Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Συλλήψεις μελών του ΚΚ Τουρκίας σε νέα έφοδο της αστυνομίας στο «Σπίτι Γειτονιάς» στην Οσμανίγια


Σε νέες συλλήψεις μελών του ΚΚ Τουρκίας προχώρησε η τουρκική αστυνομία, μετά από έφοδο στο «Σπίτι Γειτονιάς» του Κόμματος στην περιοχή Yunus Emre, της σεισμόπληκτης Οσμανίγια.

Πρόκειται για την δεύτερη εισβολή αστυνομικών δυνάμεων, με την πρώτη να πραγματοποιείται στις 16 Φλεβάρη, όταν το «Στέκι Γειτονίας» ήταν το κέντρο παροχής ειδών πρώτης ανάγκης του ΚΚ Τουρκίας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν και συνέλαβαν τα μέλη του ΚΚ Τουρκίας με την κατηγορία της «πρόκλησης του κοινού», επιχειρώντας να προσάψουν κατηγορίες για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Οι αστυνομικές αρχές ισχυρίζονται ότι τα μέλη του ΚΚ Τουρκίας λένε ότι το πόσιμο νερό της σεισμόπληκτης πόλης, είναι μολυσμένο.

Η επιδρομή και οι συλλήψεις έρχονται ως συνέχεια της συστηματικής παρενόχλησης μελών του ΚΚ Τουρκίας στην περιοχή. Συνεχή παρακολούθηση από ένστολους και μη, τροχονομικοί έλεγχοι στα αυτοκίνητα μελών του ΚΚ Τουρκίας, αλλά και κατοίκων που έρχονται σε επαφή με το Κόμμα, μπλόκα γύρω από το «Σπίτι γειτονιάς» και ολόκληρη την περιοχή Yunus Emre» και κόψιμο προστίμων για διάφορους λόγους, συνθέτουν το σκηνικό παρενόχλησης των μελών του ΚΚ Τουρκίας στην πόλη.

Πάντως και η σημερινή έφοδος προκάλεσε την αγανάκτηση των κατοίκων τόσο της περιοχής Yunus Emre, όσο και ολόκληρης της Οσμανίγια, που για ακόμη μια φορά είδαν τους ανθρώπους που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλάι τους, να συλλαμβάνονται.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου