Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

«Pass», ίσα για ένα σφράγισμα


Αλλο ένα pass κοροϊδίας είναι και το πρόγραμμα Dentist Pass μέσω vouchers.gov.gr, για το οποίο ξεκίνησε χτες η υποβολή αιτήσεων.

Το εν λόγω pass επιχειρείται να παρουσιαστεί από την κυβέρνηση της ΝΔ ως «πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής, το οποίο αφορά σε πάνω από 660.000 παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών...».

Το pass θα ισχύει για 6 μήνες από την ενεργοποίηση της ψηφιακής κάρτας και αντιστοιχεί στο «αστρονομικό» ποσό των 40 ευρώ, δηλαδή θα επαρκεί στην καλύτερη περίπτωση μόνο για ένα σφράγισμα. Ούτε καν για τα στοιχειώδη.

Και όλα αυτά όταν το 32% όσων χρειάστηκαν οδοντιατρική περίθαλψη δεν την έλαβε κάθε φορά που χρειάστηκε, εκ των οποίων το 77,2% δεν έλαβε τη θεραπεία που χρειαζόταν για οικονομικούς λόγους. Ετσι και το pass της κοροϊδίας σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχεί στις ανάγκες των παιδιών, που ακόμη και με τα 40 ευρώ θα πρέπει να απευθυνθούν σε ιδιώτη οδοντίατρο, καθώς καμία κυβέρνηση δεν πραγματοποίησε προσλήψεις οδοντιάτρων μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στα δημόσια νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και στις μονάδες του ΠΕΔΥ.

Να σημειωθεί ότι ακόμη και αυτό το κουτσουρεμένο πρόγραμμα έχει ημερομηνία λήξης, καθώς χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου