Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

Το ΚΚΕ καταδικάζει το βήμα κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας ενάντια στην Κούβα


 Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν των ΗΠΑ να διατηρήσει την Κούβα στον κατάλογο των χωρών που υποθάλπουν την τρομοκρατία, όπως ανακοίνωσε την 1η του Μάρτη.

Πρόκειται για προκλητική απόφαση που ενισχύσει τα εργαλεία που αξιοποιούν οι ιμπεριαλιστές για τον οικονομικό και πολιτικό εκβιασμό της Κούβας και την ενίσχυση του αποκλεισμού με στόχο να υπονομεύσουν τις κατακτήσεις του κουβανικού λαού και να προωθήσουν τους αντεπαναστατικούς τους σχεδιασμούς.

Όσο ανυπόστατος και γελοίος και αν είναι ο ισχυρισμός πως η Κούβα υποθάλπει την τρομοκρατία, δεν παύει να είναι επικίνδυνος, αφού στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας έχουν γίνει ορισμένα από τα μεγαλύτερα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα των τελευταίων δεκαετιών ενάντια στους λαούς.

Το ΚΚΕ καταδικάζει το νέο αυτό βήμα κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας ενάντια στην Κούβα και απαιτεί να αρθούν άμεσα όλα τα μέτρα του βάρβαρου οικονομικού και εμπορικού αποκλεισμού της Κούβας.

Το ΚΚΕ εκφράζει εκ νέου τη διεθνιστική του αλληλεγγύη προς τον λαό της Κούβας και προς το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κούβας.

 Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου