Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Μαζικό μαχητικό απεργιακό ΟΧΙ στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο


ΓΑΛΛΙΑ

Χιλιάδες απεργοί διαδηλωτές στους δρόμους ενάντια στις αντιασφαλιστικές ανατροπές !

Μαζικές και μαχητικές ήταν οι χτεσινές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Γαλλίας, στο πλαίσιο της πανεθνικής τους απεργίας ενάντια στις νέες αντιασφαλιστικές ανατροπές που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν.

 
Μασσαλία

Πολύ μεγάλες ήταν οι διαδηλώσεις στην πόλη Clermont-Ferrand και στο Saint-Nazaire, στην Τουλούζη, στη Νις και σε εκατοντάδες μεγάλες και μικρότερες πόλεις.

Με τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι απαντούν μαχητικά και αποφασιστικά στην κυβερνητική αδιαλλαξία που εκφράστηκε διά στόματος πρωθυπουργού, Ελιζαμπέτ Μπορν, η οποία το Σαββατοκύριακο είπε ότι η αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης δεν είναι «πλέον διαπραγματεύσιμη».

Σημειώνεται ότι η συζήτηση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ξεκίνησε προχτές, Δευτέρα, ενώ στην Ολομέλεια αναμένεται να υποβληθεί στις 6 Φλεβάρη.

Μασσαλία

Δυναμικό «παρών» του ΠΑΜΕ στις τεράστιες απεργιακές συγκεντρώσεις της Γαλλίας


Η προσυγκέντρωση των Βερσαλιών, στην οποία συμμετείχε και αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, που βρίσκεται από προχτές στη Γαλλία, διέσχισε τους δρόμους της πόλης με πορεία. 

 
Το ΠΑΜΕ διαδηλώνει στους δρόμους του Παρισιού

Στη συγκέντρωση μεταφέρθηκε το αγωνιστικό μήνυμα αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ. Το μουσείο του παλατιού των Βερσαλιών ήταν κλειστό με καθολική απεργία των εργαζομένων.

 
Στην συγκέντρωση μεταφέρθηκε το αγωνιστικό μήνυμα αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ

Μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις για τις αντιασφαλιστικές ανατροπές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου