Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Απροσμέτρητο


Ο παλαίμαχος Βρετανός ποδοσφαιριστής Γκάρι Λίνεκερ τέθηκε εκτός BBC εξαιτίας ενός σχολίου του στο Twitter για τη μεταναστευτική πολιτική της βρετανικής κυβέρνησης.

Το σχόλιό του δεν άρεσε στο κρατικό δίκτυο ραδιοτηλεόρασης, όπου ο Λίνεκερ παρουσιάζει μία από τις δημοφιλέστερες αθλητικές εκπομπές, και έτσι η διοίκηση του σταθμού τού έδειξε την πόρτα. Οι αντιδράσεις του κοινού, αλλά και των συνεργατών του, ανάγκασαν το BBC κακήν κακώς να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και να επαναφέρει τον Λίνεκερ. Κανείς δεν ξέρει ποια θα ήταν η κατάληξη αν δεν υπήρχε τόση κατακραυγή και ζημιά στην τηλεθέαση του σταθμού.

Το αποκαλυπτικότερο όμως είναι ο λόγος για τον οποίο το BBC έδιωξε αρχικά τον Λίνεκερ: Τον κατηγόρησε ότι παραβίασε τους κανόνες «περί αμεροληψίας»! Δηλαδή, ένα σχόλιο στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για την απάνθρωπη πολιτική του βρετανικού κράτους, το οποίο συνάπτει συμφωνίες απέλασης με χώρες της Αφρικής (!) για οποιονδήποτε μετανάστη εισέλθει σε βρετανικό έδαφος, θεωρήθηκε «μεροληπτικό» με τα κριτήρια του BBC!

Πραγματικά απροσμέτρητο το βάθος της ...«αμεροληψίας» και της «αντικειμενικότητας» των αστικών ΜΜΕ, είτε ανήκουν στο κράτος είτε σε μεγαλοεπιχειρηματίες ιδιώτες.

Υ.Γ

Επανήλθε ο Γκάρι Λίνεκερ στο BBC μετά το σάλο που προκλήθηκε

 

1 σχόλιο:

  1. Οποιος δεν ευθυγραμμίζεται με τον Ιμπεριαλισμό ..."μεροληπτεί"!
    Τι δεν καταλάβατε ..χοντροκέφαλοι;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου