Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 9 Ιουλίου 2023

Επιθετική πολιτική των ΗΠΑ η αποστολή στο Κίεβο πυρομαχικών διασποράς


Παράδειγμα επιθετικής πολιτικής αποτελεί η απόφαση των ΗΠΑ να παράσχουν στο καθεστώς του Κιέβου πυρομαχικά διασποράς, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα

«Η απόφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν να παράσχει στο καθεστώς του Κιέβου πυρομαχικά διασποράς είναι μια ακόμη κραυγαλέα εκδήλωση της επιθετικής αντιρωσικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία έχει σχεδιαστεί για να παρατείνει τη σύγκρουση στην Ουκρανία όσο το δυνατόν περισσότερο και να διεξάγει τον πόλεμο μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό», είπε η Μ. Ζαχάροβα.

Ο διπλωμάτης επεσήμανε ότι στέλνοντας πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία, η Ουάσιγκτον «θα γίνει στην πραγματικότητα συνεργός στον κορεσμό του εδάφους με νάρκες και θα μοιραστεί πλήρως την ευθύνη για τα θύματα που προκλήθηκαν από εκρήξεις, συμπεριλαμβανομένων παιδιών από τη Ρωσία και την Ουκρανία».

Ανέφερε ακόμα πως «η μεταφορά πυρομαχικών διασποράς είναι μια χειρονομία απελπισίας και απόδειξη αδυναμίας στο πλαίσιο της αποτυχίας της διαφημιζόμενης ουκρανικής "αντεπίθεσης"». Πρόσθεσε η απόφαση αυτή «δεν θα έχει καμία επίπτωση στην πορεία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, αφού οι στόχοι και οι στόχοι της θα εκπληρωθούν πλήρως». 


Με διοικητές του ναζιστικού τάγματος Αζόφ επέστρεψε από την Τουρκία ο Ζελένσκι

Οργή από το Κρεμλίνο

Με διοικητές του ναζιστικού τάγματος Αζόφ επέστρεψε από την Τουρκία ο Ζελένσκι, μετά την επίσκεψη του στη χώρα όπου και συναντήθηκε με τον Ρ. Τ. Ερντογάν, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

Ο Ζελένσκι έκανε λόγο για εξέλιξη από «διαπραγματεύσεις με την τουρκική πλευρά», ενώ πυρά προς Ουκρανία και Τουρκία εξαπέλυσε για την εξέλιξη αυτή ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ λέγοντας πως «Η επιστροφή των διοικητών του Τάγματος Αζόφ από την Τουρκία στην Ουκρανία δεν είναι παρά μια άμεση παραβίαση των υφιστάμενων συμφωνιών» για την παραμονή τους στην Τουρκία ως το τέλος του πολέμου. Συνέδεσε δε την επιστροφή των διοικητών με την «αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης» και με την επιθυμία της Άγκυρας να επιδείξει «αλληλεγγύη» πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους στις 11 και 12 Ιουλίου. «Οι προετοιμασίες για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε εξέλιξη και, φυσικά, ασκείται μεγάλη πίεση εις βάρος της Τουρκίας», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου