Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Ενισχύοντας το ΚΚΕ δυναμώνουμε τη φωνή μας για την ανατροπή


Οσο και να θέλει κάποιος να κρύψει τα γεγονότα και να αμφισβητήσει την πραγματικότητα δεν θα μπορέσει, γιατί η πραγματικότητα θα τον διαψεύσει. Η πραγματικότητα είναι δίπλα μας. Είναι κοντά μας. Την πραγματικότητα τη διαμορφώνουμε εμείς. Οι εργαζόμενοι, ο Λαός. Με τη δύναμή μας. Με τον αγώνα μας. Με τη φωνή μας.

Η σκέψη μας αυτές τις μέρες βρίσκεται δίπλα στους λαούς των χωρών της Ευρώπης που απεργούν. Που διαδηλώνουν. Που αγωνίζονται. Που διεκδικούν μια καλύτερη ζωή. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι της Γαλλίας βρίσκονται σε πολυήμερες κινητοποιήσεις και απεργίες διεκδικώντας την ανατροπή ενός αντιασφαλιστικού εγχειρήματος που η κυβέρνηση του «δημοκράτη» Μακρόν φοβήθηκε να φέρει προς ψήφιση στο κοινοβούλιο, αλλά επικύρωσε με προεδρικό διάταγμα. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι της Γερμανίας διεκδικούν πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς τους ενάντια στην αντεργατική πολιτική του σοσιαλδημοκράτη καγκελάριου Ολαφ Σολτς. Μονόδρομος ο αγώνας των Γερμανών, χωρίς οπισθοδρόμηση. Στην Πορτογαλία της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης Κόστα, χιλιάδες απεργοί και διαδηλωτές καταγγέλλουν το αβάσταχτο κόστος διαβίωσης. Προς μια κατεύθυνση διεκδίκησης και ανατροπής οι αγώνες τους. Στη Βρετανία, ο πολύμηνος απεργιακός αγώνας για ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και συντάξεων, απέναντι στην τεράστια ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια και ο αγώνας για ασφάλεια στην εργασία, επιβεβαιώνει ότι τα συμφέροντα των εργαζομένων είναι ασύμβατα με τα κέρδη και την εξουσία του κεφαλαίου, είτε εντός, είτε εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης. Γεύτηκαν τον παράδεισο της ΕΕ που τους έταξαν και ανακάλυψαν ότι όλα ήταν ψέματα. Εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανοί απαιτούν τον τερματισμό των περικοπών κονδυλίων και τις ιδιωτικοποιήσεις που αφορούν τις υπηρεσίες δημόσιας Υγείας.

Ετσι και στη χώρα μας. Ο ελληνικός λαός συνειδητοποιεί ότι τα συμφέροντά του δεν μπορεί να τα εκφράσει καμιά από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, με τις πολιτικές που εφάρμοσαν. Υποσχέσεις. Ομηρία. Και στο τέλος, στο ταμείο, χαμένα όνειρα, χαμένος χρόνος και χαμένη ελπίδα. Τα αστικά κόμματα που διακυβέρνησαν, είτε αυτοδύναμα είτε ως συγκυβερνήτες, με την πολιτική τους ενίσχυσαν, ενισχύουν και θα συνεχίσουν να ενισχύουν το κεφάλαιο σε βάρος του ελληνικού λαού. Αποδυναμώνοντας δικαιώματα και κεκτημένα, ώστε το κέρδος τους, αυτή η «ιερή αγελάδα», να αυγατίζει ολοένα και περισσότερο, βλέποντας τις τσέπες τους να φουσκώνουν ολοένα και περισσότερο.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κοκορομαχούν ολοένα και εντονότερα πλησιάζοντας στην εκλογική αναμέτρηση, για το ποιος θα κόψει πρώτος το νήμα. Για το ποιος θα είναι αυτός που θα πάρει τα εύσημα από την Ευρωπαϊκή Ενωση του κεφαλαίου. Ομονοούν στα βασικά, για τα οποία δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Εχουν κοινούς στόχους. Κοινά οράματα. Το περιτύλιγμα διαφέρει και ο χρωματισμός του. Στη διαφήμιση του προϊόντος διαφέρουν και εκεί σφάζονται. Ποιος θα το σερβίρει ομορφότερα και κεκαλυμμένα στον ελληνικό λαό, προκειμένου να υφαρπάξουν για μια ακόμη φορά την ψήφο του. Ομονοούν στο προϊόν. Ομονοούν για το Ταμείο Ανάκαμψης με τα προαπαιτούμενά του, που έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με τις λαϊκές ανάγκες. Ομονοούν για τη λεγόμενη «πράσινη μετάβαση» που ο λαός την ζει καθημερινά με την ενεργειακή ανεπάρκεια και την ακρίβεια. Ομονοούν για την «απελευθέρωση» της Ενέργειας, των μεταφορών, του νερού. Ομονοούν στο να βάζουν συνεχώς και αδιάλειπτα πλάτη στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των ΗΠΑ, προκειμένου να δημιουργούν πολέμους σε βάρος των λαών.

Ο ελληνικός λαός τους έμαθε. Δεν είναι τυχαίο που εκατοντάδες χιλιάδες λαού, ιδιαίτερα νέες και νέοι, φώναξαν στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις για το έγκλημα στα «Τέμπη»: «Τα κέρδη τους, οι ζωές μας». Δεν είναι τυχαίο που εκατοντάδες χιλιάδες λαού, ιδιαίτερα νέες και νέοι, συνεχίζουν να φωνάζουν δυνατά και σταθερά ότι αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να συγκαλυφθεί. Δεν θα το επιτρέψουν να συγκαλυφθεί, όσο και να προσπαθήσει η επόμενη κυβέρνηση να το συγκαλύψει. Γιατί θα προσπαθήσει να το συγκαλύψει. Θα προσπαθήσει να συγκαλύψει τις διαχρονικές τους ευθύνες. Τις ευθύνες της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ. Δεν θα τους περάσει.

Η επόμενη μέρα των εκλογών πρέπει να βρει την όποια κυβέρνηση σχηματιστεί αδύναμη. Γιατί θα σχηματιστεί κυβέρνηση με τα κόμματα της ίδιας κοπής και τα τυχόν «δεκανίκια» τους. Ηδη στο παιχνίδι των εντυπώσεων μπαίνει και το ΜέΡΑ25, διεκδικώντας ένα μερίδιο από την πίτα της εξουσίας. Μόνο θυμηδία προκαλεί στον λαό η προσπάθεια αυτή, αφού μόλις πρόσφατα, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, επιστήθιος φίλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και υπουργός Οικονομικών στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, επικρότησε την είσοδο ιδιωτών στον ΟΣΕ, στήριξε την επένδυση της COSCO, υιοθετεί τη στρατηγική της «πράσινης μετάβασης», κατέθεσε πρόταση νόμου για μια φιλολαϊκή (εδώ γελάμε) αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης κ.λπ.

Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι τόσο αδύναμη, που να μην μπορεί, ή τουλάχιστον να δυσκολευτεί όσο γίνεται περισσότερο να εφαρμόσει τα όποια αντιλαϊκά μέτρα έχουν ήδη σχεδιαστεί και προαποφασιστεί. Ο ελληνικός λαός προσδοκά και απαιτεί αυτά που όντως θα του κάνουν τη ζωή καλύτερη, αυτά που μπορεί και πρέπει να τα έχει. Γιατί δικαιούται να τα έχει. Γιατί το αξίζει. Γιατί θέλει να είναι αφέντης στον τόπο του. Γιατί θέλει να καρπώνεται ο ίδιος αυτά που παράγει, χωρίς αφεντάδες. Γιατί δικαιούται να εργάζεται με χρόνο εργασίας που να μπορεί μετά να ξεκουράζεται, να διασκεδάζει. Γιατί δικαιούται πρόσβαση σε δημόσια δωρεάν Υγεία, Πρόνοια και Παιδεία, τομείς που θα είναι δομημένοι προς όφελός του και μόνο. Γιατί δικαιούται να έχει εξασφαλισμένη λαϊκή στέγη και όχι να έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και εξώσεις. Γιατί δικαιούται να νιώθει ασφαλής από φυσικές καταστροφές και όχι να γίνεται μάρτυρας «εγκλημάτων».

Ο ελληνικός λαός σήμερα γνωρίζει. Γνωρίζει ότι μόνο με ενισχυμένο ΚΚΕ μπορεί να χάσει λιγότερα από αυτά που δικαιούται ή και να κερδίσει πολλά περισσότερα. Τόσο στη Βουλή, όσο και στα σωματεία, στους φορείς, στους συλλόγους. Γνωρίζει ότι μόνο το ΚΚΕ θα είναι πάντα δίπλα του, θα είναι ένα βασικό αληθινό στήριγμα, για να αντιπαλέψει αυτά που έχουν σχεδιάσει τα αστικά κόμματα σε βάρος του, τα οποία θα εφαρμόσουν την επομένη των εκλογών και χωρίς μάλιστα να χάσουν χρόνο. Γνωρίζει ότι μόνο το ΚΚΕ θα αντισταθεί, γιατί δεν εξαρτάται από κανέναν. Δεν χρωστάει σε κανέναν.

Μόνοι τους και όλοι μας λοιπόν.


Ανέστης ΤΣΟΥΚΑΡΑΚΗΣ
Συνταγματάρχης (ΣΔΓ) εν αποστρατεία,επίτιμος πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β΄ Πειραιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου