Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Η σκέψη να γίνει απόφαση και η απόφαση πράξη

Μία βδομάδα μάχης μένει για τις νέες κάλπες της 25ης Ιούνη. Στις 21 Μάη έγινε αναμφίβολα ένα ιδιαίτερα θετικό βήμα. Εγινε ένα βήμα που μας γέμισε με αισιοδοξία. Μας έδωσε ορμή και πείσμα για να εξαντλήσουμε κάθε υπαρκτή δυνατότητα, για να πειστούν ακόμα περισσότεροι να ψηφίσουν ΚΚΕ. Ετσι ξαναριχτήκαμε και συνεχίζουμε τη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή.

Απευθυνόμαστε για μια ακόμα φορά στους υπαξιωματικούς, στους αξιωματικούς και στους φαντάρους, γνωρίζοντας πλέον καλά ότι ακούνε, προβληματίζονται, χωρίς φυσικά να συμφωνούν σε όλα μαζί μας, εκτιμούν όμως τη συνέπεια, την εντιμότητα, τη σταθερότητα, τη μαχητικότητά μας στο πλάι του λαού.

Απευθυνόμαστε ακόμα σε αυτούς που έφτασαν ένα βήμα πριν την κάλπη και τελικά δεν ψήφισαν ΚΚΕ, είτε γιατί είπαν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ΝΔ ή στον ΣΥΡΙΖΑ, είτε γιατί υποχώρησαν στους εκβιασμούς περί «σταθερότητας» και περί «προοδευτικής διακυβέρνησης».

Ολοι αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι εμείς δεν πρόκειται να «τα γυρίσουμε» μετά τις εκλογές, «άλλα λέμε προεκλογικά κι άλλα θα κάνουμε μετεκλογικά».

Εκτιμούν τη στάση μας, ότι δεν θα στηρίξουμε ούτε θα δείξουμε ανοχή στην επόμενη κυβέρνηση, θα βρεθούμε απέναντί της, στο πλάι του λαού, στο πλάι τους, για να την αντιπαλέψουμε.

Απευθυνόμαστε στους στρατιωτικούς, που η συντριπτική πλειοψηφία τους βιώνει μια σκληρή και αδυσώπητη καθημερινότητα, ίδια μ' αυτή που βιώνει ο λαός. Αυτό ακριβώς αποκαλύπτει την ύπουλη, βρώμικη, καλλιεργούμενη από όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις άποψη ότι οι στρατιωτικοί ζουν σε ένα προστατευτικό «κουκούλι», ότι είναι «υπεράνω» της διεκδίκησης «ταπεινών» υλικών πραγμάτων, ότι αποτελούν νομοτελειακά μια «λάμπουσα πενία».

Η απάντησή τους σε όλα αυτά δεν μπορεί να είναι άλλη από τη λαϊκή έκφραση «κούνια που τους κούναγε».

Με το ΚΚΕ μπορούμε να πάμε αλλιώς.

Ο λαός σήμερα έχει ανάγκη από γνήσια λαϊκή αντιπολίτευση και γι' αυτό χρειάζεται πιο δυνατό ΚΚΕ! Με το 7,2% και τους 26 κομμουνιστές βουλευτές έγινε ένα βήμα. Αυτό το θετικό βήμα μπορούν να το ακολουθήσουν πολλά περισσότερα, με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ!

Η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα κλιμακώσει την πολιτική ενάντια στον λαό για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, με τη συναίνεση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Ισχυρό ΚΚΕ γιατί όλοι γνωρίζουν ότι:

Ο λαός πληρώνει το 95% των άμεσων και έμμεσων φόρων, ενώ οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι μόλις το 5%.

Κάθε πέντε μέρες ένας εργαζόμενος χάνει τη ζωή του στα κάτεργα της εργοδοσίας, όπως πρόσφατα συνέβη με τον μεταλλεργάτη στο Πέραμα.

Τα προγράμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ καταδικάζουν ανθρώπους, ανεξαρτήτως του τι ψηφίζουν, να χάνουν τα σπίτια τους και χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά το επόμενο διάστημα (πάνω από 700.000 σπίτια) να βρίσκονται στον προθάλαμο των πλειστηριασμών.

1 στις 2 νέες θέσεις εργασίας είναι μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης, με μέσο καθαρό μισθό κάτι παραπάνω από 300 ευρώ τον μήνα.

6.000 εργαζόμενοι χάνουν καθημερινά τη δουλειά τους και ανακυκλώνονται μεταξύ ανεργίας και εργασιακής ανασφάλειας.

Συνάνθρωποί μας κάηκαν αβοήθητοι στο Μάτι, βιβλική η καταστροφή στη βόρεια Εύβοια, πνίγηκαν εγκαταλελειμμένοι στη Μάνδρα, στην Καρδίτσα, στην Εύβοια και αλλού.

Φτάσαμε στο έγκλημα των Τεμπών με τους 57 νεκρούς.

Η χώρα μας έχει μετατραπεί σε ΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο και σε μαγνήτη ακόμα μεγαλύτερων κινδύνων για τον λαό.

Επίσης, το ΚΚΕ επισημαίνει ότι μέσα σ' αυτήν την αντιλαϊκή λαίλαπα, αποτέλεσμα της διαχρονικά εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής, υπάρχουν και οι κερδισμένοι, όπως ενδεικτικά είναι:

-- Αυτοί που τα επόμενα χρόνια θα βάλουν στο χέρι πάνω από 32 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης, για να κάνουν κερδοφόρες επενδύσεις, φορτώνοντας τον λαό με 350 επιπλέον αντιλαϊκά προαπαιτούμενα.

-- Οι 150 επιχειρηματικοί όμιλοι που το 2022 κατέγραψαν αύξηση κερδών πάνω από 300%, όσο το μισό ΑΕΠ της χώρας και το τριπλάσιο της μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Σε όλους αυτούς, με περισσό θράσος, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ «δειγματίζουν» τα προγράμματά τους προεκλογικά, διαβεβαιώνοντας ο καθένας για το δικό του ότι είναι «ρεαλιστικό» και «κοστολογημένο» υπέρ του κεφαλαίου, ενώ των άλλων οδηγεί τα δημοσιονομικά στα βράχια.

Θεωρούμε επίσης σημαντικό να επισημάνουμε τον ρόλο του φαινομένου της ανακύκλωσης προσώπων και μορφωμάτων του αστικού πολιτικού συστήματος, με συνέπεια να προκύπτουν «κόμματα - κομήτες», που εμφανίζονται μια φορά στα τέσσερα χρόνια για να διεκδικήσουν την ψήφο του λαού, επιδιώκοντας με τον χαρακτηρισμό «μικρά κόμματα» να απορροφήσουν μέρος της δυσαρέσκειας για το αστικό πολιτικό σύστημα και να μπουν στη Βουλή.

Η πορεία και ο ρόλος τους είναι γνωστά. Μόλις μπουν, αργά ή γρήγορα, ανάλογα με τις ανάγκες του συστήματος, αποδεικνύεται ότι αποτελούσαν «κόμματα μίας χρήσης». Αξιοποιούνται κατά κανόνα για το ανακάτεμα της τράπουλας και λειτουργούν ως δεξαμενές άντλησης βουλευτών, για να βγάζουν από τη δύσκολη θέση κυβερνήσεις, στηρίζοντας το έργο τους.

Σήμερα εμφανίζονται και πάλι τέτοια κόμματα, που εντάσσονται σε επιδιώξεις επιτελείων να «σκορπίσει» η λαϊκή δυσαρέσκεια σε ανώδυνες για το σύστημα επιλογές. Το παρελθόν και οι σημερινές τους θέσεις δείχνουν όμως από τώρα ότι αποτελούν δυνάμεις διαθέσιμες για να συμπληρώσουν είτε την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, είτε τη συναινετική «αντιπολίτευση».

Μόνο ο λαός σώζει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής, με ΚΚΕ δυνατό.

Εμείς σταθερά απαιτούμε με αγώνες να υλοποιηθούν τα αιτήματα των υπαξιωματικών, αξιωματικών και φαντάρων τα οποία έχει αναδείξει το ΚΚΕ σε όλο το διάστημα της διακυβέρνησης της ΝΔ, με την κατάθεση 472 Ερωτήσεων, 18 Επίκαιρων Ερωτήσεων και 14 Αναφορών, που τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και τα κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ αρνήθηκαν να υποστηρίξουν.

Να απεμπλακεί η Ελλάδα από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο έδαφος της Ουκρανίας και στις γύρω χώρες.

Να κλείσουν τώρα όλες οι βάσεις του θανάτου.

Να αποδεσμευτεί η χώρα μας από το ΝΑΤΟ και να επιστρέψουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.

Να ορθώσει ο ελληνικός λαός το ανάστημά του ενάντια στην πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων, που συμμετέχουν στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις. Αυτή είναι η αιτία της προσφυγιάς και του πνιγμού εκατοντάδων ανθρώπων στο Αιγαίο και σε κάθε ελληνική θάλασσα, στους νεκρούς και τους αγνοούμενους στον Εβρο. Τα εκατοντάδες θύματα του ναυαγίου της Πύλου δεν αποτελούν μια «κανονικότητα» στις καθημερινές ειδήσεις. Είναι ώρα ο λαός να βουλιάξει αυτό το άθλιο σύστημα της φτώχειας, της εκμετάλλευσης, της απανθρωπιάς, που έχει μετατρέψει τη Μεσόγειο σε θάλασσα νεκρών. Στο δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» η απάντηση και εδώ είναι μόνο μία: Οι ζωές των ανθρώπων!

Σήμερα υπάρχει ανάγκη για 100% λαϊκή - μαχητική αντιπολίτευση, με πιο δυνατό ΚΚΕ και πιο δυνατό τον λαό. Καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση δεν είναι παντοδύναμη.


Νίκος ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Αντισυνταγματάρχης ε.α., υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου