Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Πού 'σαι ακόμα


«Πολλές χώρες επιδίδονται σε μια προσπάθεια εξίσωσης της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία με την εισβολή των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ. Πρόκειται για εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις. Η εισβολή στο Αφγανιστάν ήταν η απάντηση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου από τρομοκράτες (...) Η εισβολή στο Ιράκ ήταν ένα λάθος, που βασίστηκε σε εσφαλμένες πληροφορίες σχετικά με την ύπαρξη πυρηνικού οπλοστασίου (...) Στην περίπτωση της Ρωσίας έχουμε εισβολή χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια στρατιωτική πρόκληση (...) Η Δύση πρέπει να εξηγήσει πιο αποτελεσματικά τις διαφορές αυτές».

Με αυτήν την επιχειρηματολογία ...Δημοτικού, για το ποιο ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο διαθέτει το καλύτερο πρόσχημα, προσπάθησε ο Τζ. Σταυρίδης, πρώην επικεφαλής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, να δικαιολογήσει σε συνέντευξή του τη «διαφορά» των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που πραγματοποιούν οι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ από αυτές των άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων, όπως η Ρωσία. Κατέληξε μάλιστα στο ...συμπέρασμα ότι χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο, με αποστολή και αεροσκαφών στην Ουκρανία.

Αν πάντως συνυπολογίσει κανείς ότι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος κλιμακώνεται, ότι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο συνυπέγραψαν το πολεμικό παραλήρημα που ζητάει ακόμα περισσότερα όπλα στην Ουκρανία και ότι σύμφωνα με τις δικές τους μετρήσεις η ΝΑΤΟική προπαγάνδα έχει τα ζόρια της, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ακούσουμε κι άλλα τέτοια «ωραία» το επόμενο διάστημα.

Στην προσπάθειά τους να βάλουν τον λαό να διαλέξει στρατόπεδο ληστών, η απάντηση βρίσκεται στα χέρια του: Με ισχυρό ΚΚΕ να ακυρώσει τα ψευτοδιλήμματα, να δυναμώσει την πάλη για τα δικά του συμφέροντα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου