Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 9 Ιουλίου 2023

32ης Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ


Στον όμορφο χώρο δίπλα στον Αλιάκμονα, που θα φιλοξενήσει την 32η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ, οι εργασίες έχουν ξεκινήσει. Θυμίζουμε ότι η  32η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 13 - 16 Ιουλίου, με σύνθημα «Με τον λαό μπροστά και το ΚΚΕ ψηλά γράφεται η ιστορία! Τιμάμε την ιστορία μας, υπερασπιζόμαστε τον φυσικό πλούτο της χώρας», στον χώρο δίπλα στο ποτάμι κάτω από το χωριό Νεστόριο της Καστοριάς.


Εκεί συνεργεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, κατά κύριο λόγο από τη Θεσσαλονίκη και τη Δυτική Μακεδονία, έχουν απλώσει ήδη το πανό που θα υποδέχεται τους ΚΝίτες και τις ΚΝίτισσες από όλη τη χώρα στην είσοδο της κατασκήνωσης και εκτελούν εργασίες καθαρισμού και προετοιμασίας του χώρου, ενώ δεν τους λείπουν κι οι στιγμές χαλάρωσης δίπλα στο ποτάμι.

Παράλληλα, στήνουν τις μεγάλες σκηνές που θα φιλοξενήσουν τους μικρούς κατασκηνωτές της παιδικής κατασκήνωσης, για παιδιά μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου από όλη την Ελλάδα, η οποία θα ξεκινήσει τη λειτουργία της μια μέρα νωρίτερα, από τις 12 Ιούλη κι έχει το δικό της φροντισμένο πρόγραμμα, που επιμελήθηκε η Διατμηματική Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις μικρότερες ηλικίες της νεολαίας.

Ακόμα εργασίες καθαρισμού γίνονται και στο δάσος όπου βρίσκεται το μεγάλο νοσοκομείο του ΔΣΕ, στα νοτιοανατολικά του υψώματος της Σκάλας, όπου το Σάββατο 15/7 θα γίνει η συγκέντρωση και τα εγκαίνια της έκθεσης για το νοσοκομείο και το υγειονομικό του ΔΣΕ στον Γράμμο.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις προετοιμασίας της 32ης Αντιιμπεριαλιστικής κατασκήνωση με δράσεις κι εκδηλώσεις από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα.

Σήμερα Κυριακή

- Στις 7.30 μ.μ. η ΤΟ Φιλοσοφικής ΑΠΘ διοργανώνει σύσκεψη - συζήτηση με θέμα «Με τον λαό μπροστά και το ΚΚΕ ψηλά γράφεται η Ιστορία. Ελα μαζί μας! Οργανώσου στην ΚΝΕ!». Θα μιλήσει η Αννα - Μαρία Ηλιού, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Η σύσκεψη θα γίνει στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη (Βελισσαρίου 5).

- Στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ιστορικός περίπατος στην Καλλιθέα με ραντεβού στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη.

- Στις 8 μ.μ. η ΤΟ Μεσογείων της ΚΝΕ διοργανώνει προβολή του ντοκιμαντέρ «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος - Εμείς θα νικήσουμε». Θα γίνει στα γραφεία του ΚΚΕ στο Κορωπί, Λ. Βασ, Κωνσταντίνου 41, είσοδος από Καραϊσκάκη).

- Στις 8.30 μ.μ., στη Λέσβο η Οργάνωση της ΚΝΕ διοργανώνει προβολή του ντοκιμαντέρ «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος-Εμείς θα νικήσουμε». στην Πλατεία Σαπφούς.

Δευτέρα 10 Ιούλη

- Στις 8 μ.μ. η ΤΟ Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής της ΚΝΕ διοργανώνει στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ «Μάνος Λοΐζος» προβολή του ντοκιμαντέρ «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος - Εμείς θα νικήσουμε».

- Στις 20.00, η ΤΟ Ανατολικής Θεσσαλονίκης στο πάρκο Κερασούντος, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα την δράση του ΔΣΕ στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.


Το πρόγραμμα της παιδικής κατασκήνωσης που θα λειτουργήσει και φέτος

Για άλλη μια χρονιά, εκατοντάδες παιδιά μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου από όλη την Ελλάδα θα διασκεδάσουν, θα μάθουν, θα γίνουν μια παρέα, μέσα από το προσεγμένο πρόγραμμα που έχει επιμεληθεί με μεράκι και με τη συνδρομή παιδαγωγών η Διατμηματική Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις μικρότερες ηλικίες της νεολαίας, στην παιδική κατασκήνωση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 32ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μια ακόμα γωνιά της χώρας μας, να γνωρίσουν από κοντά ηρωικές σελίδες της Ιστορίας του λαού μας. Ειδικά για φέτος, μέσα από ειδικά προσαρμοσμένο πρόγραμμα, με κατάλληλο για την ηλικία τους περιεχόμενο θα «ταξιδέψουν» στην τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ. Θα συμμετάσχουν, επίσης, σε αθλητικά παιχνίδια, δράσεις στο βουνό, ενώ θα πραγματοποιήσουν και εκπαιδευτικές επισκέψεις και θα παρακολουθήσουν το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα που θα ξεδιπλώνεται στην κατασκήνωση.

Το πρόγραμμα της παιδικής κατασκήνωσης

Τετάρτη 12/7: Αναχώρηση από τις περιοχές με ενδιάμεσο σταθμό για μπάνιο στη θάλασσα (για όσους ξεκινήσουν από πιο μακρινές περιοχές). Αφιξη στην κατασκήνωση, τακτοποίηση στις σκηνές, γνωριμία με τον χώρο, τους κανόνες και το πρόγραμμα της κατασκήνωσης, προβολή ταινίας.

Πέμπτη 13/7: Αθλητικές δραστηριότητες - παιχνίδια δάσους, πεζοπορία στο βουνό, πάρτι για τα 30 τεύχη του «κόκκινου Αερόστατου».

Παρασκευή 14/7: Επίσκεψη στον προϊστορικό οικισμό στο Δισπηλιό, έναν λιμναίο οικισμό της Νεότερης Νεολιθικής Περιόδου, που αναπτύχθηκε γύρω από τη λίμνη από τα μέσα της 6ης χιλιετίας π.Χ. μέχρι τα μέσα της 4ης χιλιετίας π.Χ. και στο αντίστοιχο μουσείο, επίσκεψη στο ενυδρείο και βόλτα στην πόλη της Καστοριάς, συναυλίες στον χώρο της κατασκήνωσης.

Σάββατο 15/7: Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, ξενάγηση στη νοσοκομειούπολη, συμμετοχή στη μεγάλη συγκέντρωση, παιχνίδια και δραστηριότητες στο μαθητικό στέκι, συναυλίες και προβολή ταινίας.

Κυριακή 16/7: Αναχώρηση από Νεστόριο και άφιξη στις περιοχές.

Χρήσιμες πληροφορίες

Οι μικροί κατασκηνωτές χρειάζεται να γνωρίζουν ότι θα συμμετέχουν σε μια 5μελή ομάδα παιδιών της περιοχής τους και μαζί με τον ομαδάρχη τους θα μένουν σε μεγάλες σκηνές, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της παιδικής κατασκήνωσης, ο οποίος διαθέτει όλες τις απαιτούμενες υποδομές (κτιστές τουαλέτες, ντους, ιατρείο, ταβέρνες - μπαρ). Επίσης, όπως κάθε χρόνο, θα παρέχεται δωρεάν στα παιδιά πρωινό, δεκατιανό και μεσημεριανό φαγητό (με βάση ειδικό διατροφολόγιο που θα ανακοινωθεί προσεχώς στους συμμετέχοντες). Τέλος, θα υπάρχουν παιδίατρος και ιατρείο στον χώρο της κατασκήνωσης, ενώ απαραίτητο είναι να ενημερωθεί ο ομαδάρχης για τυχόν πρόβλημα υγείας ή αλλεργία κάποιου παιδιού, όπως και για την επαφή του παιδιού με τη θάλασσα και το νερό.

Επειδή η φετινή κατασκήνωση θα πραγματοποιηθεί σε μεγάλο σχετικά υψόμετρο, μέσα σε δάσος, τα παιδιά πέρα από ζεστό υπνόσακο, παγούρι, αντικουνουπικό, είδη προσωπικής υγιεινής (οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, πετσέτα, σαμπουάν, προληπτικό αντιφθειρικό κ.λπ.), φάρμακα, εφόσον ακολουθείται κάποια φαρμακευτική αγωγή, χρειάζεται να έχουν μαζί τους και ρουχισμό για πιο χαμηλές θερμοκρασίες, όπως παντελόνια, μπουφάν, φούτερ, κάλτσες, ζεστές πιτζάμες, αδιάβροχο, κλειστά αθλητικά παπούτσια. Επίσης να έχουν μαζί τους είδη θαλάσσης, καθώς στο ταξίδι προς και από το Νεστόριο έχει προβλεφθεί στάση για μπάνιο στη θάλασσα. Καλό είναι να μην πάρουν μαζί τους ηλεκτρονικά παιχνίδια, τάμπλετ, κινητά ή άλλα αντικείμενα αξίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου