Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Μόνοι τους


«Αν κάναμε τόσο κακό στη χώρα, τότε έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, γιατί ο πρώτος ψήφισε το 50% των νομοσχεδίων που έφερε η κυβέρνησή μας και το δεύτερο το 70%». Αυτά έλεγε χτες το πρωί στο ραδιόφωνο ο Ν. Κακλαμάνης της ΝΔ, απαντώντας στον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φυσικά δεν είπε λέξη.

Και τι να πει άλλωστε; Η ΝΔ πήρε τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ και «απογείωσε» παραπέρα την αντιλαϊκή πολιτική, στο έδαφος του 3ου μνημονίου, της «μεταμνημονιακής εποπτείας», αλλά και του «Στρατηγικού Διαλόγου» με τις ΗΠΑ, στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης» και της «γεωπολιτικής αναβάθμισης» της χώρας. Αυτές οι «σταθερές» παραμένουν αμετάβλητες από κυβέρνηση σε κυβέρνηση, αλλά αποτελούν και κοινό τόπο στα προγράμματα όλων των αστικών κομμάτων. Γι' αυτό ψηφίζουν ο ένας τα πιο σημαντικά νομοσχέδια του άλλου, ενώ σε επιμέρους ζητήματα σηκώνουν σκόνη και καβγά. Τα ίδια γίνονταν και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με τον δείκτη της «κοινοβουλευτικής συναίνεσης» να καταγράφει ιστορικό υψηλό την περίοδο 2015 - 2019. Μόνοι τους και όλοι μας λοιπόν!

Γιατί το πραγματικό δίλημμα των εκλογών δεν είναι ποιος θα ηγηθεί της αντιλαϊκής κλιμάκωσης στην επόμενη κυβερνητική θητεία, αλλά πόσο δυνατός θα είναι ο λαός απέναντι στην οποιαδήποτε κυβέρνηση. Και αυτό μπορεί να το καταφέρει μόνο με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου