Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Ανεβάζει την ένταση η καταγγελία για επίθεση με drone στο Κρεμλίνο

 
Η Μόσχα κατήγγειλε σήμερα απόπειρα δολοφονίας του Βλαντιμίρ Πούτιν από την Ουκρανία, με επίθεση drones κατά της οικίας του στο Κρεμλίνο, με το Κίεβο να αρνείται ότι είχε σχέση, σε ένα περιστατικό που ανεβάζει ακόμη περισσότερο την ένταση στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση.  

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, «το Κίεβο εξαπέλυσε δύο drones» κατά της κατοικίας του Πούτιν στο Κρεμλίνο. «Ως αποτέλεσμα των έγκαιρων ενεργειών που έλαβαν ο στρατός και οι ειδικές υπηρεσίες, χρησιμοποιώντας συστήματα ραντάρ, τα drone απενεργοποιήθηκαν», αναφέρει η δημοσίευση.

Ο Πεσκόφ δήλωσε στο RIA Novosti ότι ο Πούτιν δεν βρισκόταν στο Κρεμλίνο τη στιγμή της επίθεσης από ουκρανικά drones, καθώς σήμερα εργάζεται στην κατοικία του κοντά στην Μόσχα, στο Novo-Ogaryovo. Τα σχέδια για τη διεξαγωγή παρέλασης στην Κόκκινη Πλατεία στις 9 Μάη παραμένουν σε ισχύ, πρόσθεσε.

«Η ρωσική πλευρά επιφυλάσσεται του δικαιώματος να απαντήσει σε αυτή την επίθεση όπου και όποτε κρίνει σκόπιμο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στα κοινωνικά δίκτυα κυκλοφόρησε βίντεο που δείχνει ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος να πετάει σε μικρό ύψος πάνω από το Κρεμλίνο, προτού εκραγεί.

Σε ανάρτησή του σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ έγραψε ότι η «επίθεση με drones στο Κρεμλίνο» δεν αφήνει άλλη επιλογή από την «εξόντωση» του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και της «κλίκας» του.

Αρνείται η Ουκρανία

Από την πλευρά της η Ουκρανία είπε ότι «δεν έχει καμία σχέση» με την επίθεση με drone στο Κρεμλίνο. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αρνήθηκε οποιαδήποτε επίθεση από την Ουκρανία με στόχο τον Πούτιν. «Δεν επιτεθήκαμε στον Πούτιν. Τον αφήνουμε για το δικαστήριο», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ελσίνκι με ηγέτες βορειοευρωπαϊκών χωρών. «Δεν εξαπολύουμε επιθέσεις στον Πούτιν ή στη Μόσχα. Δεν έχουμε επαρκή οπλισμό για αυτό», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του Ζελένσκι, ανέφερε ότι «τέτοιες ενέργειες που σκηνοθετεί η Ρωσία θα πρέπει να θεωρούνται μόνο ως προσπάθεια προετοιμασίας ενός πλαισίου» που θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως πρόσχημα «για μια μεγάλης κλίμακας τρομοκρατική επίθεση στην Ουκρανία».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου