Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 20 Μαΐου 2023

Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η τεράστια ανακατανομή πλούτου σε βάρος των παραγωγών του πλούτου


«Από το 1990-91 που άρχισαν οι πρώτοι αντιασφαλιστικοί νόμοι, μέχρι σήμερα, που οι συντάξεις και τα μεροκάματα έχουν κατακρεουργηθεί, ο παραγωγός του πλούτου που δίνει αξία σε όλα τα προϊόντα που παράγουμε για να ζήσουμε καλύτερα, πέφτει η αξία της εργατικής του δύναμης και τα προϊόντα αυξάνονται. Αυτό είναι μια τεράστια ανακατανομή πλούτου σε βάρος των παραγωγών του πλούτου, είτε είναι εργαζόμενοι είτε συνταξιούχοι που πήραν τη σύνταξή τους. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και γι' αυτό είμαστε στον δρόμο του αγώνα» υπογράμμισε μιλώντας στον «ΑΝΤ1» ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ. 

Σημείωσε μεταξύ άλλων πως κάθε κυβέρνηση που έρχεται είναι χειρότερη από την προηγούμενη και «ότι πετύχαμε, το πετύχαμε μέσα από τους αγώνες μας» γιατί, όπως υπενθύμισε, το κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα δεν ήταν χάρισμα, ήταν αποτέλεσμα των αγώνων, σκληρών, ταξικών και πολλές φορές αιματηρών αγώνων για να κερδίσει ο εργαζόμενος.

Στάθηκε στις επικουρικές συντάξεις που ενώ έχουν πληρωθεί, ουσιαστικά έχουν αφαιρεθεί και αναφερόμενος στους νέους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, πληρώνουν για δώρο και δε θα το πάρουν ποτέ. 

Τέλος, τόνισε, σχετικά με την «ανάπτυξη», πως τα χρέη των μεγάλων και μικρότερων επιχειρηματιών στον ΕΦΚΑ είναι 45 δισεκατομμύρια ευρώ και τα οποία δεν εισπράττονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου