Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Κανένας μόνος, τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός!


Στους δρόμους ξανά ενάντια στους πλειστηριασμούς, υψώνουν εμπόδια στο ξεσπίτωμα λαϊκών οικογενειών | Κοροϊδία η τροπολογία της κυβέρνησης ενώ αναμένονται 700.000 πλειστηριασμοί

Την προστασία του λαού από το κύμα πλειστηριασμών και κατασχέσεων απαίτησε το ΠΑΜΕ, με κινητοποίηση που οργάνωσε χτες το απόγευμα στα γραφεία της εταιρείας «doValue» στην Καλλιθέα. «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», διαδήλωσαν μέλη σωματείων εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Η κινητοποίηση οργανώθηκε με αφορμή έξι περιπτώσεις εργαζομένων που απειλούνται άμεσα με πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας τους. Μετά την παρέμβαση αντιπροσωπείας στην εταιρεία, το αποτέλεσμα ήταν οι πλειστηριασμοί να ανασταλούν και να δοθούν δεσμεύσεις για τη ρύθμιση των οφειλών και των δόσεων, με τρόπο που να ανταποκρίνεται στις δυνατότητες των δανειοληπτών να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.

Για το αίτημα να ανασταλούν οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί, αλλά και γενικότερα να μπει φρένο στη λεηλασία της λαϊκής κατοικίας, μίλησε στους συγκεντρωμένους ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Αναφερόμενος στην κυβερνητική τροπολογία για το ζήτημα, έκανε λόγο για κοροϊδία σε βάρος των εργαζομένων. Με βάση το περιεχόμενο της πολυδιαφημισμένης ρύθμισης, σχολίασε, το ποιος δανειολήπτης θα χάνει το σπίτι του και ποιος τελικά θα καταφέρνει να το γλιτώσει θα καθορίζεται από τις τράπεζες και τα funds, δηλαδή από τους ίδιους που ακονίζουν τα νύχια τους για να λεηλατήσουν την πρώτη κατοικία. «Μόνο η μαζική λαϊκή πάλη μπορεί να σώσει τα σπίτια του λαού», υπογράμμισε, κόντρα στην καλλιέργεια ψεύτικων προεκλογικών ελπίδων. Ξεκαθάρισε πως όσοι κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους δεν είναι μπαταχτσήδες αλλά βιοπαλαιστές που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ληστρικές απαιτήσεις των τραπεζών, άνθρωποι που αντιμετωπίζουν την ανεργία και τις μειώσεις μισθών την ώρα που οι δανειακές τους υποχρεώσεις συνεχίζουν να «τρέχουν».

Στην κατεύθυνση αυτή, κάλεσε σε συνέχιση και μαζικοποίηση των κινητοποιήσεων προκειμένου να μπαίνει φρένο στους πλειστηριασμούς, να αναγκάζονται οι εταιρείες να προχωρούν σε ρυθμίσεις χωρίς εξωπραγματικές απαιτήσεις και εκβιασμούς στους δανειολήπτες, να αποτρέπονται εξώσεις. Στο φόντο αυτό, ενημέρωσε ότι χτες το πρωί πραγματοποιήθηκε μία ακόμα παρέμβαση, ενάντια σε προσπάθεια έξωσης οικογένειας από το σπίτι της στο Νέο Ψυχικό.

Παράλληλα ο Β. Συρίγος εξέφρασε τα συλλυπητήρια των σωματείων στην οικογένεια και στους συναδέλφους του εργαζόμενου στην «doValue» ο οποίος έχασε χτες τη ζωή του εν ώρα εργασίας. Απαίτησε να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου του και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες.

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Κινητοποίηση για την ακύρωση πλειστηριασμού, σπιτιού μεταλλωρύχου, οργανώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ σήμερα Τετάρτη στις 10 π.μ., στα γραφεία της «doValue Greece» (Λέοντος Σοφού 18).

Καλεί όλα τα σωματεία και τους φορείς, όλο τον λαό της πόλης σε συμμετοχή στην κινητοποίηση. Και τονίζει: «Τα κοράκια των funds, έχοντας στο πλάι τους τους νόμους όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, μετά και την απαράδεκτη απόφαση του Αρείου πάγου, εξαπολύουν νέο κύκλο επίθεσης στη λαϊκή κατοικία.

700.000 οικογένειες κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, για να μη χαθεί ευρώ από τα κέρδη των τραπεζών.

Μονή ασπίδα προστασίας της λαϊκής κατοικίας είναι ο οργανωμένος λαός. Βάζουμε τείχος σε όσους ετοιμάζονται σαν τους κλέφτες να τρυπώσουν στα σπίτια μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου