Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

30ετής σφαλιάρα για τον ελληνικό λαό και τις οικογένειές μας


 Θα το πληρώσουν ο λαός και οι αξιωματικοί. Φαίνεται τελικά ότι η ελπίδα δεν χάθηκε. Παραμένει ζωντανή και μέσα στις καρδιές μας. Αυτό τουλάχιστον κατάλαβε το δικό μου το μυαλό από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση, της 21ης Μάη 2023, ως συμπέρασμα από τα μηνύματα που μου έστειλαν συνάδελφοί μου στρατιωτικοί, που εκφράστηκαν αληθινά και ειλικρινά υπέρ του ΚΚΕ. Ως συμπέρασμα από τις περιοδείες, τις συζητήσεις και τις συσκέψεις με τον κόσμο του μεροκάματου, των χαμηλών μισθών, των χαμηλών συντάξεων, των ανέργων, των νέων, των επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων, της λαχτάρας για μια αληθινή κοινωνία, για ένα καλύτερο αύριο, για ένα καλύτερο μέλλον.

εικ. 2

Το ΚΚΕ ενίσχυσε σημαντικά τα ποσοστά του (αριθμητικά σε ψήφους και ποσοστιαία) στο ελληνικό κοινοβούλιο και εξέλεξε 26 βουλευτές. 11 περισσότερους βουλευτές από το 2019. Οχι γιατί επικοινωνεί «τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα», αλλά γιατί λέει αλήθειες. Γιατί το γνώρισαν μέσα από τους αγώνες, όπου βρέθηκε δίπλα τους. Τη μαχητική διεκδίκηση και νίκη υπέρ των συμφερόντων τους. Βρέθηκε εκεί όταν funds, τράπεζες και αστυνομία σαν κοράκια επιχείρησαν να αρπάξουν την πρώτη κατοικία τους, αλλά δεν τα κατάφεραν. Βρέθηκε εκεί όταν ενεργειακά κοράκια επιχείρησαν να τους κόψουν το ρεύμα, αλλά δεν τα κατάφεραν. Βρέθηκε εκεί για να αντιπαλέψει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του αστικού κράτους όταν «μπάζωσε» και κατέστρεψε τις περιουσίες τους με την πρώτη βροχή. Το αστικό κράτος τούς άφησε ακάλυπτους στη φωτιά, που λεηλατεί ό,τι βρίσκει μπροστά της. Βρέθηκε δίπλα στους εργαζόμενους της COSCO, της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, στους ντελιβεράδες της «e-food», που έκαναν μεγάλα βήματα, δεν το έβαλαν κάτω, αντιστάθηκαν και πέτυχαν νίκες. Εκεί που επιχειρηματικοί όμιλοι προσπαθούν να εγκαταστήσουν νύχτα και πίσω από την πλάτη των κατοίκων, αλλά δίπλα στα σπίτια τους, φωτοβολταϊκά πάρκα.

Ολοι αυτοί εξέλεξαν 26 κομμουνιστές, 26 μαχήτριες και μαχητές, που έλαβαν σαφέστατη και καθαρή εντολή από όλους όσοι τους εμπιστεύτηκαν: «Μην τους αφήσετε σε χλωρό κλαρί», «λένε ψέματα», «υπέγραψαν και θα εφαρμόσουν αντιλαϊκά μέτρα ερήμην μας», «δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντά μας», «τα αστικά κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συμφωνούν σε ό,τι έχει να κάνει σε βάρος μας». Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μόνο για το κεφάλαιο - για εμάς, τον λαό, είναι «Ταμείο Οσφυόκαμψης» και σημαίνει μόνο δεινά. Και δεν λέει ψέματα ο ελληνικός λαός. Γιατί;

εικ. 3

Γιατί και οι τρεις τους, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, συμφώνησαν και υπέγραψαν ένα νέο δάνειο, Ταμείο Ανάκαμψης το ονόμασαν, προκειμένου να ξεφύγουν από τον όρο «μνημόνιο», που δεν ακούγεται καλά στα αυτιά του ελληνικού λαού και θα έτρωγαν «κράξιμο». Ναι, συμφώνησαν για ένα νέο δάνειο με τόκους και προαπαιτούμενα που πρέπει να γίνουν, για να εκταμιευτούν τα περίπου 30 δισεκατομμύρια. Δάνειο και δέσμευση για τον ελληνικό λαό για τα επόμενα 30 χρόνια. Ναι, καλά διαβάσατε. Δάνειο το οποίο θα κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός όχι από αύριο ή μεθαύριο, αλλά από το 2031 μέχρι σταδιακά και το 2056. «Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι», δηλαδή. Ζητάνε σήμερα, το 2023, από έναν 15χρονο, που το 2056 θα είναι 48 ετών, να βάζει το χέρι στην τσέπη και να πει και στα παιδιά του στο μέλλον ότι θα βάλουν και αυτά το χέρι στην τσέπη. Και προκειμένου να νομιμοποιήσουν τη θηλιά, η ΝΔ έφερε το δάνειο για ψήφιση στη Βουλή. Γιατί; Φοβόταν ότι θα υπήρχε καμία αντίδραση από τους συνοδοιπόρους της, τον ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ; Για δείτε:

@@@" target="_blank">class="subtitle">@@@ εικ. 1

 

εικ. 4

Οχι, για να μην κοροϊδευόμαστε δηλαδή. Και το πιο ωραίο; Τι είπε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το δέχτηκαν «αμάσητο»; Για δείτε:

@@@" target="_blank">class="subtitle">@@@ εικ. 2

Ναι. Και πάλι καλά διαβάσατε. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει πλήρη εκπλήρωση όλων των συνταγματικών και νομικών ενεργειών που απαιτούνται. Σύνταγμα και νόμους.

Για δείτε και κάτι άλλο. Τι ζητά ο κ. Μητσοτάκης; Αυτοδυναμία, ισχυρή κυβέρνηση και «συναίνεση» για την αντιλαϊκή πολιτική που θα εφαρμόσει. Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% των νόμων της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το 70%, προκειμένου όπως ισχυρίζονται να διατηρηθεί η σταθερότητα, να υπάρξουν μειώσεις φόρων και αύξηση εισοδημάτων. Δεν πρόκειται δηλαδή για καμιά αντίσταση σε κυβέρνηση της ΝΔ. Για δείτε λίγο, ενδεικτικά:

-- Εσοδα από φόρους σε αγαθά και υπηρεσίες (αναγκαία αγαθά πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα, ηλεκτρικό ρεύμα, νερό και καύσιμα): Αύξηση, αύξηση, αύξηση

-- Εσοδα από φόρους εισοδήματος: Αύξηση, αύξηση, αύξηση

@@@" target="_blank">class="subtitle">@@@ εικ. 3

Και τι θα επιστρέψει στον ελληνικό λαό, από αυτά που θα του πάρει ο κ. Μητσοτάκης με τη συναίνεση και των υπόλοιπων;

-- Μισθοί: Τίποτα, τίποτα, τίποτα

-- Κοινωνικές παροχές: Τίποτα, τίποτα, τίποτα

@@@" target="_blank">class="subtitle">@@@ εικ. 4

Ο μόνος κερδισμένος από τη δανειακή σύμβαση είναι η αστική τάξη. Τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης χρησιμοποιούνται για να τροφοδοτηθεί η κερδοφορία των ομίλων και τα μέτρα που παίρνονται σκοπό έχουν να υπηρετήσουν τα στρατηγικά της συμφέροντα.

Ο ελληνικός λαός τι λέει; Την 21η Μάη έγινε ένα βήμα. Την 25η Ιούνη πάμε για τα επόμενα. Το ΚΚΕ μέσα στη Βουλή θα είναι η μοναδική πραγματική, στρατηγική και μαχητική αντιπολίτευση. Ισχυρό ΚΚΕ, ισχυρός ο λαός.

Του
Ανέστη ΤΣΟΥΚΑΡΑΚΗ*
* Ο Αν. Τσουκαράκης είναι Συνταγματάρχης (ΣΔΓ) εν αποστρατεία, επίτιμος πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) και υποψήφιος βουλευτής Β' Πειραιά του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου