Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Στις γειτονιές ξέρουν ότι το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό και στους αγώνες του λαού


Η φορολογία έχει ταξικό πρόσημο και με όλες τις κυβερνήσεις ισχύει η λογική για να κερδίζουν οι λίγοι πρέπει να πληρώνουν οι πολλοί, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Καραγιάννης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στον Δυτικό Τομέα Αθήνας, μιλώντας στο κανάλι «Blue Sky» το βράδυ της Δευτέρας 5 Μάη.

Πρόσθεσε πως είτε με κυβέρνηση ΝΔ, είτε με ΣΥΡΙΖΑ, είτε με ΠΑΣΟΚ, το 95% των φόρων εισπράττεται από τον λαό και το υπόλοιπο 5% από τους μονοπωλιακούς ομίλους και, μάλιστα, υπενθύμισε ότι οι εφοπλιστές φορολογούνται εθελοντικά!

Κατήγγειλε όλες τις κυβερνήσεις που έχουν τσακίσει στη φορολεηλασία τον λαό και τους εργαζόμενους καθώς και τη σύγκλισή τους σε βασικές κατευθύνσεις, όπως στην Εαρινή Έκθεση της Κομισιόν που μεταξύ άλλων προβλέπει διεύρυνση φορολογικής βάσης, να μειωθούν οι εργοδοτικές εισφορές, να υπάρξει δημοσιονομική πειθαρχία, να επιβληθούν νέα «πράσινα» χαράτσια.

Υπενθύμισε ότι και τα τρία κόμματα ψήφισαν την επιβολή νέων 55 «πράσινων» χαρατσιών καθώς και τη συνέχιση των Ειδικών Φόρων σε καύσιμα και Ενέργεια.

Για τα μερίσματα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πήγε τη φορολόγησή τους από το 15% στο 10% και η κυβέρνηση της ΝΔ στο 5%, με αποτέλεσμα ενώ τα κέρδη από τα μερίσματα να έχουν τριπλασιαστεί, η φορολογία τους να έχει πέσει.  

Είναι κρίσιμο την επόμενη μέρα των εκλογών της 25ης Ιούνη να υπάρχει ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση για να εκφράζει τα συμφέροντα του λαού και αυτό μπορεί να το κάνει μόνο το ΚΚΕ, όπως έχει αποδείξει όλο το προηγούμενο διάστημα με τους αγώνες του για τους πλειστηριασμούς, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου