ct.gr, Public.

Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια, πληροφορίες: 2310 895938-9.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου