Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Συνάντηση με την αντιπροσωπεία συνδικαλιστών από τη Γαλλία


Στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά έφτασε το απόγευμα του Σαββάτου η πολυμελής αντιπροσωπεία συνδικαλιστών από τη Γαλλία, όπου έχει προγραμματιστεί εκδήλωση αλληλεγγύης στον πολύμηνο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι και τα Συνδικάτα τους, με απεργίες, πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις.

Πριν την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Την αντιπροσωπεία καλωσόρισε ο Γιάννης Τασιούλας. «Είναι μεγάλη η χαρά μας που σας υποδεχόμαστε εδώ», σημείωσε και πρόσθεσε πως στο πρόσωπο των συνδικαλιστών, το ΠΑΜΕ βλέπει «ανθρώπους που παλεύουν σε δύσκολες συνθήκες» και γνωρίζουν πως η ταξική πάλη μπορεί να τραβήξει τον κόσμο μπροστά. Αναφέρθηκε στην αλληλεγγύη που εκφράστηκε τόσο από τους εργαζόμενους της Ελλάδας προς τους συναδέλφους τους στη Γαλλία, όσο και το αντίστροφο, υπογραμμίζοντας τη σημασία της. Σχολίασε το αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα που στέλνουν και στους εργαζόμενους της Ελλάδας οι αγώνες στη Γαλλία και εξέφρασε την ελπίδα η Πρωτομαγιά και η συμμετοχή της αντιπροσωπείας στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, να δώσει νέα δύναμη στους συνδικαλιστές για τη συνέχεια του αγώνα.

Στη φάση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι κινητοποιήσεις αλλά και στις ευθύνες που αναλαμβάνουν τα Συνδικάτα για την οργάνωση του αγώνα, στάθηκε ο Ολιβιέ Ματό, γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Μασσαλίας. Ξεχώρισε ακόμα τη σημασία που έχουν οι στενές σχέσεις ανάμεσα στα Συνδικάτα των χωρών της Ευρώπης. «Δεν ξεκινάμε από το μηδέν» σημείωσε, και υπενθύμισε τη συνεργασία, που εδώ και χρόνια υπάρχει ανάμεσα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις που εκπροσωπούν και το ΠΑΜΕ και επισήμανε την ανάγκη να δυναμώσουν οι αγωνιστικοί δεσμοί, ο κοινός βηματισμός και ο συντονισμός της δράσης.

Τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης από τις επισκέψεις συνδικαλιστικών αντιπροσωπειών μέχρι τις κινητοποιήσεις έξω από τις πρεσβείες της Γαλλίας, υπενθύμισε ο Ματιέ Μπολ Ρεντάτ, γενικός γραμματέας του Συνδικάτου Σιδηροδρομικών Βερσαλλιών. «Βλέπουμε απεργιακά κύματα σε διάφορες χώρες, αλλά δεν υπάρχει η συνεννόηση να γίνουν ταυτόχρονα», σχολίασε. Στην κατεύθυνση αυτή, επισήμανε την ανάγκη οι αγώνες και η οργάνωση σε κάθε χώρα να οδηγήσουν σε μια μορφή συντονισμού του κινήματος μεταξύ διαφορετικών χωρών.

«Απέναντί μας δεν έχουμε μόνο τους καπιταλιστές και τις κυβερνήσεις τους, αλλά και τους ανθρώπους τους στο κίνημα», τόνισε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στον Δυτικό Τομέα, σχολιάζοντας τον αρνητικό ρόλο που παίζουν οι δυνάμεις αυτές και στην προσπάθεια συντονισμού. Μετέφερε στους Γάλλους συνδικαλιστές το ενδιαφέρον που υπάρχει στη χώρα μας από τους εργαζόμενους και τη νεολαία για τους απεργιακούς αγώνες που έχουν οργανώσει. «Η παρουσία σας βοηθάει τα Συνδικάτα στη χώρα μας», διαβεβαίωσε, και προέτρεψε οι διμερείς επαφές ανάμεσα στα Συνδικάτα να συνεχιστούν και να ενταθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου