Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Να γίνουμε μέρος της πιο φωτεινής ανατροπής!


Σε λίγες ώρες τελειώνουν τα ψέματα. Οι μάχες που έδωσε και δίνει μέχρι αυτήν τη στιγμή το ΚΚΕ, δείχνουν πως βοήθησαν να ξεκολλήσει ο τροχός της Ιστορίας. Τα πράγματα μπορούν ν' αλλάξουν. Και αλλάζουν, το βλέπουμε. Οταν ο λαός αποφασίσει να περάσει στην αντεπίθεση νικάει! Νόμος. Είναι σπουδαίο να ξέρεις πως αγωνίζεσαι για τον πιο όμορφο, τον πιο δίκαιο, τον πιο ανθρώπινο και σπουδαίο στόχο: Την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, τη νέα κοινωνία, της πραγματικής ελευθερίας, της ζωής με δικαιώματα. Να ξέρεις πως είσαι μέρος της πιο φωτεινής ανατροπής.

●Οχι στη νέα σκλαβιά!

Πάμε με πίστη, σιγουριά, αυτοπεποίθηση και χαμόγελο στις κάλπες. Κόντρα στους υπεύθυνους της νέας δυστυχίας, τους σχεδιαστές της νέας σκλαβιάς. Δεν συμμετέχουμε στη δική τους πραγματικότητα, εκεί που συμβαίνουν όσα εφιαλτικά βλέπουμε σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Εκεί που εμφυτεύονται στα άτομα συγκεκριμένες σκέψεις και «πιστεύω» ανάλογα με την τάξη τους και αφαιρούνται οι μηχανισμοί της αντίδρασης. Εκεί που οι ανατρεπτικές διαθέσεις απαγορεύονται και σε όποιον «λοξοδρομεί», του χορηγούνται όλα όσα τον κρατούν σε συνειδησιακή καταστολή. Ζήσαμε τόσες κρίσεις, τα είδαμε όλα. Ξέρουμε τι φταίει. Οπως ξέρουμε πως σε όλες τις κινητοποιήσεις και τις διεκδικήσεις μας, το μόνο που είδαμε δίπλα μας, ήταν πάντα το ΚΚΕ. Σε λίγες ώρες επιλέγουμε το πώς θα ζήσουμε από εδώ και πέρα. Το πώς θα είναι η ζωή των παιδιών μας, των γονιών μας, των φίλων μας, η δική μας. Δεν θα την εγκλωβίσουμε στη λάθος επιλογή. Υπάρχει τρόπος να βγούμε από αυτό το βαθύ σκοτάδι. Θέλει δουλειά βέβαια, θέλει πίστη και πείσμα ο στόχος. Ποτέ, στη μεγαλειώδη και τρικυμισμένη Ιστορία του ΚΚΕ, δεν χαρίστηκε το παραμικρό. Ολα όσα κατακτήθηκαν, και το πιο απλό δικαίωμα και η πιο μικρή νίκη και το πιο μικρό βήμα για δικαιοσύνη και κοινωνική απελευθέρωση, κερδήθηκαν με αίμα. Ο,τι σπουδαίο και μεγάλο πέτυχε αυτή η χώρα, ό,τι πιο προοδευτικό και καλό, το πέτυχε ο ίδιος ο λαός, καμιά εξουσία, κανένας σωτήρας, κανένας «σύμμαχος». Εμείς. Εμείς με το ΚΚΕ. Το κέρδισαν όσοι πήγαν κόντρα στον συμβιβασμό, στην υποταγή, στη μοιρολατρία και όλα εκείνα τα «εφικτά» και τα «ρεαλιστικά» των κυβερνώντων και των προϊσταμένων τους. Αυτών που χρησιμοποιούν την τρομολαγνεία για το συμφέρον τους. Ενας δρόμος υπάρχει μπροστά μας και είναι μόνο αυτός που οδηγεί σε μια δίκαιη κοινωνία. Ο κόσμος που ζούμε μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει. Κι αυτό θα γίνει μόνο αν πιστεύοντας στο αναπόφευκτο της αλλαγής, ενισχύσουμε το κόμμα που - χρόνια τώρα - είναι το μόνο που αγωνίζεται σθεναρά και με συνέπεια ενάντια στην εκμετάλλευση, στην υποτέλεια στα ξένα κέντρα αποφάσεων, σ' αυτούς που ελέγχουν τις αγορές, τους ενεργειακούς δρόμους, τους εξοπλισμούς, αλλάζουν σύνορα, κάνουν πολέμους και βυθίζουν τον κόσμο στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την πείνα και τον εξευτελισμό.

●Ψήφος ευθύνης και αξιοπρέπειας.

Το να ψηφίσει κάποιος το ΚΚΕ, ειδικά σ' αυτήν τη συγκεκριμένη περίοδο, είναι ψήφος ευθύνης, αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας. Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει ακόμα πιο δυνατοί και μαχητικοί αγώνες ενάντια στο σύστημα της φτώχειας και των πολέμων. Ας μην αναρωτιούνται τι λειτούργησε και το ΚΚΕ εμφανίζεται ενισχυμένο δημοσκοπικά. Λειτούργησε η εντιμότητα, η συνέπεια, η αγωνιστικότητα του ΚΚΕ σε όλα τα πεδία, σε κάθε σύγκρουση, αναμέτρηση και διεκδίκηση. Λειτούργησε το ότι είναι μπροστά σε όλες τις μεγάλες μάχες, με καθημερινή πολιτική και μαζική δράση, ενάντια στις δεσμεύσεις της ΕΕ, στην πολιτική που βοηθάει την κερδοφορία του κεφαλαίου, είναι μπροστά στην υπεράσπιση των σπιτιών από τους πλειστηριασμούς, διεκδικεί την αύξηση των μισθών και τη μείωση της φορολογίας στα λαϊκά στρώματα. Λειτούργησε το ότι αντιστέκεται στους επαναλαμβανόμενους γύρους της κοροϊδίας μας. Ναι, η δύναμη του ΚΚΕ αυξάνεται. Κάτι λέει αυτό. Επιτυγχάνεται μέσα σε δύσκολες συνθήκες, που δημιουργούν οργανωμένα και μεθοδικά όλα τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, με συμμάχους τους τα ΜΜΕ. Σήμερα, ακόμη κι αυτοί που είχαν ή έχουν προβληματισμούς ή αντιρρήσεις, ήρθε η ίδια τους η πείρα όλα αυτά τα χρόνια, για να τους πει ότι δεν πάει άλλο και ότι η μόνη ψήφος που δεν θα γίνει την επόμενη μέρα συναλλαγή συμμετοχής, στήριξης ή ανοχής σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις, δεν θα αλλάξει χρώμα ή θέση, που είναι η μόνη αντισυστημική, είναι η κόκκινη ψήφος. Ο λαός τώρα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται το ΚΚΕ ως μαχητική αντιπολίτευση, μέχρι να αλλάξουν ριζικά τα πράγματα. Με το ψευτοδίλημμα «ανοχή ή Μητσοτάκης», τον νέο ΣΥΡΙΖΑίικο «δράκο», που επινόησε ο κ. Τσίπρας, προσπαθεί να φοβίσει τμήμα ψηφοφόρων του, που τον έχει πάρει χαμπάρι και βλέπει θετικά το ΚΚΕ ή ήδη συμπορεύεται μαζί του. Κι είναι πολύς αυτός ο κόσμος. Ο κάθε ψηφοφόρος, φτάνοντας στις κάλπες, να προσπεράσει τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη και να επιλέξει αυτόν που βάζει στο επίκεντρο τις ανάγκες των εργαζομένων και τις δυνατότητες της χώρας μας. Με δυνατό ΚΚΕ μπορούν να αποκρούονται όποια νέα αντιλαϊκά μέτρα, να αποσπώνται κατακτήσεις και να ακούγεται η αλήθεια, μέσα στην κυρίαρχη προπαγάνδα.

●Το είπαμε, το ξαναλέμε και το φωνάζουμε: Το ΚΚΕ είναι μια νησίδα συνέπειας, αξιοπιστίας, εντιμότητας σ' έναν ωκεανό κοροϊδίας και διαφθοράς.

Μόνοι τους και όλοι μας! Με τη νίκη!

 

ΣΕΜΙΝΑ ΔΙΓΕΝΗ

 

4 σχόλια:

  1. Πάει για πανωλεθρία ο τΣίριζας! Του άξιζε! Το ΚΚΕ τρίτο Κόμμα στην Αττική. Ας περιμένουμε ακόμη λίγο ...μπορεί να φέξει απόψε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανωλεθρία και οι γκαλοπιτζήδες! Κανείς τους δεν έδινε 40 στη νουδού και κανείς τους δεν έδινε 20 στο τσίπριζα. Την πατήσανε και με το Μπαρουφάκι.
    Κράξιμο θέλουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου