Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις


 Νέα επιδείνωση του καιρού φέρνει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με νέο επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το Δελτίο, οι χιονοπτώσεις που ήδη εκδηλώνονται κατά τόπους στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπεται να συνεχιστούν σήμερα στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Ειδικότερα για την ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι και το απόγευμα.

Για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια και τα ανατολικά θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Την Τετάρτη, αναμένονται χιονοπτώσεις και παγετός.

Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά έως και την Πέμπτη, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός (αρνητικές θερμοκρασίας καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας).

Για την Αττική αύριο, προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

 


Είκοσι χωριά χωρίς ρεύμα στη Βόρεια Εύβοια

Ο χιονιάς εξακολουθεί να πλήττει την χώρα, με την Εύβοια και τον Βόλο να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Στην Εύβοια, καταγράφονται σοβαρά  προβλήματα στην υδροδότηση και στην ηλεκτροδότηση.

Είκοσι χωριά στην κεντρική και Βόρεια Εύβοια δεν έχουν ρεύμα καθώς πολλά δέντρα υπό το βάρος του χιονιού πέφτουν πάνω στα καλώδια και το χιόνι έχει φτάσει μέχρι τη θάλασσα. 

Αποκομμένη η κεντρική από τη βόρεια Εύβοια

Η εθνική οδός που συνδέει τη Χαλκίδα με την Αιδηψό παραμένει κλειστή. Είναι αποκομμένη ουσιαστικά η Κεντρική από τη Βόρεια Εύβοια. Το ύψος του χιονιού ξεπερνά το 1,5 μέτρο ενώ γίνεται αγώνας δρόμου για να κρατηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Η ΕΛ.ΑΣ πριν από λίγο, αποφάσισε την άρση της απαγόρευσης των βαρέων οχημάτων σε Αττική οδό και Αθηνών-Θεσσαλονίκης, Υμηττό και Αιγάλεω. Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ θα συνεχιστούν σε πολλές περιοχές της χώρας, και αύριο Τετάρτη, οι χιονοπτώσεις  

Να εξασφαλιστεί η προστασία των κατοίκων μέσα στον χιονιά

Σε δήλωσή του ο Βασίλης Παπασωτηρίου, υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ  και μέλος της ΕΠ Αν. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ, αναφέρει: 

«Για μια ακόμα φορά οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας γινόμαστε μάρτυρες της "ετοιμότητας" του κρατικού μηχανισμού, αυτή τη φορά μπροστά στον χιονιά. 

Δεκάδες χωριά ταλαιπωρούνται εδώ και δυο μέρες με επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος, κάποια είναι μόνιμα χωρίς ρεύμα. Οι δρόμοι παραμένουν κλειστοί, για μια ακόμα φορά οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας είναι αποκλεισμένοι. 

Χρειάζεται εδώ και τώρα όλοι οι  αρμόδιοι κρατικοί φορείς, κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμος να εξασφαλίσουν με κάθε τρόπο προσωπικό και μηχανήματα για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα, να εξασφαλιστεί η προστασία των κατοίκων μέσα στο χιονιά που συνεχίζεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου