Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Η «Ιερά Εξέταση» επιστρέφει στην Ευρώπη με τη μορφή του αντικομμουνισμού:


 Η δίωξη του ιστορικού Γ. Σκάλα στην Τσεχία

Θυμάστε την λεγόμενη «Βελούδινη Επανάσταση» το 1989 στην Τσεχοσλοβακία; Εκείνη που ανέτρεψε τον σοσιαλισμό και που – όπως ευαγγελίζονταν οι αντεπαναστάτες της εποχής – θα έφερνε την «ελευθερία» και τη «δημοκρατία»;

Επειδή ούτε «Βελούδινη» ήταν, ούτε «Επανάσταση», η ανατροπή του σοσιαλισμού στην πάλαι ποτέ Τσεχοσλοβακία γέννησε τέρατα τα οποία σήμερα έχουν γιγαντωθεί, με την στήριξη φυσικά της Ε.Ε. Ένα τέτοιο τέρας είναι ο αντικομμουνισμός που έχει πλέον αποκτήσει χαρακτηριστικά επίσημης κρατικής πολιτικής σε μια σειρά χώρες-μέλη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Τσεχίας.

Σε ένα πρόσφατο παράδειγμα αντικομμουνιστικής «ιεράς εξέτασης», ενας Τσέχος ιστορικός, καθηγητής Πανεπιστημίου, ο Γιόζεφ Σκάλα, διώχθηκε ποινικά, δικάστηκε και καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή επειδή – σημειώστε το! — είχε το θράσος να εκφράσει την επιστημονική του άποψη!

Το «έγκλημα» του καθηγητή Σκάλα, στελέχους του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας και Μοραβίας, ήταν ότι σε μια ραδιοφωνική συζήτηση, τον Ιούλη του 2020, τόλμησε (!) να αμφισβητήσει την επίσημη εκδοχή για την λεγόμενη «Σφαγή του Κατίν». Μαζί με τον Σκάλα, διώχθηκαν ποινικά άλλοι δύο συνομιλητές του.

(Ανοίγουμε παρένθεση: Το ζήτημα της «Σφαγής του Κατίν» αποτελεί εδώ και δεκαετίες ένα από τα κεντρικά θέματα της αντικομμουνιστικής, αντισοβιετικής προπαγάνδας. Επιγραμματικά, πρόκειται για την μαζική δολοφονία δεκάδων χιλιάδων Πολωνών αξιωματούχων που διαπράχθηκε το 1940 από τη Ναζιστική Γερμανία και η οποία, με εντολή και καθοδήγηση του Γκέμπελς, αποδόθηκε στην Σοβιετική Ένωση! Έκτοτε, η αστική ιστοριογραφία έχει υιοθετήσει επίσημα το ναζιστικό αφήγημα, σύμφωνα με το οποίο η μαζική εκτέλεση διατάχθηκε από την σοβιετική ηγεσία. Παρά το γεγονός ότι μεταγενέστερες έρευνες έφεραν στη δημοσιότητα ατράνταχτα στοιχεία και ντοκουμέντα που αποδεικνύουν την σκευωρία, η επικρατούσα εκδοχή για το Κατίν είναι ότι υπήρξε «έγκλημα των Σοβιετικών». Περισσότερα στοιχεία για θέμα μπορείτε να βρείτε στο βιβλίο «Ναι, αλλά ο Στάλιν» , Εκδόσεις Ατέχνως, 2022. Κλείνει η παρένθεση).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιόζεφ Σκάλα δεν αμφισβήτησε το γεγονός ότι η Σφαγή του Κατίν πράγματι συνέβη, ούτε προσπάθησε να επιβάλλει κάποια άλλη εκδοχή γι’ αυτό. Επιχείρησε απλά να θέσει στο δημόσιο διάλογο, με επιστημονικά στοιχεία, το ερώτημα κατά πόσο αληθεύει το επίσημο αφήγημα περί «σοβιετικής ενοχής».

Το Μάρτη του 2022, ο καθηγητής Σκάλα κλήθηκε από τον τομέα Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος (!!) της Τσέχικης αστυνομίας να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την δήλωσή του. Του ασκήθηκε δίωξη βάσει του Άρθρου 405 του Ποινικού Κώδικα, πέρασε από δίκη και πριν έναν μήνα, στις 7 Ιούνη 2023, το δικαστήριο της Πράγας τον καταδίκασε σε 8 μήνες φυλάκιση με αναστολή!

Το περίφημο άρθρο 405 του Ποινικού Κώδικα, στη βάση του οποίου σύρθηκε στα δικαστήρια ο Γ. Σκάλα, αποτελεί κομβικό στοιχείο στην προσπάθεια των αστικών κυβερνήσεων της Τσεχίας να ποινικοποιήσουν η κομμουνιστική ιδεολογία. Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω άρθρο σημειώνει: «Οποιοσδήποτε δημόσια αρνείται, αμφισβητεί ή επιχειρεί να δικαιολογήσει Ναζιστικές, Κομμουνιστικές ή άλλες γενοκτονίες, ή άλλα εγκλήματα των Ναζί και των Κομμουνιστών κατά της ανθρωπότητας, βρίσκεται αντιμέτωπος με φυλάκιση από έξι μήνες έως τρία χρόνια».

Το τερατούργημα αυτό, που υιοθετεί την άθλια θεωρία των δύο άκρων εξισώνοντας τον Κομμουνισμό με το Ναζισμό, τέθηκε σε εφαρμογή το 2010. «Προάγγελος» αυτής της νομοθεσίας υπήρξε το Άρθρο 261α, που εισήχθη το 2000, λίγο μετά την είσοδο της Τσεχίας στο ΝΑΤΟ, το οποίο έβαλε τις βάσεις για την ποινικοποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας.

Παρόμοιες νομικές τερατογεννέσεις, απότοκα της παλινόρθωσης του καπιταλισμού, υπάρχουν και σε άλλες πρώην σοσιαλιστικές χώρες της Ευρώπης, όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία και τα κράτη της Βαλτικής, όπου η δράση των κομμουνιστών διώκεται, μνημεία της σοσιαλιστικής περιόδου γκρεμίζονται και κομμουνιστικά σύμβολα έχουν απαγορευτεί.

Οι ευθύνες της ηγεσίας Πούτιν

Τεράστια ευθύνη αναφορικά με την προώθηση των γκεμπελικών ψευδολογιών σχετικά με την υπόθεση του Κατίν φέρει η σημερινή ηγεσία της καπιταλιστικής Ρωσίας, υπό τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Υπενθυμίζουμε ότι, ως πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο Πούτιν είχε παραβρεθεί το 2010, από κοινού με την Πολωνική ηγεσία, σε επίσημη τελετή για τα «θύματα της σοβιετικής θηριωδίας στο Κατίν», λίγο έξω από το Σμολενσκ.

Ακολουθώντας τα βήματα των προκατόχων και πολιτικών του μεντόρων, Γκορμπατσόφ και Γέλτσιν, με εντολή των οποίων παραχαράκτηκαν μέχρι και επίσημα κρατικά έγγραφα προκειμένου να ενοχοποιήσουν την ΕΣΣΔ, ο Βλ. Πούτιν συνεχίζει σταθερά στη γραμμή του αντικομμουνιστικού αναθεωρητισμού, συκοφαντώντας δημόσια την Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση και υιοθετώντας τις πλέον τερατώδεις ψευδολογίες για τους ηγέτες της Σοβιετικής Ρωσίας, με προεξάρχοντες βέβαια τους Βλ. Λένιν και Β. Ι. Στάλιν.

Σύγχρονη «Ιερά εξέταση» με αιχμή τον αντικομμουνισμό

Η περίπτωση της δίωξης του ιστορικού Γ. Σκάλα στην Τσεχία έρχεται να προστεθεί στην κλιμακούμενη αντικομμουνιστική εκστρατεία που επικρατεί σε μια σειρά χώρες-μέλη της Ε.Ε. Ως επίσημη πολιτική της Ε.Ε και των αστικών κυβερνήσεων της, ο αντικομμουνισμός εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια σε προμετωπίδα μιας σύγχρονης «ιεράς εξέτασης».

Με πρόσχημα την θολή και γενικόλογη «αντιμετώπιση του εξστρεμισμού», η απαράδεκτη και αντεπιστημονική θεωρία των δύο άκρων (εξίσωση Κομμουνισμού-Φασισμού) αποκτά θεσμικές διαστάσεις, απειλώντας ευθέως ακόμη και την ίδια την ελευθερία του λόγου, τις δημοκρατικές και ακαδημαϊκές ελευθερίες για τις οποίες περηφανεύεται η Ε.Ε.

Μόνο η οργανωμένη πάλη των εργαζόμενων, της νεολαίας, συνολικά των λαών ενάντια στο αντιδραστικό ευρωενωσιακό οικοδόμημα, για την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος και η οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας, του σοσιαλισμού-κομμουνισμού, μπορεί να βάλει φρένο στην πορεία επιστροφής στο μεσαίωνα…

 Νίκος Μόττας

1 σχόλιο:

  1. Η "Βελούδινη Επανάσταση" είχε ξεκινήσει από το 1968, με την "Ανοιξη της Πράγας".....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου