Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Εντός συνόρων


Σταθερά εντός «συνόρων» της βάρβαρης πολιτικής της ΕΕ, που υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις και τα κόμματά της, «γυρνάει» αυτές τις μέρες η προεκλογική αντιπαράθεση για το ναυάγιο στην Πύλο.

Ο διαγωνισμός κυνισμού και κοροϊδίας δεν έχει τέλος, με τον πρόεδρο της ΝΔ να ξεστομίζει ότι «οι πρόσφυγες εκμεταλλεύονται την καλοσύνη της ΕΕ» και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να «καταριέται» την πολιτική του εγκλωβισμού, που ο ίδιος εφάρμοσε, υπογράφοντας την κατάπτυστη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, στήνοντας κολαστήρια στη Μόρια και αλλού. Ξεχειλίζει απ' τα μπατζάκια η «καλοσύνη» της ΕΕ, που βάζει το χεράκι της σε κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση και έπειτα στήνει μηχανισμούς αποτροπής και απελάσεων, καταπατώντας ακόμα και στοιχειώδη δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών, για να μην δει «των εγκλημάτων της τον απόηχο».

Μαζί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ παρουσιάζουν ως «λύση» τα παζάρια για τη «νέα μεταναστευτική πολιτική» της ΕΕ, που οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερες τραγωδίες και σε «ψιλή κρησάρα» τους μετανάστες, ανάλογα με τις ανάγκες του ευρωπαϊκού κεφαλαίου.

Αυτήν την πολιτική, που σαν πραγματική άβυσσο ρουφάει ξεριζωμένους ανθρώπους, προσπαθούν να κρύψουν με κροκοδείλια δάκρυα και προεκλογικές κορόνες. Αυτήν πρέπει να βάλει απέναντι ο λαός, δυναμώνοντας την ταξική αλληλεγγύη με πρόσφυγες και μετανάστες, τον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, με ένα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ στο πλευρό του.

3 σχόλια:

  1. άσχετο

    Τι κατήγγειλαν σε συνέντευξη Τύπου οι υποψήφιοι που αποχώρησαν
    Κόπηκαν από τις λίστες παρότι ήταν πρώτοι σε σταυρούς
    «Αυτές είναι οι πρακτικές της επικεφαλής στην Πλεύση Ελευθερίας»

    Πολλοί υποψήφιοι, ακόμα και πρώτοι σε σταυρούς, υποβιβάστηκαν και αντικαταστάθηκαν από «φυτευτούς ημέτερους» της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι οποίο κατέλαβαν πιθανές εκλόγιμες θέσεις.

    Η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» έχει αλλάξει τον πρώτο σε σταυρούς στις 29 από τις 59 εκλογικές περιφέρειες της χώρας. Μεταξύ αυτών και τους πρώτους σε σταυρούς στις 8 από τις 10 μεγάλες περιφέρειες Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, όπου, βάσει δημοσκοπήσεων, υπολογίζει κάποια έδρα. Επίσης 15 γυναίκες που πρώτευσαν αντικαταστάθηκαν από άνδρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις απάνθρωπες συνθήκες στη Μόρια.

    https://www.902.gr/eidisi/koinonia/332954/katadiki-apo-eyropaiko-dikastirio-anthropinon-dikaiomaton-gia-tis-apanthropes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απίστευτα καραγκιοζιλίκια και ξεβρακώματα, τις τελευταίες μέρες πριν από τις κάλπες:
    Τα ψέματα και τις κούφιες υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ν.Δ. για αυξήσεις μισθών κατά 25%, για 10.000 προσλήψεις στην Υγεία και άλλες προεκλογικές παροχολογίες ανέδειξε ο Αλέξης Τσίπρας....
    Το άκρον άωτο του "επαρχιώτικου" φτωχοπροδρομικού Ευρωληγουρισμού:
    Ο ένας "...καμία από τις υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη δεν έχει κατατεθεί στις Βρυξέλλες...".
    Κι ο άλλος ".... τους παραπέμπουμε.... όλα τα μέτρα του προεκλογικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας ....έχει υποβληθεί στους ευρωπαϊκούς θεσμούς"!
    Δηλαδή:
    -"Δεν έχεις την εύνοια του Πασά!"
    -"Οχι, την έχω - εσύ δεν την έχεις!"
    Εθελόδουλοι προσκυνημένοι χατζηαβάτηδες γραικύλοι ραγιάδες και παπατζήδες ...καμαρωτοί!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου