Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

Αλλο ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα με γνωστούς ενόχους


Αλλο ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, με ένοχο την πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων και θύματα μετανάστες και πρόσφυγες, σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη, αυτήν τη φορά 49 ναυτικά μίλια έξω από την Πύλο.

Ο επίσημος αριθμός των νεκρών είναι 78, ενώ για εκατοντάδες γυναικόπαιδα που ήταν κλειδωμένα στα αμπάρια - οι μαρτυρίες των επιζώντων κάνουν λόγο για 750 επιβαίνοντες - το σαπιοκάραβο αλιευτικό σκάφος «Αντριάνα» έγινε υγρός τάφος, σε ένα ακόμα από τα δεκάδες «ταξίδια θανάτου» των ξεριζωμένων από τις επεμβάσεις και τη φτώχεια στην οποία καταδικάζουν τους λαούς οι ιμπεριαλιστές.

Από τους 104 διασωθέντες οι 47 είναι Σύροι, οι 43 Αιγύπτιοι, οι 12 Πακιστανοί και οι 2 Παλαιστίνιοι. Ανάμεσά τους υπάρχουν και 10 ανήλικοι, 5 Αιγύπτιοι και 5 Σύροι. «Γροθιά στο στομάχι» αποτελούν οι εικόνες με συγγενείς και φίλους να ψάχνουν τους αγνοούμενους, να στέλνουν φωτογραφίες και τηλέφωνα στους γιατρούς του Νοσοκομείου Καλαμάτας, όπου μεταφέρθηκαν πολλοί απ' αυτούς μετά την επιχείρηση διάσωσης.

Σε πλήρη αντίθεση με τη λαϊκή αλληλεγγύη που εκφράστηκε από την πρώτη στιγμή, «εικόνα» της αντιμεταναστευτικής πολιτικής ΕΕ και κυβερνήσεων είναι και ο προσωρινός χώρος φιλοξενίας στον ακατάλληλο χώρο αποθηκών του Λιμενικού Ταμείου στην Καλαμάτα, ενώ οι περισσότεροι από τους διασωθέντες μεταφέρθηκαν την Παρασκευή στη Μαλακάσα, για να περάσουν πλέον από την «ψιλή κρησάρα» που έχουν νομοθετήσει οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ με βάση τις Οδηγίες της ΕΕ, που προβλέπουν εγκλωβισμό και απελάσεις για τους ξεριζωμένους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το πλοίο ξεκίνησε από την Αίγυπτο, με ενδιάμεσο σταθμό τη Λιβύη και προορισμό την Ιταλία. Εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης 13 Ιούνη από μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Frontex να πλέει ανοιχτά της Πύλου σε διεθνή ύδατα όπου η ελληνική πλευρά έχει την ευθύνη για έρευνα και διάσωση. Σύμφωνα με το Λιμενικό, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης του ελληνικού Λιμενικού Σώματος ενημερώθηκε από το κέντρο της Frontex στη Ρώμη, στις 2 μ.μ. κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί του και στις 3.35 μ.μ. να το εντοπίσει στη θάλασσα με ελικόπτερο. Το ναυάγιο έγινε στις 2.05 τα ξημερώματα της Τετάρτης, δηλαδή πάνω από 15 ώρες μετά τον εντοπισμό του.

Εύλογα είναι λοιπόν τα ερωτήματα για τη στάση των κρατικών αρχών τις κρίσιμες εκείνες ώρες, αφού υπήρχε καθαρή εικόνα για την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατούσε στο αλιευτικό σκάφος, με εκατοντάδες μετανάστες να κρέμονται σαν τα τσαμπιά, υπήρχε χρόνος να γίνει ακριβής αξιολόγηση του συμβάντος και του πολύ υψηλού επιπέδου του κινδύνου, να οργανωθεί κινητοποίηση και να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας και διάσωσης των επιβαινόντων. Κυβέρνηση και Λιμενικό προσπαθούν να διώξουν από πάνω τους τις δικές τους ευθύνες για το πολύνεκρο δυστύχημα, ισχυριζόμενοι ότι κατά τις επικοινωνίες οι χειριστές του ασύρματου δεν ζητούσαν συνδρομή, αλλά «να συνεχίσουν το ταξίδι για την Ιταλία», ότι δεν είχαν δικαιοδοσία και λοιπά προσχήματα. Θολά είναι και διάφορα σημεία γύρω από την επιχείρηση, όπως η πληροφορία - που επιβεβαιώθηκε την Παρασκευή από το Λιμενικό - ότι λίγες ώρες πριν το ναυάγιο, σκάφος του Λιμενικού έδεσε κάβο στο πλοίο, τον οποίο «έλυσαν οι μετανάστες». Την ίδια ώρα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισ. Ντογιάκος, έστειλε εγκύκλιο στους επικεφαλής της Εισαγγελίας Εφετών και Πρωτοδικών που συμμετέχουν στις έρευνες, αλλά και στους υπεύθυνους του Λιμενικού, ζητώντας απόλυτη μυστικότητα στις έρευνες.

INTIME NEWS

Με βάση τα εύλογα ερωτήματα για την επιχείρηση, από τις πρώτες ώρες του εγκλήματος επιχειρείται να στηθεί ένας αποπροσανατολιστικός καβγάς μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, με προφανή στόχο να κρύψει τον πραγματικό ένοχο του νέου εγκλήματος, που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους: Την ίδια την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, που υψώνει φράχτες και Μόριες, εγκλωβίζει μετανάστες στις χώρες «πρώτης υποδοχής», προχωρά σε μαζικές απελάσεις και απορρίψεις ασύλου με βάση απαράδεκτα κατασκευάσματα που καταπατούν κάθε ανθρωπιστικό δίκαιο, και την ίδια ώρα στήνει επίσημα σκλαβοπάζαρα ανοιγοκλείνοντας την «κάνουλα» των μεταναστευτικών ροών, ανάλογα με τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Ολα αυτά τροφοδοτούν και τα κυκλώματα των δουλεμπόρων, που οργανώνουν όλο και πιο επικίνδυνα ταξίδια θανάτου στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο, στον Εβρο. Να σημειωθεί ότι 9 Αιγύπτιοι που βρίσκονταν μεταξύ των διασωθέντων συνελήφθησαν από το Λιμενικό, καθώς από μαρτυρίες φέρεται να είναι οι διακινητές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, χρέωναν από 4 έως 7 χιλιάδες ευρώ «το κεφάλι» για το νέο αυτό ταξίδι θανάτου.

Μια αποκαλυπτική λίστα

Αποκαλυπτική για το πώς οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και το φιτίλι του πολέμου που ανάβουν στην περιοχή, προκαλούν ολοένα και μεγαλύτερα ρεύματα μετανάστευσης και προσφυγιάς, είναι η λίστα με τις εθνικότητες όσων επέβαιναν στο βυθισμένο πλοίο:

Συρία: Από το 2013, ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Τουρκία, χώρες του Αραβικού Συνδέσμου και άλλες δυνάμεις πραγματοποιούν ιμπεριαλιστική επέμβαση, με επίδικο τον ενεργειακό πλούτο της χώρας. Οι ελληνικές κυβερνήσεις πρόσφεραν και προσφέρουν όλες τις αναγκαίες διευκολύνσεις.

Λιβύη: Από την άνοιξη του 2011 εξελίσσεται ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, με «πυροκροτητή» την «επαναδιαπραγμάτευση» συμφωνιών για άδειες έρευνας, εξόρυξης και εκμετάλλευσης πετρελαίου, και το μεγαλύτερο κομμάτι που διεκδικούν τα μονοπώλια Κίνας και Ρωσίας. Κι εδώ παρούσα η χώρα μας, με όλες τις κυβερνήσεις.

Υποσαχάρια Αφρική: Η ΕΕ διατηρεί 11 στρατιωτικές και «πολιτικές» αποστολές, έχει πραγματοποιήσει ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπως στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και στο Μάλι, εμπλέκεται ενεργά στις ένοπλες και άλλες συγκρούσεις, με υπόβαθρο την ιμπεριαλιστική σύγκρουση με ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, για τον έλεγχο του νέου «Ελντοράντο» των πρώτων υλών, όπως π.χ. των σπάνιων γαιών που χρησιμοποιούνται για τις «πράσινες» μπίζνες. Στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές αποστολές.

Αφγανιστάν: Η αμερικανοΝΑΤΟική επέμβαση το 2001 έληξε τυπικά το 2021 έχοντας προκαλέσει «ποτάμια» προσφύγων που συνεχίζονται. Ολες οι ελληνικές κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.ο.κ.), από το 2001 έως σήμερα, στήριξαν την εμπλοκή της χώρας μας και των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

Παλαιστίνη: ΗΠΑ - ΕΕ, με τη στήριξη και της Ελλάδας, κάνουν πλάτες στην ισραηλινή κατοχή, στους εποικισμούς που επεκτείνονται, στις βαρβαρότητες ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό και το δίκαιο αίτημά του να ζήσει στο δικό του κράτος με πρωτεύουσα την Ανατ. Ιερουσαλήμ.

4 σχόλια:

  1. ΜΟΝΟ ΜΠΡΑΒΟ !!! ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ ! ΑΦΗΣΤΕ τον Ιάσονα Αποστολόπουλο ,την Liberation, την Εφ.συν, όλα τα Διεθνή μεγάλα και έγκυρα μέσα,που κάποιοι , άς πούμε,τα χαρακτηρίζουν "Υποκειμενικά"(?) ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ τον ΝΙΚΟ ΣΠΑΝΟ ναύαρχο ε.α. του Λιμενικού, που ΕΙΠΕ στην ΕΡΤ,....
    "Το σκάφος αυτό βρίσκεται σε κίνδυνο άσχετο αν είναι μπουνάτσα. Γιατί είναι σκάφος αναξιόπλοο, δεν έχει πιστοποιητικά έχει πάνω ανθρώπους κρεμασμένους σαν τα σταφύλια, και είναι και ακυβέρνητο.ΔΕΝ ΡΩΤΑΜΕ ΣΕ ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ ΩΣΤΕ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΟ.
    Στο Γύθειο υπήρχε υπερσύγχρονο ναυαγοσωστικό, είχαμε τον χρόνο να το πάμε εκεί. Στο Γύθειο ήταν 80μ σκάφος, μπορούσε να τους πάρει όλους επάνω, κι έχει και νοσοκομείο μέσα».
    Αυτά ΕΙΠΕ Ελληνας λιμενικός Ναύαρχος ε.α., στο ανώτατο αξιώμα του λιμενικού που ΤΟΝ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ
    ΤΟΛΜΗ !"
    Ηλιανα Μιχαλοπουλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αξιοσέβαστες φιλόπτωχες κυρίες με ...Αρετή και Τόλμη ...στο Κουκούλωμα!

      Διαγραφή
  2. Αηδιαστικό όλο αυτό το στημένο και υποκριτικό ψευτοσκυλοφάγωμα όλων αυτών των ημερών, περί "όνου σκιάς":
    Ερριξε η όχι σκοινί το Λιμενικό;!
    Ποιός έκανε τις πιο καλές "επαναπροωθήσεις";!
    Αν το ναυάγιο είχε "διασωθεί" ...δεν θα υπήρχε πρόβλημα;
    Ο "Φράχτης", που υπάρχει από το 2012 και τάχα δεν βρέθηκε κανείς "προοδευτικός", έντεκα χρόνια τώρα, να τον κατεδαφίσει;
    Η "καλή" συμφωνία, "Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας", που ισχύει από τον Μάρτη 2016, και όχι μόνο δεν αμφισβήτησε κανείς (πλην Λακεδαιμονίων...) αλλά και προσυπέγραψαν ΟΛΟΙ οι "μπροστινοί" της μαϊμουδο"εξουσίας", "κολόσογα" και "προοδευτικοί";
    Η ίδια η Προσφυγιά/Μετανάστευση δεν είναι πρόβλημα;
    Κουβέντα για έναν εφιαλτικό οργουελιανό κόσμο, εκρηκτικών κοινωνικών αντιθέσεων, πολέμων και "ανθρωπογενών"(;! - τάχατες...) καταστροφών...
    Ενα κόσμο-τερατογένεση της κατίσχυσης της Αντίδρασης, απέναντι στα πιο ευγενικά όνειρα του Ανθρώπου, με ορόσημο το απαίσια "εμβληματικό" 1989 και την άλωση του δαιμονικού "Τείχους του Αίσχους" υπό τις ιαχές "κολόσογων" και "προοδευτικών".
    Νύξη για τον θρίαμβο του Ιμπεριαλισμού, που υπηρέτησαν με αγαστή συνεργασία νεοφιλελέδες, παλαιοφιλελέδες, φασιστοναζί, "αριστεροί", Ευρωληγούρηδες και Τραμποληγούρηδες, μεγαλόκαρδοι "αλληλέγγυοι" και αξιοσέβαστες φιλόπτωχες κυρίες της ...Αγάπης!
    "Ξένοι οι Λαοί στον τόπο τους και δούλοι,
    δεν έχουνε Πατρίδα - οχτροί και μούλοι
    "
    ...έγραφε προφητικά από το 1968 ένας γνωστός καταραμένος και απότακτος.... αλλά, ποιός άκουγε - "ποιός θα θυμάται"... σκέφτονται οι "προοδευτικοί".
    Κι όμως, και άκουσαν και θυμούνται πολλοί.
    Και η Μεγάλη Κάθαρση είναι αναπόδραστη, όπως έχει δείξει η Ιστορία.
    Αλλά, αλίμονο, όσο καθυστερεί, τόσο περισσότερο θα πονέσει.....
    Οι "568", μαζί και τα παιδάκια, στον άπατο, είναι μόνο η αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aυτό πάλι με την "αφωνία" της αξιοσέβαστης δεσποτοκρατίας, με τις βιβλικές γενειάδες σοφίας και μεγαλοσύνης, πως σας φαίνεται;
    Μάλλον κοκομπλόκο έχουν πάθει, τι να διαλέξουν, ανάμεσα στα εθνίκια της "ΝΙΚΗΣ" και (τον Ναζωραίο; - Μπα, ούτε λόγος...) την Φον ντερ Λάϊεν.
    Είναι κι αυτοί οι 750 άπιστοι, που δε βοηθάνε, πανάθεμά τους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου