Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Θέλει «ασφαλή πλειοψηφία» για μεγάλη επίθεση στον λαό


«Ασφαλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία» για να μπορούν «να υλοποιούνται οι μεγάλες αλλαγές», που θα τσακίσουν τον λαό για τα κέρδη του κεφαλαίου, ζήτησε εκ νέου σήμερα το πρωί ο Κυρ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στον «Σκάι».

Όπως είπε «το εύρος της νίκης αλλά και το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας, με υποχρεώνει να είμαι ακόμα πιο τολμηρός και ακόμα πιο αποφασιστικός στις μεγάλες αλλαγές που πρέπει να κάνουμε», με βάση το υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης, το Πρόγραμμα Σταθερότητας της ΕΕ και όλες τις υπόλοιπες αντιλαϊκές δεσμεύσεις που βρίσκονται μπροστά.

Χαρακτηριστικά και τα όσα είπε για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, λέγοντας πως όλοι θα βρεθούν «προ των ευθυνών» τους, «παραδείγματος χάρη, το Άρθρο 16, να καταργηθεί επιτέλους αυτό το αδιανόητο μονοπώλιο του κράτους στην Ανώτατη Εκπαίδευση, το οποίο τόσα προβλήματα έχει δημιουργήσει», βαφτίζοντας την «επέλαση» των επιχειρηματικών ομίλων σε έναν ακόμα τομέα, ζήτημα το οποίο «συζητάνε» ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ως κριτήριο για το «ποιος είναι πραγματικά προοδευτικός».

Κάθε κουβέντα εξάλλου έκοψε και για την ουσιαστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με μόνιμες προσλήψεις, προσωπικό και μέσα, παρουσιάζοντας ως λύση για τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί η εμπορευματοποίηση του συστήματος και έχουν οδηγήσει στα τραγικά περιστατικά του τελευταίου διαστήματος, την «καλύτερη συνεργασία με άλλους κρατικούς φορείς, όπως η Πυροσβεστική, όπως ενδεχομένως στα νησιά μας και οι Ένοπλες Δυνάμεις», όπως και μια νέα μονάδα για αεροδιακομιδές με μισθωμένα ελικόπτερα, με την «πατέντα» δηλαδή των μπαλωμάτων, που αξιοποιείται και στη δασοπυρόσβεση με τα γνωστά αποτελέσματα.

Επιβεβαιώνοντας στο μεταξύ τα παιχνίδια που παίζονται απ' όλα τα αστικά κόμματα στην πλάτη της μειονότητας στη Θράκη, επανέλαβε ότι «από το τουρκικό Προξενείο και σε αυτές τις εκλογές υπήρχαν εντονότατες παρεμβάσεις υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων στη Ροδόπη και στην Ξάνθη, με μηνύματα τα οποία λένε "Ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο, ψηφίστε λοιπόν αυτούς τους συγκεκριμένους δύο υποψήφιους", οι οποίοι ανήκαν και ανήκουν ακόμα στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ», ισχυριζόμενος πως το γραφείο του Αλ. Τσίπρα «είχε ενημερωθεί απόλυτα για το γεγονός ότι το τουρκικό Προξενείο έκανε ουσιαστικά προεκλογική εκστρατεία υπέρ δύο συγκεκριμένων υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ» και «σαφές μήνυμα: "Αυτούς τους δύο μην τους ξαναβάλεις στα ψηφοδέλτια"». Ενώ ισχυρίστηκε πως την επόμενη μέρα «θα περάσει το μήνυμα» στον Ερντογάν πως «η μειονότητα, η μουσουλμανική, είναι απολύτως προστατευμένη» και γι' αυτό τάχα πρέπει να τελειώσουν οι παρεμβάσεις.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου