Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Ανακοίνωση για τη στάση των ΔΑΠ, του Δίκτου/Βlocο και ΕΑΑΚ στους Φοιτητικούς συλλόγους της Αθήνας

Είναι συγκλονιστικές οι εικόνες χιλιάδων φοιτητών και μαθητών σε όλη την Ελλάδα στις μεγάλες κινητοποιήσεις για το πολύνεκρο προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη.

Κάνουμε πράξη το χρέος μας! Δεν ξημέρωσε ακόμα "μια συνηθισμένη μέρα". Την Παρασκευή 3 Μάρτη τα αμφιθέατρα μείνανε άδεια. Δίπλα στις άδειες θέσεις των νεκρών συναδέλφων μας μείνανε άδειες και οι δικές μας. Η θλίψη συνάντησε την οργή, μετατράπηκε σε ένα μεγάλο νεανικό αγωνιστικό ποτάμι.

Με τα μαύρα πανιά στις σχολές μας εκφράστηκε η απέραντη θλίψη μας για τους αδικοχαμένους συναδέλφους μας, τα δάκρυα μας δεν κρατήθηκαν μπροστά σε ένα ακόμα έγκλημα στο βωμό του κέρδους. Με την δυνατή φωνή μας δώσαμε όρκο. "Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί" ούτε ο ένοχος: η διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων, το κράτος, και οι εταιρίες που δολοφονούν για τα δικά τους κέρδη!

Το χρωστάμε στην Αναστασία, στην Ελπίδα, στην Αγάπη, τον Γιάννη, το Γιώργο, σε όλους τους συμφοιτητές μας που δεν θα γυρίσουν ξανά πίσω στα έδρανα τους. Το χρωστάμε σε αυτούς που δεν απάντησαν στο "στείλε μου όταν φτάσεις". Το χρωστάμε στις μανάδες και τις κραυγές τους που έχουν χαραχθεί στο μυαλό μας. Το χρωστάμε σε όλους εμάς που νιώσαμε ένα σφίξιμο μέσα μας, την οργή να μας πνίγει, για να μην υπάρξει στο μέλλον άλλος άνθρωπος που θα χάσει τη ζωή του τόσο άδικα.

Στέρεψαν τα δάκρυα… γίνανε οργή… γίνονται ένα νεανικό αγωνιστικό ποτάμι για να μην συγκαλυφθεί αυτό το έγκλημα, για να μην υπάρξει ποτέ ξανά τέτοιο έγκλημα. Θα φροντίσουμε εμείς για αυτό! Χτες πραγματοποιήθηκε συντονισμός ΦΣ για να κλιμακωθεί ο αγώνας και αυτές τις μέρες συνεχίζονται οι πολύμορφες πρωτοβουλίες, οι Γενικές Συνελεύσεις μπροστά στο μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο της Τετάρτης, μέρα παναττικής απεργίας για το έγκλημα στα Τέμπη.

Δυστυχώς την ίδια ώρα της συγκλονιστικής έκφρασης χιλιάδων φοιτητών, υπήρξε μία θλιβερή εικόνα από τις παρατάξεις της ΔΑΠ, του Δίκτου/Βlocο (ΣΥΡΙΖΑ) και των ΕΑΑΚ, που προκάλεσαν αγανάκτηση στους φοιτητές που θέλουν να λέγονται άνθρωποι.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, που ακόμα και αυτή τη στιγμή εξοργιστικά υπερασπιζόταν την κυβερνητική πολιτική, έφτασε στο σημείο να καταγγέλλει τη συμμετοχή στην κινητοποίηση, να καταγγέλλει την απόφαση των φοιτητών για καταλήψεις και αποχή, τα στελέχη της προσπαθούσαν με απεγνωσμένο τρόπο να πείσουν φοιτητές να μπουν για μάθημα, να μη σεβαστούν το πένθος και έφτασαν στο σημείο να χαρακτηρίσουν "πολιτική σκοπιμότητα" την θλίψη και την οργή των χιλιάδων φοιτητών που θρηνούν τους νεκρούς συναδέλφους τους…Με ανακοίνωσή της στη Φαρμακευτική, καλεί τους φοιτητές να σιωπήσουν μπροστά στο έγκλημα, περιμένοντας δήθεν τις αποφάσεις των δικαστηρίων… Των ίδιων δικαστηρίων που αγνόησαν τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων σιδηροδρομικών και έβγαζαν τις απεργίες τους παράνομες όταν διεκδικούσαν μέτρα ασφαλείας…

Από ότι φαίνεται, όμως, η παράταξη της ΝΔ δεν ήταν μόνη της. Βρήκε συμπαραστάτες στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (Bloco/Δίκτυο). Πως; Με τις κατάπτυστες ανακοινώσεις τους στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και τη Φιλοσοφική, που κατήγγειλαν το μπλοκάρισμα των μαθημάτων και την συμμετοχή των φοιτητών στη μεγάλη κινητοποίηση, ανακοινώσεις που δεν έβγαζαν τσιμουδιά για τις δολοφονικές ευθύνες του κράτους και της εταιρίας για το έγκλημα… Με τη στάση των εκλεγμένων με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, που στα σωματεία των εργαζομένων στα πανεπιστήμια και τους συλλόγους ΔΕΠ, καταψήφισε πρόταση για στάση εργασίας την ώρα των φοιτητικών κινητοποιήσεων.

Την ίδια ώρα η κατά τα άλλα "αντικυβερνητική" ΕΑΑΚ έδωσε όλες τις δυνάμεις της για να μην πραγματοποιηθεί η μεγάλη πρωινή κινητοποίηση των φοιτητών και μαθητών την Παρασκευή. Την καταψήφισαν στα ΔΣ, καλούσαν τους φοιτητές να μη συμμετέχουν, διαδίδανε ψέματα ότι οι σχολές θα είναι ανοιχτές στηρίζοντας την απαράδεκτη στάση του Υπουργείου, των διοικήσεων, άνοιξαν κατειλημμένες αίθουσες για να γίνουν μαθήματα την ώρα της κινητοποίησης θυμίζοντας άλλες πρακτικές και έφτασαν στο σημείο να αρνούνται έκτακτη συνέλευση διότι προετοιμάζουν "γλέντι"(!).

Το μόνο που μπορούμε να σχολιάσουμε για όλους τους παραπάνω είναι ότι ντράπηκε και η ντροπή.

Στις θλιβερές αυτές πρακτικές γύρισαν την πλάτη οι χιλιάδες φοιτητές που έχουν ψυχή, καρδιά, συναίσθημα, αλλά και οργή για τους δολοφονημένους συναδέλφους μας στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Οι χιλιάδες φοιτητές που φωνάζουν με κάθε τρόπο ότι το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί! Που διεκδικούν σύγχρονες υποδομές, ασφαλείς μαζικές μεταφορές, σύγχρονες εστίες. Που ήταν ο κάθε ένας η σταγόνα που ενώθηκε με όλες τις άλλες, στο νεολαιίστικο ορμητικό ποτάμι της οργής που διαδηλώνει κάθε μέρα, που φωνάζει "Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή!", που στο αμφιθέατρο και στο έδρανο γράφτηκε "Επειδή η θέση αυτή έμεινε κενή γιατί κάποιος δε γύρισε στη μητέρα του, σήμερα άδειασαν και οι υπόλοιπες"…

Παίρνουμε την ασφάλεια της ζωής στα χέρια μας!

Καμιά ανοχή σε όσους μας υπολογίζουν ως κόστος!

Συνεχίζουμε! Όλοι στον αγώνα! Όλοι στις Γενικές Συνελεύσεις, στις κινητοποιήσεις, στις καταλήψεις.

Την Τετάρτη 8 Μάρτη, μέρα παναττικής απεργίας, κλείνουμε τις σχολές μας και συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο φοιτητών – μαθητών – εργαζομένων στις 12.00 στα Προπύλαια! Προχωράμε σε νέο συντονισμό των Φοιτητικών Συλλόγων μετά την πορεία!

 

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πάντα αμέτοχη στις κινητοποιήσεις των φοιτητών,ενοχλείται σφόδρα και εκφράζει με ανακοίνωσή την αγανάκτησή της,αλλά και τον αποτροπιασμό της,γιατί ένα ''τσούρμο'' φοιτητών μετέτρεψαν τον οίκο της ''σοφίας'' σε ''λαϊκή αγορά''. 

Αυτές οι ''μπανάλ'' εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των φοιτητών της ΠΣΚ,χαλάνε κατά πολύ την αισθητική των θαμώνων της Μυκόνου και αντί να καταγίνονται με πάρτι τύπου ''πάρτα όλα κλπ'',αυτοί εξακολουθούν το ίδιο βιολί. Αφού η ανακριτική αρχή απεφάνθη, υπεύθυνος ο σταθμάρχης. Τι θέλουν τώρα τα κομμούνια; Να προκαταβάλουν την αμερόληπτη ελληνική δικαιοσύνη απαιτώντας τρελά πράγματα;

Και κουνώντας το δάκτυλο οι αιώνιοι τραμπούκοι μαχαιροβγάλτες, που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να κρατάνε και να κτυπούν επιδέξια με τους λοστούς, δηλώνουν ότι είναι αποφασισμένοι να εμποδίσουν τον οποιοδήποτε που θα τολμήσει να χαλάσει την ''καθημερινότητά'' τους.
 

Ernesto Morales

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου