Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Απεργία και σήμερα στη Ζώνη και παμπειραϊκό συλλαλητήριο το απόγευμα


Ούτε και σήμερα θα πέσει «σφυριά» στη Ζώνη του Περάματος, καθώς το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών έχουν προκηρύξει νέα 24ωρη απεργία για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα με τον ένα νεκρό εργάτη και τους δύο τραυματίες.

Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ. στον σταθμό ΗΣΑΠ στον Πειραιά.

Επίσης, το απόγευμα το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καλεί σε παμπειραϊκό συλλαλητήριο στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κοραή. 

«Δεν θα ανεχτούμε άλλους νεκρούς για τα κέρδη της εργοδοσίας» τονίζει και καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και να διεκδικήσουν ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια. «Στην εργασιακή λαίλαπα που μας ετοιμάζουν εμείς απαντάμε με συσπείρωση και αγώνα. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχίσουν οι εργασιακοί μας χώροι να γίνονται απέραντες κοιλάδες των Τεμπών» επισημαίνει.

Θυμίζουμε ότι και χθες έγινε 24ωρη απεργία στη Ζώνη, η πέμπτη για φέτος, αφού οι προηγούμενες τέσσερις απεργίες αντιμετωπίστηκαν με αδιαφορία από κυβέρνηση και εργοδοσία, ενώ το απόγευμα της Τρίτης έγινε νέα συγκέντρωση στη Ζώνη και πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Περάματος.


Το Εγκλημα δεν θα μείνει αναπάντητο

 

Η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ καλεί όλους τους συνταξιούχοι, να συμμετέχουν στο Παμπειραϊκό συλλαλητήριο την Τετάρτη 31 Μάη στις 19.00, στην πλατεία Κοραή, που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Το νέο εργοδοτικό έγκλημα, που σημειώθηκε χθες, στη  Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, με ένα νεκρό εργάτη και δύο  τραυματίες, δεν πρέπει να γίνει ακόμα ένα έγκλημα, που θα δικαιολογηθεί ως «ατυχία και κακιά στιγμή» και θα ξεχαστεί.

Με οργανωμένο αγώνα, δίνουμε τη μάχη για ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, απαιτούμε την ασφάλεια και την προστασία της ζωής μας στους χώρους δουλειάς ώστε τα παιδιά και τα εγγόνια μας να γυρνάνε με ασφάλεια στα σπίτια μας.

Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, δεν θα μείνει αναπάντητο!

Το Συνδικάτο Μετάλλου συνεχίζει με νέα 24ωρη Απεργία, στεκόμαστε δίπλα τους. Τήρηση όλων των μέτρων προστασίας και ασφαλείας στους χώρους δουλειάς.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 7 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου