Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Ισχυρό ΚΚΕ! Ούτε άλλοθι ούτε συγχωροχάρτι σε όσους παίζουν με την υγεία του λαού


ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Τα τρία χρόνια αναμέτρησης του λαού με την πανδημία, που τον έφεραν κατά μέτωπο με τον «ορατό εχθρό» της εμπορευματοποιημένης Υγείας, αποτελούν ένα ακόμα ασφαλές κριτήριο μπροστά στις κάλπες.

Γιατί κάθε νεκρός από τους περίπου 35.000, καθένας που νόσησε βαριά, που χρειάστηκε κρεβάτι νοσηλείας και ήρθε αντιμέτωπος με το ερωτηματικό του τρόμου για το αν «χωράει» η περίθαλψή του στο ρημαγμένο σύστημα Υγείας, κάθε λαϊκός άνθρωπος που ακόμα κι αν δεν νόσησε είδε τη διάγνωση και τη θεραπεία του να πηγαίνουν στις «ελληνικές καλένδες», δεν είναι «ανεξήγητα φαινόμενα». Είναι τα αποτελέσματα της διαχρονικής πολιτικής που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις και που ακόμα και σήμερα φέρνουν κοντά 100 νεκρούς τη βδομάδα, χιλιάδες να ταλαιπωρούνται από το σύνδρομο long-Covid, ακόμα πιο πολλούς να μην μπορούν καν να διαγνωστούν.

Η κάλπη λοιπόν που θα στηθεί το επόμενο διάστημα πρέπει να αξιοποιηθεί για να μην πάει στράφι η δραματική πείρα του λαού από τη διαχείριση της πανδημίας. Να αξιοποιήσει αυτήν τη μάχη για να αποδώσει τις ευθύνες στα κόμματα που συνέβαλαν στο σημερινό χάλι των νοσοκομείων.

* * *

Κανένα «συγχωροχάρτι» στην πολιτική που θεωρεί «κόστος» την κρατική χρηματοδότηση για την Υγεία, που αντιμετωπίζει ως «βαρίδι» τη μόνιμη και σταθερή δουλειά στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά ως «όφελος» τη γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα, την κερδοφορία των κλινικαρχών. Στην πολιτική που ευθύνεται για την άθλια κατάσταση στα νοσοκομεία και τις υπόλοιπες υγειονομικές μονάδες, για την ανύπαρκτη πρόληψη. Και που, όπως ήταν αναμενόμενο, σε συνθήκες πανδημίας κατέρρευσαν, φέρνοντας τους υγειονομικούς αντιμέτωπους με εκβιαστικά διλήμματα για το ποιον να σώσουν...

Κανένα συγχωροχάρτι στο εχθρικό για τον λαό κράτος, που για μια ακόμα φορά φάνηκε «ανίκανο» να πάρει στοιχειώδη μέτρα προστασίας, όπως στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τους χώρους δουλειάς, όμως αποδείχθηκε ικανότατο όταν κλήθηκε να καταστείλει την αγωνιστική δράση για ουσιαστική ενίσχυση του συστήματος Υγείας.

Απάντηση είναι η ψήφος στο ΚΚΕ: Το μόνο κόμμα που δεν βάζει στο «ζύγι» των «δημοσιονομικών αντοχών» τη διεκδίκηση για χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών, για να πάψουν να είναι υποστελεχωμένα τα νοσοκομεία, για να ανοίξουν τα 8 νοσοκομεία που έκλεισαν το 2013 και από τότε όλες οι κυβερνήσεις διατήρησαν κλειστά, με αποτέλεσμα τις εικόνες ντροπής με τα ράντζα ακόμα και στα ασανσέρ.

* * *

Κανένα άλλοθι στη ΝΔ που αξιοποίησε την πανδημία ως «ευκαιρία» για την ένταση της ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας των νοσοκομείων, με γενίκευση των εργολαβιών, με νέες συμπράξεις με ιδιώτες, με σχέδια για συγχωνεύσεις και λουκέτα νοσοκομείων και κλινικών, με στόχο τα κρατικά νοσοκομεία να λειτουργούν ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες».

Κανένα άλλοθι και στον ΣΥΡΙΖΑ, που και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση ακολουθεί την ίδια πολιτική. Που μέσα στην πανδημία, και ενώ ο λαός διαπίστωνε από πρώτο χέρι ότι οι ανάγκες του δεν συναντιούνται πουθενά με τα συμφέροντα των ομίλων της Υγείας, επέμενε στη «συνύπαρξη», στον «συμπληρωματικό ρόλο» των ιδιωτών. Που το «δημόσιο σύστημα Υγείας» το οποίο υπερασπίζεται είναι το εμπορευματοποιημένο σύστημα, στο οποίο θα αλωνίζουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα σε βάρος υγειονομικών και ασθενών.

Κανένα άλλοθι δεν πρέπει να έχει η επόμενη κυβέρνηση, που θα πάρει τη σκυτάλη από το πρώτο «Νοσοκομείο ΑΕ» στη Σαντορίνη, τα απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία επί πληρωμή, τις ΣΔΙΤ και τις «χορηγίες», με τα κοστολόγια DRGs για την εναρμόνιση των κρατικών νοσοκομείων με τους κανόνες της αγοράς.

Το ΚΚΕ είναι το κόμμα που δείχνει ότι πραγματική λύση για τον λαό είναι η κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, η ανάπτυξη ενός αποκλειστικά κρατικού συστήματος, με κριτήριο την πλήρη και απολύτως δωρεάν πρόληψη, περίθαλψη, αποκατάσταση της υγείας.

* * *

Κανένα άλλοθι να μη βρει στην κάλπη η πολιτική της ενίσχυσης του ιδιωτικού τομέα Υγείας, ο οποίος βγήκε «άβρεχτος» από την πανδημία, αλλά με κάμποσα κέρδη. Ακόμα και για τις λίγες δεκάδες κρεβάτια που διέθεσε διάλεγε ποιον θα νοσηλεύσει, ώστε να είναι ένα βήμα πριν από το εξιτήριο, εισπράττοντας διπλάσια νοσήλια από το κράτος, ενώ τα διαγνωστικά κέντρα φάνηκαν πανέτοιμα για να ξαφρίσουν τον λαό με τα τεστ.

Κανένα άλλοθι στην κυβέρνηση, που χλεύαζε το δίκαιο αίτημα του λαού για επίταξη, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ που παζάρευε το ύψος της αποζημίωσης, ζητώντας αυτή να κινείται σε «λογικά επίπεδα» για τους ...αναξιοπαθούντες κλινικάρχες.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που πιάνει τόπο για τον λαό, αφού το Κόμμα, από την πρώτη μέρα, διατύπωσε την ανάγκη να επιταχθούν οι ιδιωτικές κλινικές χωρίς όρους, χωρίς αποζημίωση, για να νοσηλευτεί κόσμος που δεν έβρισκε κρεβάτι, να πάρουν ανάσα τα νοσοκομεία και να μη μετατραπούν σε μιας νόσου, με τις γνωστές πια ολέθριες συνέπειες.

* * *

Κανένα συγχωροχάρτι στην πολιτική της καταστολής και της περιστολής λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών, που κλιμακώθηκε από την κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία, στο όνομα των περιορισμών στις μετακινήσεις. Στις προκλήσεις ότι «ο ιός κυκλοφορεί στις διαδηλώσεις», την ίδια στιγμή που με ευθύνη της κυβέρνησης οι χώροι δουλειάς και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ήταν εστίες υπερμετάδοσης και συρροής κρουσμάτων.

Κανένα άλλοθι και στον ΣΥΡΙΖΑ, που ανέλαβε «εργολαβία» μέσα στην πανδημία την εξασφάλιση της «κοινωνικής συναίνεσης», την εκτόνωση της λαϊκής δυσαρέσκειας. Που στις πιο κρίσιμες στιγμές για τον λαό, κήρυσσε «πολιτικό μορατόριουμ», καλούσε τους εργαζόμενους να κάνουν «κράτει» και να «λογαριαστούν μετά», έφτασε να ζητά υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, ζητώντας από τον λαό να κάτσει στη γωνία, να περιμένει να περάσει η μπόρα θρηνώντας τους ανθρώπους του.

Η επιλογή λοιπόν είναι με το ΚΚΕ: Το κόμμα που οι υγειονομικοί και συνολικά οι εργαζόμενοι είχαν σταθερά δίπλα τους, στήριξε με κάθε τρόπο τις διεκδικήσεις τους, έδειξε τον μόνο ρεαλιστικό δρόμο για να σωθούν ανθρώπινες ζωές: Της αναμέτρησης με την εγκληματική πολιτική κυβέρνησης - επιχειρηματικών ομίλων.

* * *

Ούτε συγχωροχάρτια ούτε ανοχή ούτε άλλοθι λοιπόν σε όσους τσάκισαν ή έβαλαν πλάτη στο τσάκισμα των εργαζομένων μέσα στην πανδημία.

Μετά τα τρία χρόνια της πανδημίας, ο λαός έχει ακόμα περισσότερες αποδείξεις ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ θα τον βγάλει πιο δυνατό, για την υπεράσπιση της υγείας του, θα κάνει πιο αδύναμη την επόμενη κυβέρνηση που θα πάρει τη «σκυτάλη» για τα επόμενα επεισόδια της εμπορευματοποίησης της Υγείας.

Ενα πιο ισχυρό ΚΚΕ! Αυτό είναι που έχει ανάγκη ο λαός, για τον αγώνα του, για προσλήψεις στα νοσοκομεία και χρηματοδότηση στο ύψος των πραγματικών αναγκών, για Υγεία - Φάρμακο δωρεάν για όλους, για αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας που θα παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Με ενισχυμένο το ΚΚΕ μπορεί ο λαός να αντλήσει περισσότερη δύναμη και αισιοδοξία για την επόμενη μέρα, με προοπτική να γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής στη διαμόρφωση των εξελίξεων με κριτήριο τις ανάγκες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου