Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Οριστική δικαίωση του πολύχρονου αγώνα των εργαζομένων στα Market In


Την οριστική δικαίωση των 11 εργαζομένων της «Market In» στα Γιάννενα, επισφράγισε η απόφαση του Αρείου Πάγου να απορρίψει την αίτηση αναίρεσης της εταιρείας ενάντια στη δικαστική απόφαση του εφετείου Ιωαννίνων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Ιωαννίνων.

Υπενθυμίζεται ότι οι 11 εργαζόμενοι ξεκίνησαν το 2017 έναν πολύχρονο και σκληρό αγώνα, διεκδικώντας τις θέσεις εργασίας τους από την αλυσίδα τροφίμων «Market In» όταν η τελευταία εξαγόρασε το υποκατάστημα στα Γιάννενα από τα σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης». Στην προσπάθεια της επιχείρησης να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να τους οδηγήσει σε παραίτηση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε πογκρόμ καταστολής στο κέντρο της πόλης, ενώ δεκάδες ήταν οι μηνύσεις και οι συλλήψεις συνδικαλιστών του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. Αποκορύφωμα των κινητοποιήσεων ήταν η οργανωμένη δολοφονική επίθεση μπράβων, στρατολογημένων από την εργοδοσία, ενάντια στην απεργιακή φρουρά των σωματείων στις 14 Δεκέμβρη του 2017.

Η απόφαση δικαιώνει πλήρως τους εργαζόμενους, υποχρεώνοντας την εργοδοσία να τους απασχολήσει αναδρομικά από το 2017, αφού υπήρχε μεταβίβαση του συγκεκριμένου καταστήματος έναντι των εργαζομένων και ταυτόχρονα να τους καταβάλει τους μισθούς τους και την ασφάλιση τους για όλα αυτά τα χρόνια.

«Όσο δύσκολος και να φαντάζει καμιά φορά ο δρόμος του αγώνα, της οργανωμένης πάλης, είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για τη δικαίωση των διεκδικήσεων των εργαζομένων, του λαού, της νεολαίας», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το σωματείο, χαιρετίζοντας τους εργαζομένους από όλους τους κλάδους που στήριξαν αυτόν τον αγώνα με όλους τους τρόπους, «με τη συμμετοχή τους σε απεργίες, τη σθεναρή τους στάση απέναντι στην κρατική καταστολή, απέναντι σε στημένα σκηνικά με μπράβους της εργοδοσίας».

Το σωματείο σχολιάζει ότι δεν είναι η πρώτη δικαστική απόφαση υπέρ των εργαζομένων, όμως με ευθύνη τόσο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της σημερινής, της ΝΔ, δεν εφαρμόστηκαν, αφού παρέχουν στους επιχειρηματικούς ομίλους όλους τους τρόπους και τα εργαλεία να ξεσαλώνουν σε βάρος των εργαζομένων. «Απαιτούμε να εφαρμοστεί τώρα η απόφαση χωρίς καμία καθυστέρηση, καμία δικαιολογία, να γυρίσουν οι συνάδελφοι στις δουλειές τους», τονίζεται στην ανακοίνωση και απευθύνεται κάλεσμα τους εργαζόμενους του κλάδου να γράφουν μαζικά στο σωματείο, να δυναμώσουν την ελπίδα του αγώνα, της συλλογικής διεκδίκησης.

Σύντομο ιστορικό του αγώνα των Εργαζομένων στα S/M "Καρυπίδης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου