Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Συνέντευξη με την Κ. Κούνεβα, υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ


 Την Κωνσταντίνα Κούνεβα τη γνωρίσαμε ως συνδικαλίστρια στον χώρο των καθαριστριών και από την επίθεση που είχε δεχτεί από εργοδοτικούς μηχανισμούς με βιτριόλι, το 2008. Αργότερα, εκλέχτηκε ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συζητήσαμε μαζί της για τις εκλογές, τις δικές της εμπειρίες από τις συζητήσεις με τις συναδέλφισσές της, καθαρίστριες, μπροστά στις εκλογές, αλλά και για τους λόγους που τώρα δίνει το «παρών» στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

Γιατί με το ΚΚΕ; Η απάντησή της λιτή και περήφανη: "Το Κομμουνιστικό Κόμμα είναι το μόνο κόμμα που ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους, στήνει συνδικάτα, βοηθάει τους εργαζόμενους και παλεύει για τις συλλογικές συμβάσεις τους, τα εργασιακά και κοινωνικά τους δικαιώματα".

H Κωνσταντίνα Κούνεβα δεν ξεχνάει τον κλάδο της και τις συναδέλφισσές της, τις επικίνδυνες συνθήκες δουλειάς, τα ανύπαρκτα ωράρια, δικαιώματα, την εργοδοτική ασυδοσία, πρωτοστατεί σε μία σειρά πρωτοβουλίες για την κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων για τους καθαριστές και τις καθαρίστριες.

Ολόκληρη η συνέντευξη θα ανέβει την Πέμπτη στις 13.00 στο κανάλι του 902.gr στο youtube και σε spotify, apple podcasts, google podcasts.

Μείνετε συντονισμένοι:

Παρουσίαση - επιμέλεια: Κώστας Πασακυριάκος

Ηχοληψία: Σωτήρης Γκέκας

Μουσική: Γιάννης Μπαλλούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου