Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

Ε, δεν τους λες και κομμουνιστές…

 
«Ωστόσο, δεν βλέπουν αυξημένο πολιτικό κίνδυνο στην Ελλάδα…. καθώς τα μεγάλα κόμματα φαίνεται να αναγνωρίζουν τα οφέλη των καλών σχέσεων με τους θεσμούς της ΕΕ, του Ταμείου Ανάκαμψης, της επιστροφής της οικονομίας σε πλεονάσματα και της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας. Συνεπώς αυτό που κοιτούν οι οίκοι αξιολόγησης, δεν είναι το πιθανό “χρώμα” ή η σύνθεση της κυβέρνησης, αλλά το γεγονός ότι θα υπάρξει συνέχιση των πολιτικών και της βελτίωσης της δημοσιονομικής πορείας της Ελλάδας».

Αυτά γράφει η «Καθημερινή» της Κυριακής σε ρεπορτάζ της που αφορά το πώς οι περιβόητοι «οίκοι αξιολόγησης» βλέπουν τις εκλογές που έρχονται.

Τι λένε τα «ευαγή» αυτά ιδρύματα;

«Αναμένουμε συνέχιση των πολιτικών καθώς το Ταμείο Ανάκαμψης παρέχει κίνητρα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων…» λέει ο Ν. Τζέιμς συνεπικεφαλής των κρατικών αξιολογήσεων του Οίκου DBRS.

«Σε κάθε περίπτωση … αναμένουμε πως θα υπάρξει ευρεία συνέχιση των πολιτικών και των μεταρρυθμίσεων και όχι κάποια οπισθοδρόμηση, όποια και αν είναι η σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης» λέει ο Στ. Ντουκ, επικεφαλής αναλυτής της Moody’s για την Ελλάδα.

Ε, όσο να ‘ναι αυτούς δεν τους λες και κομμουνιστές…

Τι επιβεβαιώνεται;

Όποια κι αν είναι η επόμενη κυβέρνηση το κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα είναι πάνω στο τραπέζι και έτοιμο προς υλοποίηση ανεξάρτητα από το «χρώμα» και τη σύνθεση της όποιας επόμενης κυβέρνησης. Οι επιμέρους διαφορές καμία αξία δεν έχουν για τον λαό: αφορούν είτε τμήματα του κεφαλαίου, είτε το πώς θα παίζεται το παιχνιδάκι των «διαφοροποιήσεων» και του τάχα «μικρότερου κακού» για να αποσπάσουν με διάφορους εκβιασμούς την ανοχή του.

Ότι αυτή η αντιλαϊκή σταθερότητα είναι «διασφαλισμένη», αφού με τον ένα ή τον άλλο τρόπο «κυβέρνηση θα υπάρχει» για να υλοποιήσει το βάρβαρο αυτό πρόγραμμα. Αυτή τη «σταθερότητα» που σηματοδοτεί ανασφάλεια και αστάθεια στις ζωές του λαού, πρέπει να φοβάται ο λαός, και όχι την «κυβερνητική αστάθεια» που του τσαμπουνάνε, ενώ από πριν είναι δεδομένο πως με όποια σύνθεση θα σχηματίσουν αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Γι’ αυτό και εκείνο που κρίνεται στις εκλογές για τον λαό, είναι πόσο πιο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ, για να είναι πιο δυνατός ο λαός, απέναντί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου