Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Χρήστος Μαλτέζος - 100 χρόνια από την ίδρυση της ΟΚΝΕ


ΟΚΝΕ: μαχητικό σχολείο νέων επαναστατών - 1ο βίντεο για τον Χρήστο Μαλτέζο, γραμματέα της ΟΚΝΕ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της Ομοσπονδίας Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδας (28 Νοεμβρίου 1922), η ΚΝΕ επιδιώκει με πολύμορφο τρόπο να «φωτίσει» γνωστές και άγνωστες πλευρές της ηρωικής δράσης της ΟΚΝΕ.

Με σειρά ολιγόλεπτων βίντεο για ορισμένες από τις πιο ένδοξες μορφές του κομμουνιστικού κινήματος στη χώρα μας, που «ανδρώθηκαν» στην ΟΚΝΕ, όπως ο Χρήστος Μαλτέζος, η Ηλέκτρα Αποστόλου, ο Νίκος Ζαχαριάδης, ο Άρης Βελουχιώτης, ο Νίκος Μπελογιάννης, τιμάμε τους χιλιάδες «επώνυμους» και «ανώνυμους» ΟΚΝίτες, όλους εκείνους που με τη στάση τους, την πίστη τους στο δίκιο του λαού, την αυτοθυσία τους, έδειξαν ότι ακόμα και όταν τα εμπόδια μοιάζουν αξεπέραστα, η οργανωμένη, επαναστατική πάλη μπορεί να τα υπερνικήσει. Οι ήρωες της ΟΚΝΕ στάθηκαν ανυποχώρητοι, γιατί διαπαιδαγωγήθηκαν από το ΚΚΕ με τα ιδανικά και τις αξίες του οργανωμένου αγώνα, στην πάλη για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Παραλαμβάνουμε τη σκυτάλη ενός ολόκληρου αιώνα αγώνων και θυσιών του ΚΚΕ, συνεχίζοντας στη διαδρομή που χάραξαν...

Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον ηθοποιό Μάκη Παπαδημητρίου, που χάρισε τη φωνή του στην ηχογράφηση του 1ου βίντεο της σειράς για τους ήρωες της ΟΚΝΕ.

Χρήστος Μαλτέζος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου