Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 22 Απριλίου 2023

Ούτε λεπτό χαμένο στη μεγάλη μάχη: Για να δυναμώσει το ΚΚΕ, για να κάνει ο λαός την πραγματική διαφορά!


Λιγότερο από ένας μήνας έμεινε μέχρι την Κυριακή 21 Μάη, και με την επίσημη προκήρυξη των εκλογών,
που αναμένεται το Σάββατο, η πολιτική μάχη που δίνουν τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ κλιμακώνεται, το πλατύ άνοιγμα στην εργατική τάξη, στον λαό, στη νεολαία δυναμώνει.

Ο στόχος είναι ένας: Να βγει το Κόμμα ακόμα πιο δυνατό, ώστε από τις 22 Μάη τα «δύσκολα» να είναι για την επόμενη κυβέρνηση. Για τους εργαζόμενους, το εκλογικό αποτέλεσμα να σηματοδοτήσει μία ακόμα ελπιδοφόρα ανάταση, να προστεθεί στους μεγάλους αγωνιστικούς σταθμούς του τελευταίου διαστήματος, όπως έγινε με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη, και να αποτελέσει το προμήνυμα για ακόμα πιο αποφασιστική οργάνωση της πάλης και της διεκδίκησης.

* * *

Ενας μήνας λοιπόν που πρέπει να γίνει η νύχτα μέρα! Με τον «Ριζοσπάστη» στο χέρι, με τα προεκλογικά φυλλάδια, με τις περιοδείες και τις εξορμήσεις, τις συσκέψεις σε χώρους δουλειάς, σε συνοικίες, σε χώρους νεολαίας κ.λπ. Με τις θεματικές εκδηλώσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του εργατόκοσμου, για κάθε ζήτημα που τον απασχολεί, αλλά και με την προσωπική επαφή άνθρωπο τον άνθρωπο. Με εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση, για τις δυνατότητες που υπάρχουν σε αυτήν τη μεγάλη μάχη να είναι ακόμα περισσότεροι εκείνοι που θα προσεγγίσουν το Κόμμα, εκείνοι που θα επιλέξουν άλλη στάση σε σχέση με προγενέστερες πολιτικές τους επιλογές, κάτι που ήδη σηματοδοτείται και από πολλές δημόσιες δηλώσεις συμπόρευσης, ενώ αποτυπώνεται και στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

Με θαρρετό άνοιγμα στους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και λαϊκούς ανθρώπους οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έκαναν το βήμα, βρέθηκαν μαζί με τους κομμουνιστές σε μεγάλες μάχες μέσα σε σωματεία και μαζικούς φορείς για το μεροκάματο, για την Υγεία, την Παιδεία, την προστασία από φυσικές καταστροφές.

Το κάλεσμα του Κόμματος, η μαχητική ανάδειξη του πραγματικού διλήμματος μπροστά στην κάλπη, να φτάσει σε κάθε λαϊκό άνθρωπο. Η πλατιά αναγνώριση που υπάρχει για το ΚΚΕ, ότι πρόκειται για τη μοναδική δύναμη που με συνέπεια και ανιδιοτέλεια μάχεται για το δίκιο του λαού, να μεταφραστεί και σε μαζική υπερψήφιση των ψηφοδελτίων του.

* * *

Γιατί σήμερα υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες, με ακόμα πιο ισχυρό το ΚΚΕ, με όσο γίνεται πιο αδύναμα τα κόμματα που θα συγκροτήσουν την επόμενη κυβέρνηση, ο λαός να στείλει ισχυρό μήνυμα απόρριψης, μη συναίνεσης στην αντιλαϊκή πολιτική της επόμενης μέρας. Με τα προγράμματα δηλαδή που είναι ήδη γραμμένα από ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, για να εφαρμοστούν από κυβέρνηση είτε «αυτοδύναμη» είτε «συνεργασίας», όποιον «κορμό» κι αν έχει. Που στηρίζονται στα προαπαιτούμενα του «υπερμνημονίου» του Ταμείου Ανάκαμψης, στα ματωμένα πλεονάσματα, στη δημοσιονομική σταθερότητα. Εχουν «αγκωνάρι» τους τις θυσίες διαρκείας για την ανάκτηση και τη διατήρηση της «επενδυτικής βαθμίδας» ώστε να ρέει χρήμα προς το μεγάλο κεφάλαιο, αλλά και τις δεσμεύσεις για τη διασφάλιση της ΝΑΤΟικής «συνοχής» στην περιοχή, με παζάρια κυριαρχικών δικαιωμάτων και πρωταγωνιστικούς ρόλους στα καυτά μέτωπα του πολέμου και των ανταγωνισμών, από την Ουκρανία μέχρι τη ζώνη του Σαχέλ.

* * *

Πιο δυνατό το ΚΚΕ, λοιπόν, για να βγουν επιθετικά στο προσκήνιο οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και οι διεκδικήσεις τους. Γιατί στο δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» η απάντηση, και από την κάλπη, πρέπει να είναι «οι ζωές μας».

Για να βρεθούν ακόμα πιο σταθερά στο επίκεντρο τα σύγχρονα δικαιώματα, που τσακίζονται από μια πολιτική και ένα κράτος «με συνέχεια» από κυβέρνηση σε κυβέρνηση, αφού προτεραιότητά τους είναι τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, ενώ η ασφάλεια και οι ανάγκες του λαού λογίζονται ως «κόστος». Μια πολιτική που «πληρώνεται» από την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα με την εργασιακή ζούγκλα, τα κάθε λογής «Τέμπη» σε χώρους δουλειάς και άλλες υποδομές, την επίθεση στο εισόδημα.

Με το ΚΚΕ όσο γίνεται πιο ψηλά, για να περάσει η σκυτάλη από τις πρόσφατες μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στις επόμενες εστίες αντίστασης, ώστε αυτές να πολλαπλασιαστούν, να ισχυροποιηθούν, κόντρα στα εμπόδια που βάζουν η ανταγωνιστικότητα και οι «αντοχές της οικονομίας».

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η πραγματική δύναμη για τον λαό, αφού είναι η μόνη που οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι δεν μεταλλάσσεται, ότι δεν πρόκειται να καταλήξει σε παζάρια για την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση ώστε να συνεχίζεται απερίσπαστο το αντιλαϊκό έργο.

* * *

Τώρα ισχυρό ΚΚΕ! Για να δυναμώσει η ελπίδα, η αισιοδοξία μέσα στις γραμμές του λαού ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς. Για να δυναμώσει η πεποίθηση ότι σήμερα ο λαός μπορεί να ζήσει καλύτερα, με βάση τις ανάγκες του, με βάση τις δυνατότητες και τα σύγχρονα επιστημονικά επιτεύγματα, όλα εκείνα που παραμένουν άπιαστα για τους «από κάτω», αφού μπαίνει εμπόδιο το κυνήγι του κέρδους. Με το ΚΚΕ δυνατό μπορεί να δυναμώσει η προοπτική για τον δρόμο που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός: Τον δρόμο της συνολικής ανατροπής, για να ξεμπερδεύει με το άγχος και την ανασφάλεια, με όλα εκείνα που τον γεμίζουν οργή. Η προοπτική της πραγματικής διεξόδου, εκεί που πρωταγωνιστές θα είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και η νεολαία, όχι το σημερινό πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου και η σαπίλα που εκπροσωπεί.

* * *

Το ΚΚΕ όσο πιο ψηλά γίνεται: Αυτή θα είναι η πραγματική διαφορά, που θα σηματοδοτήσει ότι το «κάτι πρέπει να γίνει» μπορεί να μετατραπεί σε μαχητική συμπόρευση για τη μόνη προοδευτική διέξοδο, για την εξουσία και την οικονομία που στο επίκεντρό της θα έχει την ικανοποίηση των αναγκών του λαού.

Τώρα λοιπόν όλοι στη μάχη, με όλες μας τις δυνάμεις! Ούτε λεπτό χαμένο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου