Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 7 Μαΐου 2023

«Ο Μάης των εργατών διδάσκει: Μόνο ο λαός σώζει το λαό με δυνατό ΚΚΕ»


 Με θέμα «Ο Μάης των εργατών διδάσκει: Μόνο ο λαός σώζει το λαό με δυνατό ΚΚΕ»  και τη συμμετοχή εργατόκοσμου από διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η εκδήλωση των Κλαδικών Οργανώσεων της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.

Στην εκδήλωση μίλησαν η Νάσια Αγοραστού, υποψήφια βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, η Στέλλα Καινουργιάκη, υποψήφια βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και εργαζόμενη και η Ειρήνη Καραμήτρου, υποψήφια βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική (ΣΕΤΗΠ).


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε συναυλία με έργα από τον «Επιτάφιο» του Γ. Ρίτσου και άλλα εργατικά - επαναστατικά τραγούδια που ερμήνευσαν οι Γιώργος Αετόπουλος, Κώστας Καρμπάς, Βασίλης Κασούρας, Σωτήρης Μπαλάς, Ανθή Τατσιούλη και Μαρία Φραγκούλη και τους συντρόφευαν οι  μουσικοί: Κωνσταντίνος Γκούβας, Κώστας Γκρανόπουλος και Σάκης Κοντονικόλας

Ποιήματα απήγγειλαν οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας (ΚΘΒΕ) Ηλέκτρα Καζάκου και Τίτος Μακρυγιάννης.

«Η οργή που νιώθουμε όταν βλέπουμε τους επιχειρηματικούς ομίλους να σκάνε από κέρδη, ενώ εμείς κόβουμε ακόμη και από τις βασικές ανάγκες πρέπει να γίνει δύναμη αγώνα. Το σύνθημα "Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας" κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο στον κάθε εργαζόμενο, τόνισε η Ν. Αγοραστού.

«Η στήριξη και η εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ δεν είναι μόνο ψήφος για την άμυνα και την αντίσταση», πρόσθεσε . «Για να μείνουν στα χαρτιά αντεργατικοί νόμοι, να καθυστερήσουν άλλοι. Είναι ψήφος για να δυναμώσει η πάλη μας για νίκες και κατακτήσεις, για δικαιώματα. Που μόνο με ένα δυνατό ΚΚΕ και το λαό στο δρόμο του αγώνα μπορούμε να έχουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 


«Το κριτήριο  για τον λαό δεν αλλάζει, όσες κάλπες κι αν αποφασίσουν να στήσουν τα κόμματα του κεφαλαίου. Αυτό που κρίνεται είναι το πώς ο ίδιος θα βγει πιο δυνατός, για να αντιπαλέψει την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, τα επόμενα αντεργατικά νομοσχέδια που θα υπηρετούν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, τόνισε η Στ. Καινουργιάκη.

Πρόσθεσε ότι «χρειάζεται τα κόμματα που θα κυβερνήσουν να τρέμουν τη γη κάτω από τα πόδια τους με ένα δυνατό ΚΚΕ να τους χαλάει τη σούπα, να πρωτοστατεί στην οργάνωση των διεκδικήσεων, να βάζουμε φρένο, να αποσπάμε κατακτήσεις, να ακούγεται δυνατά η φωνή της εργατικής τάξης μέσα κι έξω από τη Βουλή! Καμία ψήφος να μη σκορπιστεί σε κόμματα που θα την παζαρέψουν για καρέκλες μετά τις εκλογές. Καμία ψήφος να μη σκορπίσει σε ντεμέκ αντισυστημικούς που είναι συστημικοί μέχρι το μεδούλι. Μόνοι τους λοιπόν αυτοί και όλοι μας. Να ακουστούν δυνατά οι δικές μας ανάγκες, τα δικά μας θέλω! Μόνο η δύναμη του ΚΚΕ είναι το μέτρο της δύναμης που θα έχει ο λαός μετά τις εκλογές».

«Τί είναι πραγματικά προοδευτικό σήμερα, την εποχή του 5G, με την εξέλιξη της τεχνολογίας, την τεχνητή νοημοσύνη να μπαίνει για τα καλά στη ζωή μας», αναρωτήθηκε ξεκινώντας την ομιλία της η Ειρ. Καραμήτρου.

«Καμία σχέση δεν έχουν με την πρόοδο έννοιες όπως "ανάπτυξη", "επενδύσεις", "κερδοφορία" - όλες ταυτισμένες με την εκμετάλλευση των εργαζομένων» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «το πραγματικά προοδευτικό σήμερα βρίσκεται στη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας, να ζούμε αξιοπρεπώς με τα δεδομένα αυτού του αιώνα και όχι με τα "ελάχιστα", να είναι εξασφαλισμένη η πρόσβαση σε δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία, να έχουμε ελεύθερο χρόνο, να μην κινδυνεύουμε από την εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους τους. Πρόοδος σημαίνει αταλάντευτη πάλη, για το δίκιο των πολλών, σύγκρουση με το σύνολο της πολιτικής, με την στρατηγική του συστήματος. Αυτό κάνει το ΚΚΕ, εδώ δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις, βάζοντας στο στόχαστρο το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης. Γιατί πραγματική πρόοδος είναι η κοινωνία που ευημερούν οι πολλοί και όχι οι λίγοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου