Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Γιατί ψήφο στο ΚΚΕ στις 25 Ιούνη


Το ελπιδοφόρο βήμα που έγινε στις 21 Μάη με την ενίσχυση του ΚΚΕ, το μήνυμα που έκανε χιλιάδες να χαμογελάσουν, να αναθαρρήσουν, ακόμα κι αν δεν ψήφισαν το ΚΚΕ, πρέπει τώρα να συνεχιστεί και να γίνει άλμα. Να είναι το ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό και μαζί ακόμα πιο δυνατός ο λαός. Το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη γνήσιας εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης, η μόνη σταθερά μετά και τις εκλογές στις 25 Ιούνη, ο μοναδικός πραγματικός αντίπαλος στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ, που θα συνεχίσουν να είναι αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση.

ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ οδηγήθηκαν σ' αυτόν τον ρόλο την προηγούμενη τετραετία ψηφίζοντας αντίστοιχα το 70% και 50% των νόμων της ΝΔ, εξαιτίας των κοινών τους δεσμεύσεων προς την ΕΕ και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Οι ίδιες δεσμεύσεις προδιαγράφουν τι μας περιμένει μετά τις εκλογές. Για παράδειγμα:

  • Η Εαρινή Εκθεση της Κομισιόν ξεσκεπάζει τα προεκλογικά παραμύθια τόσο της ΝΔ, που ως η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση παρουσιάζει την αντιλαϊκή της ατζέντα ως δήθεν προϋπόθεση για τη λαϊκή ευημερία, με ανέκδοτα περί «αυξήσεων μισθών» κ.ο.κ. Ξεσκεπάζει επίσης και τις κορόνες από την «αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση» των ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ περί «ισχυρής αντιπολίτευσης», αφού μία προς μία οι δεσμεύσεις που περιγράφει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν και τη δική τους σφραγίδα.
  • Ατελείωτα είναι τα «προαπαιτούμενα» για το υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης, που όλοι τους έχουν συνυπογράψει. Πρόκειται για τα πάνω από 350 προαπαιτούμενα του νέου υπερμνημονίου που περιμένουν στη σειρά: Αντεργατικά μέτρα καθήλωσης των μισθών, πάγωμα των τριετιών μέχρι το 2029, ένταση της εκμετάλλευσης, παραπέρα εμπορευματοποίηση σειράς τομέων όπως το νερό, μέτρα για «αποτελεσματικό» αντιλαϊκό κράτος.
  • «Αναμόρφωση» του φορολογικού συστήματος, ώστε να είναι ακόμα πιο «φιλικό προς τις επενδύσεις». Που σημαίνει νέες φοροαπαλλαγές και προνόμια στους επενδυτές. «Αναμόρφωση» ενός φορολογικού συστήματος που θα συνεχίσει το 95% των φόρων να το πληρώνουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι ή και θα χειροτερεύσει. Ετσι εξηγείται, μεταξύ άλλων, ότι το 0,7% των καταθετών έχουν το 42% των τραπεζικών καταθέσεων, δηλαδή 42 δισ. ευρώ και το 72,5% των καταθετών έχουν στην τράπεζα λιγότερα από 1.000 ευρώ.
  • «Μεταρρυθμίσεις» για την παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας. Επιτάχυνση των πλειστηριασμών και των εκβιασμών προς τα χρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά. Επιτάχυνση της στρατηγικής της «πράσινης μετάβασης», που σημαίνει παραπέρα γιγάντωση της ενεργειακής φτώχειας και πανάκριβα «πράσινα» εμπορεύματα. Απόσυρση των όποιων ελάχιστων μέτρων για το κόστος της Ενέργειας βρίσκονται σε ισχύ, τα οποία βέβαια ήδη η κυβέρνηση έχει αποσύρει στο μεγαλύτερο μέρος τους, με πρόσχημα την επιστροφή των τιμών στα «προ κρίσης» επίπεδα, τιμές που παραμένουν πάντως πολύ πάνω απ' ό,τι βρίσκονταν τα προηγούμενα χρόνια.

Στις 25 Ιούνη ψηφίζουμε όλοι ΚΚΕ, γιατί:

Το κάθε κόμμα ξεχωριστά και όλα τα άλλα κόμματα μαζί αποτελούν τη σταθερά του κεφαλαίου, ενάντια στα δικαιώματα και τις ανάγκες των πολλών, διότι υπηρετούν και εξυπηρετούν τα συμφέροντα και τα κέρδη των λίγων, των επιχειρηματικών ομίλων, είτε βρίσκονται στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση.

Υπάρχουν δε και τα κόμματα που εμφανίζονται ως διάττοντες αστέρες για να αποσβήνει το αστικό πολιτικό σύστημα τους κραδασμούς από τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Είναι αναγκαία συμπληρώματα σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις, ή συναινετικές αντιπολιτεύσεις.

Τα κόμματα αυτά είναι γνωστά στον λαό καθώς οι ηγεσίες των περισσότερων από αυτά έχουν πρωταγωνιστήσει παλιότερα σε κυβερνήσεις που λεηλάτησαν τον λαό, προετοίμασαν μνημόνια και έσπειραν αυταπάτες. Τώρα προσπαθούν να αναβαπτιστούν στην κάλπη, για να σκορπίσει η λαϊκή ψήφος σε δυνάμεις που δεν είναι απλά ανώδυνες για το σύστημα αλλά και χρήσιμες σε αυτό.

Στις 25 Ιούνη ψηφίζουμε όλοι ΚΚΕ και για τη στάση του αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο κίνδυνος επέκτασης του πολέμου, ακόμα και ενός πυρηνικού ολέθρου, μεγαλώνει μέρα με τη μέρα για τους λαούς της Ευρώπης, καθώς η ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία μεταξύ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας οδεύει ανεξέλεγκτα προς παραπέρα κλιμάκωση και τα δύο στρατόπεδα ξεκαθαρίζουν ότι θα «πετύχουν τους στόχους» τους. Στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, τον Ιούλη, αναμένονται σημαντικές αποφάσεις για να δεθεί η Ουκρανία στο ευρωατλαντικό «άρμα» και να μετατραπεί σε ντε φάκτο ΝΑΤΟικό έδαφος. Εχει ήδη αρχίσει η μετεγκατάσταση τακτικών πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία στη Λευκορωσία, ενώ οι αποθήκες στον Αραξο, στην 116 ΠΜ είναι έτοιμες να δεχθούν πυρηνικά ανά πάσα στιγμή.

Τα παραπάνω δίνουν και τον τόνο σε ό,τι αφορά τις διευθετήσεις στα Ελληνοτουρκικά, για να διασφαλιστεί η ΝΑΤΟική συνοχή, αλλά και να «τρέξουν» σχέδια συνεκμετάλλευσης από την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ με τις πλάτες ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Νέες προμήθειες οπλικών συστημάτων προετοιμάζονται, για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, ενώ άλλα πρόκειται να αφαιρεθούν από την άμυνα των νησιών για να σταλούν στην Ουκρανία. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με την ευκαιρία της προμήθειας των αεροσκαφών F-35 από τη χώρα μας, ότι η αμυντική σχέση ΗΠΑ - Ελλάδας είναι ισχυρότερη από ποτέ και η συνεργασία μας ενισχύει το ΝΑΤΟ και κάνει την περιοχή πιο ασφαλή (κόστος προμήθειας ενός F-35 100 εκατομμύρια δολάρια και κόστος ανά ώρα πτήσης 40.000 ευρώ).

Συνάδελφοι των Ενόπλων Δυνάμεων:

Οδεύοντας ξανά προς τις κάλπες οφείλουμε να θυμόμαστε όλοι ότι, εκτός από τις πατριωτικές του θέσεις τόσο γενικότερα όσο και για τα Ελληνοτουρκικά, το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δείχνει έμπρακτο ενδιαφέρον και νοιάζεται για το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και τους στρατεύσιμους, με πλήθος Ερωτήσεων και Επερωτήσεων στη Βουλή για θέματα που τους αφορούν. Στελέχη του Κόμματος συναντιούνται με συνδικαλιστικούς φορείς εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικών και άλλα επισκέπτονται στρατιωτικές μονάδες σε ακριτικές περιοχές. Τέλος, το ΚΚΕ έχει συμπεριλάβει έντεκα απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στα ψηφοδέλτια ανά τη χώρα.

Αυτό που έκανε τη διαφορά μέσα και έξω από τη Βουλή, και θα την κάνει και τώρα, είναι το ποσοστό και οι βουλευτές που εξέλεξε το ΚΚΕ. Είναι η μόνη δύναμη που δεν αθροίζεται σε «προοδευτικές» ή «συντηρητικές» κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες και μειοψηφίες, που συναινούν και συγκλίνουν στην υπεράσπιση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Το ΚΚΕ είναι απέναντι στη στρατηγική του κεφαλαίου που υπηρετούν όλοι οι άλλοι, είτε εκλέγουν 10 είτε 110 βουλευτές. Είτε βρίσκονται στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δεν δεσμεύεται από τους επιχειρηματικούς ομίλους, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, όπως όλοι οι άλλοι, που υλοποιούν τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ, στέλνουν όπλα στην Ουκρανία, μετατρέπουν τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο και χειροκροτούν τους ναζί Αζόφ στη Βουλή.

Το ΚΚΕ είναι εγγύηση για ακόμα πιο μαχητική, ακόμα πιο δυναμική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, όποια κι αν είναι η δύναμη όλων των άλλων κομμάτων.

Κόκκινη ψήφο στην κάλπη στις 25 Ιούνη για πιο δυνατό ΚΚΕ, για μαχητική και δυναμική λαϊκή αντιπολίτευση.


Γιώργος ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Υποπτέραρχος ε.α., υποψήφιος του ΚΚΕ στην Α' Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου