Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Άνεμος αισιοδοξίας...


Το μπόι τους να ψηλώνει λίγο ακόμα ένιωσαν χιλιάδες νέοι - και όχι μόνο - με τη νέα πρωτιά της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» στα πανεπιστήμια, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Αλλά δεν είναι μια τυχαία πρωτιά: Γιατί όσο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και διάφοροι άλλοι, τύπου Βαρουφάκη, «κριντζάρουν», τάζουν 150άρια και παριστάνουν τον «θείο που κάθεται με τη νεολαία», ενώ έχουν βάλει βαριά την υπογραφή τους σε όλα όσα κάνουν μαύρη τη ζωή της, μόνο το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στέκονται σταθερά μπροστά στον αγώνα για όλα όσα δικαιούνται οι νέοι. Σταθερά φανερώνουν τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των νέων στη μόρφωση και στη δουλειά, σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και την πολιτική του.

Ούτε όμως η πρωτιά της ΠΚΣ ήταν η μοναδική που σκόρπισε χαρά στον λαό: Τα αποτελέσματα σε μια σειρά από σωματεία και φορείς το προηγούμενο διάστημα, οι πρωτιές των αγωνιστικών - ταξικών δυνάμεων σε Εργατικά Κέντρα (όπως της Αθήνας), κόντρα στην παρέμβαση της εργοδοσίας και των δυνάμεων του συμβιβασμού, έδωσαν ελπίδα και ανάταση σε χιλιάδες εργαζόμενους, για τα δύσκολα που είναι μπροστά.

Οι μάχες αυτές δείχνουν και κάτι ακόμα: Οτι τα πράγματα δεν είναι σταματημένα και «ακίνητα», ότι ο σπόρος του αγώνα και της διεκδίκησης καρπίζει σε ολοένα και περισσότερους χώρους, ότι ο σημερινός συσχετισμός δυνάμεων δεν είναι «παχτωμένος» και μπορεί να αλλάζει. Από δω ακριβώς πηγάζει και η βεβαιότητα ότι ο λαός έχει τη δύναμη όταν το αποφασίσει να περάσει στην αντεπίθεση και να νικήσει!

Αυτός ο άνεμος ελπίδας και αισιοδοξίας θα φυσήξει παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά, με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ. Κι αυτός είναι ένας πολύ καλός λόγος να προσπεράσουν ακόμη περισσότεροι τους εκβιασμούς και τα ψευτοδιλήμματα, και αντί «με βαριά καρδιά» να ψηφίσουν τους εχθρούς τους, να φτάσουν στην κάλπη με ζεστή καρδιά και το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου