Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Σε αστοχίες και όχι στη σύμπλευση με τη ΝΔ «βλέπει» τις αιτίες της ήττας


Σε άστοχες δηλώσεις την προεκλογική περίοδο εντοπίζει τις αιτίες της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21η Μαΐου ο Αλέξης Τσίπρας, προσπαθώντας να κρύψει κάτω από το χαλί, ενόψει των νέων εκλογών, τη στρατηγική σύμπλευση με τη ΝΔ σε κρίσιμα ζητήματα, που εκφράστηκε και με την υπερψήφιση από το κόμμα του, του 50% των κυβερνητικών νομοσχεδίων.

Μάλιστα, σε συνέντευξή του στο κανάλι «Star», προσπάθησε να αποτινάξει πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ τη στρατηγική σύμπλευση, δηλαδή το κοινό πρόγραμμα που εμφάνισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Υποστήριξε πως «δεν είμαστε κυβερνητικό συμπλήρωμα της δεξιάς» και μίλησε για εργασιακή ασφάλεια, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προστασία από πλειστηριασμούς και για την ακρίβεια. Προβλήματα που βασανίζουν τον λαό και με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση, έχει λερωμένη τη φωλιά του.

Μίλησε για εικόνα βαβυλωνίας και άστοχες δηλώσεις κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά σε αυτές δεν ενέταξε και τις δικές του δηλώσεις-κάλεσμα σε παραπλανημένους φασίστες ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής λέγοντας μάλιστα ότι εμμένει σε αυτή την άποψη!

Σε ερώτηση τι σκέφτηκε το βράδυ της εκλογικής ήττας απάντησε ότι «αυτό που σκέφτηκα ήταν η παραίτηση», αλλά πρόσθεσε ότι «δεν έχω το δικαίωμα να λιποτακτήσω», ενώ για το μέλλον του μετά τις 25 Ιουνίου απάντησε «ούτε αύριο θα λιποτακτήσω, θα είμαι παρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου