Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Ανοιχτός να εξετάσει σημεία του κινεζικού ειρηνευτικού σχεδίου δηλώνει ο Ζελένκσι


Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο ότι είναι ανοιχτός στο να εξετάσει μέρη του αποτελούμενου από 12 σημεία ειρηνευτικού σχεδίου της Κίνας για τον τερματισμό του πολέμου.

Ο Ζελένσκι επανέλαβε ότι δεν θα έχει συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στην ίδια συνέντευξη δήλωσε ότι σκοπεύει να συναντήσει τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, χωρίς όμως να αναφέρει πότε μπορεί να πραγματοποιηθεί μια τέτοια συνάντηση.

«Σκοπεύω να συναντήσω τον Σι Τζινπίνγκ και πιστεύω ότι αυτό θα είναι επωφελές για τις χώρες μας και για την παγκόσμια ασφάλεια», είπε.

Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος είπε ότι θεωρεί πως το κρίσιμο στοιχείο στην πρόταση 12 σημείων της Κίνας για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία είναι η στήριξη στην ουκρανική κυριαρχία και κάλεσε όλες τις χώρες να σεβαστούν την εθνική κυριαρχία.

Όταν ρωτήθηκε για το σχέδιο αυτό, που ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους από τη ρωσική εισβολή, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, απάντησε: «Οι δύο πρώτες γραμμές σε αυτό το έγγραφο, πραγματικά, είναι αυτό που θα έπρεπε να μείνει, δηλαδή ο σεβασμός στην εθνική κυριαρχία».

Ο Κίρμπι πρόσθεσε ότι όλες οι χώρες θα έπρεπε να σεβαστούν την κυριαρχία της Ουκρανίας, αλλά απέφυγε να χαρακτηρίσει το υπόλοιπο κινεζικό σχέδιο.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠ

3 σχόλια:

  1. Για τη Γιουγκοσλαβία δεν προβλεπόταν ..."σεβασμός στην εθνική κυριαρχία";! Kαλά, για την εθνική κυριαρχία της ΕΣΣΔ ας μη μιλήσω, γιατί θα μου πουν ότι ....αυτοβούλως διαλύθηκε. Το τίνος "αυτοβούλως", βέβαια θα αποφύγουν να διευκρινίσουν, καθώς το παλλαϊκό ενωσιακό δημοψήφισμα, που είχε κάνει αυτός ο αχρείος πιτσαδώρος είχε ψηφίσει κατά τα ~2/3 την ακεραιότητα της της ΕΣΣΔ.
    Η αστική προπαγάνδα δεν αντέχει σε λογική αντιπαράθεση. Αν το κομμ. κίνημα δεν ήταν σε αυτό το χάλι θα τους είχε πάρει και τα βρακιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδω βρακια, εκει βρακια, μα που ειναι τα βρακια; Βρικολακιασε ο αληστου μνημης ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ! Βρε με τι μπουγαδοκλεφτες μπλεξαμε...
    β.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. β.μ. πολύ Μ@λ@κ@ς, είσαι
      Γραφεις για ενα άνθρωπο, που δεν ξέρεις τι έγινε, αν πεθανε, αν ειναι βαριά άρρωστος κλπ
      Μονο για λύπηση είσαι
      ΔΣΕ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου