Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

Σίγουρη θέση


Οπως μας πληροφόρησε ο Αλ. Τσίπρας από τη Νίκαια, «η ΝΔ θέλει πολλά μικρά και αδύναμα κόμματα απέναντί της και όχι έναν ισχυρό αντίπαλο που θα μπορεί να την κοιτάει στα μάτια», υπονοώντας βέβαια πως αυτός είναι το κόμμα του. Περιττό να πούμε βέβαια ότι γέλασαν κι οι πέτρες στη Νίκαια, ενθυμούμενες τη ...«συμπολίτευση διά της αντιπολίτευσης» που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ όλη την προηγούμενη τετραετία, μαζί με το ΠΑΣΟΚ.

Δεν αποκλείεται μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σ' αυτό το σημείο να έκανε λογοκλοπή από τα στελέχη και προπαγανδιστές της ΝΔ, που το τελευταίο διάστημα εκφράζουν όλο και πιο ευθαρσώς τις προτιμήσεις τους για το τι αντιπολίτευση θέλουν. Οπως ο Γ. Γεραπετρίτης, που ζήτησε μια «υπεύθυνη» αντιπολίτευση, ή ο Δ. Καιρίδης που αναζητάει μια «αξιόπιστη». Αλλά και ο Πορτοσάλτε του «ΣΚΑΪ» μίλησε για μια «συστημική αντιπολίτευση, ώστε αν με απογοητεύσει ο Μητσοτάκης να πάρει τη σκυτάλη».

Με το βιογραφικό του ...φουσκωμένο από την κυβερνητική και αντιπολιτευτική του θητεία, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξασφαλισμένη τη θέση του στο «υπουργείο αντιπολίτευσης» ανεξάρτητα από το ποσοστό του στις ερχόμενες εκλογές. Αλλωστε, τέτοια συνεπή συνεταιράκια στην πολιτική που τσακίζει τον λαό δεν βρίσκεις εύκολα στην «πιάτσα».

Ενα πράγμα φοβούνται όλοι τους: Την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ, της μόνης δύναμης που αντιπολιτεύεται στρατηγικά την πολιτική τους από τη σκοπιά των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων. Και είναι στο χέρι του λαού να κάνει κι αυτόν τον φόβο τους πραγματικότητα!

2 σχόλια:

  1. Γιατί σε όλα τα sites και τα blogs που πρόσκειται σε διάφορες αριστερές γκρούπες με υπερεπαναστατική φρασεολογία και υπερτιμητές του Μαρξ του Λένιν,ακόμα και του Στάλιν,βάλλουν κατά του ΚΚΕ,που βάλλει κατά του ΣΥΡΙΖΑ,και συνέχεια επαναφέρουν στην μνήμη Βάρκιζες,μαύρα 89 και Άρη και Ζαχαριάδη και δεν συμμαζεύεται; Μήπως είναι τρισέγγονα του υπέργηρου Αντάρτη ή τετρασέγγονα του Μανιαδάκη;
    Πληροφοριακά λοιπόν από επαφές μου. Στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ γίνεται χαμός. Μεγάλο ρεύμα από μέσα έχει προτείνει ψήφο στο ΚΚΕ. Κάποιοι,οι λιγότεροι, αντιδρούν. Ήδη σε κάποιες περιφέρειες έβγαλαν ανακοίνωση υποστήριξης στο ΚΚΕ. Για τον λόγο αυτό και η διοικούσα επιτροπή του ΑΝΤΑΡΣΥΑ έβγαλε ανακοίνωση ότι το κόμμα τους κατεβαίνει κανονικά και καλεί τους φίλους τους να το υποστηρίξουν και πάλι. Αλλά εγώ πιστεύω ότι πια το νερό έχει μπει στο αυλάκι και θα το δείτε,ότι όπου να 'ναι,τίτλοι τέλους για ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
    Ernesto Morales

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το να καταθετεις στεφανι στη <> τιμωντας (υποτιθεται) τους νεκρους αντιστασιακους της Κοκκινιας απο τα Ταγματα Ασφαλειας και απο τους Γερμανους κατακτητες , την ιδια ωρα που εχεις προσλαβει το φασιστοειδες Μαρατζιδη για την προεκλογικη σου εκστρατεια , ο οποιος επανειλλημενα εχει αποκαλεσει τους αντιστασιακους του ΕΛΑΣ ως <> και εχει δικαιολογησει τη δραση των Ταγματων Ασφαλειας ... εεεε αυτο παει να πει οτι ''κυριε'' Τσιπρακο εισαι μεγαλο και πολυ επικινδυνο καθικι !!! ΣΥΡΙΖΑιοι ... ξανασκεφτειτε το οσο εχετε ακομα καιρο ....

    Δημόφιλος Θεσπιεύς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου