Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 11 Απριλίου 2023

Ενδιαφέρουσες και με μεγάλη συμμετοχή οι εκδηλώσεις σε Γιάννενα και Πρέβεζα


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ σε Γιάννενα και Πρέβεζα το Σάββατο 8 Απρίλη.

Στα Γιάννενα εντύπωση έκανε και το QnA με τον Νίκο Έξαρχο, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ. Στη συζήτηση μπήκαν πληθώρα ερωτημάτων από τους μαθητές όπως «Τι είναι το Εργατικό Κέντρο;», «Γιατί υπάρχει ακρίβεια σήμερα;», «Γιατί να οργανωθεί ένας νέος στην ΚΝΕ;» και πολλά άλλα. Στον χώρο, επίσης, ξεχώρισε η έκθεση που έφτιαξαν μαθητές με φωτογραφίες από την συμμετοχή τους στις απεργίες για το έγκλημα στα Τέμπη.

Στην Πρέβεζα, ο Γιώργος Λαϊνάς, μαθητής από το Μουσικό Σχολείο έδωσε το έναυσμα για την έναρξη των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, τονίζοντας στον χαιρετισμό του πως «στην ΚΝΕ έχουμε πάρει την απόφαση να συμβάλουμε με τις δυνάμεις που ο καθένας μας διαθέτει στον σκοπό που όλοι μαζί παλεύουμε. Είμαστε "δεσμευμένοι" στα δικά μας ιδανικά και αξίες, όταν αυτοί έχουν για ΘΕΟ τους το κέρδος. Στα λόγια του Τσε Γκεβάρα: "Η ζωή ενός ανθρώπινου πλάσματος αξίζει ένα εκατομμύριο φορές περισσότερο από την περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στη Γη"Για αυτό είμαστε πραγματικά και ουσιαστικά ελεύθεροι αφού  δεν την πατάμε μπροστά στα ψέματα, τα εκβιαστικά διλήμματα, δεν βλέπουμε μόνο τα προβλήματα, αλλά και τη λύση, δεν έχουμε μόνο τη θέληση, αλλά και τον τρόπο μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ, να δώσουμε σε αυτή τη θέληση σάρκα και οστά. Ξέρουμε ότι σήμερα μπορούμε να διεκδικήσουμε όχι μόνο να μη θρηνούμε νεκρούς, αλλά να νικήσει η ζωή. Αν βγει από τη μέση η εκμετάλλευση των πολλών για το κέρδος των λίγων που έχει απλωθεί σε κάθε πλευρά της ζωής μας».

Οι μαθητές επίσης είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να συζητήσουν γύρω από την έκθεση «Πρώτη ψήφος στα σχολεία, κόκκινη με φασαρία!».

Και στις δύο πόλεις δεν έλειψε η μουσική και η διασκέδαση με μουσική από τους «Kappa», Προλετάριος, «Yiname the band» και άλλα μουσικά σχήματα της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου