Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Καθαρό


«Οσο και να χρειαστεί, όμως, θα συνεχίσω. Ευχαριστώ πολύ τους ανθρώπους από τους συλλόγους της Καλαμαριάς και τη γειτονιά, που μου στάθηκαν, και κυρίως το ΚΚΕ, τους ανθρώπους του, οι οποίοι μου συμπαραστάθηκαν εμπράκτως, αν και δεν ήμουν καν ψηφοφόρος του Κόμματος, και ήρθανε και μου σταθήκανε με βουλευτές και έκαναν ό,τι μπορούσαν. Κανένας άλλος δεν με βοήθησε και αυτό δεν το ξεχνώ».

Είναι οι καθαρές κουβέντες ενός αυτοαπασχολούμενου στη Θεσσαλονίκη, που τον ξεσπίτωσαν τα funds μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες και με αστυνομική επιχείρηση πάνω από 40 αστυνομικών.

Την ίδια μέρα, η κινητοποίηση σωματείων και φορέων, με τη στήριξη εκλεγμένων του ΚΚΕ, απέτρεπε το ξήλωμα του ρολογιού της ΕΥΔΑΠ (!) ως μέσο πίεσης για την έξωση της ιδιοκτήτριας από σπίτι στου Ζωγράφου, ενώ έξωση απέτρεψε και στην Κυψέλη ο Σύλλογος Επαγγελματιών και Εμπόρων Δ. Αθήνας, μαζί με κατοίκους και φορείς.

Αυτή είναι λοιπόν η «μεγάλη εικόνα», που γίνεται όλο και πιο ευδιάκριτη: Από τη μια το αστικό κράτος, «αστραπιαίο» και «ετοιμοπόλεμο» όταν διακυβεύονται τα επιχειρηματικά συμφέροντα, έτοιμο να υλοποιήσει σε χρόνο dt όλα τα αντιλαϊκά νομοθετήματα των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και τους δεκάδες χιλιάδες
πλειστηριασμούς για να θωρακιστεί η καπιταλιστική κερδοφορία.

Και από την άλλη ο λαός, που «μόνο αυτός σώζει τον λαό» και με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ στο πλευρό του μπορεί να βάζει εμπόδια, οργανώνοντας την αντεπίθεση στην αντιλαϊκή πολιτική για τις δικές του ανάγκες. Αυτό είναι το καθαρό δίλημμα για το σήμερα και το αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου