Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Παραβίασης της εκλογικής νομοθεσίας


 Συλλήψεις στους Σοφάδες για απόπειρα εξαγοράς

Για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας και απόπειρα εξαγοράς ψήφων συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου, από αστυνομικούς στους Σοφάδες της Καρδίτσας, 5 άτομα. Πρόκειται για τρεις συνεργάτες του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Βαϊόπουλου και δύο Ρομά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, στη διάρκεια ελέγχου, εντός οχήματος ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων, βρέθηκαν 197 δελτία ταυτότητας, διαβατήριο, 2 φωτοαντίγραφα δελτίων ταυτότητας καθώς και μία σακούλα με 114 κλειστούς φακέλους που έκαστος περιείχε κάρτα υποψήφιου βουλευτή και 5 ψηφοδέλτια με «σταυρωμένο» το όνομα του συγκεκριμένου υποψηφίου.

Παράλληλα, στην κατοχή δύο εκ των συλληφθέντων βρέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 6.060 ευρώ.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας, που διενεργεί τη σχετική προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα ανωτέρω ανευρεθέντα, καθώς από την έρευνα προκύπτουν στοιχεία για προσέγγιση ψηφοφόρων εντός οικισμού προκειμένου να ψηφίσουν τον υποψήφιο βουλευτή έναντι χρηματικού ποσού.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε σχετικά ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καρδίτσας.


Παραβίασης της εκλογικής νομοθεσίας στον δήμο Νέας Προποντίδας στη Χαλκιδική
. Συγκεκριμένα, στο 118ο εκλογικό τμήμα στην Ποτίδαια, οι ψηφοφόροι δεν είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, αφού κάποιοι φρόντισαν να το εξαφανίσουν. Στις διαμαρτυρίες των εκλογικών αντιπροσώπων που βρέθηκαν στο εκλογικό τμήμα, μετά από καταγγελίες ψηφοφόρων, η δικαστική αντιπρόσωπος ισχυρίστηκε ότι τα ψηφοδέλτια ήταν εξαρχής λίγα και τελείωσαν! Ισχυρισμός που δεν πείθει κανέναν, γνωρίζοντας πώς γίνεται η τροφοδοσία των εκλογικών τμημάτων με τα ψηφοδέλτια των κομμάτων.

Η απουσία των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ έγινε αντιληπτή στις 12 το μεσημέρι. Μετά από παρέμβαση της ΚΟ Χαλκιδικής, αποκαταστάθηκε το πρόβλημα.

Στη Σκύδρα, καταγράφηκε ενεργητική παρέμβαση των κληρικών έξω από τα εκλογικά τμήματα του δήμου Σκύδρας, που φάνηκε να λειτουργούν ως εκλογικός μηχανισμός του κόμματος Νίκη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου