Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Χέρι - χέρι με τη ΝΔ για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων!


Με το «καλημέρα» ξεκίνησε η ...«σκληρή αντιπολίτευση» από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μάλιστα ορισμένες φορές αποδεικνύονται ...βασιλικότεροι του βασιλέως.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Παππά, ο οποίος έσπευσε να στηρίξει τα σχέδια ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, λέγοντας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι «η επαναδιατύπωση του άρθρου 16 είναι μια συζήτηση που πρέπει να γίνει» και «πρέπει να εξασφαλίζει την ποιότητα του δημόσιου πανεπιστημίου»!

Πώς θα γίνει αυτό κατά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ; «Τα ιδρύματα εκείνα που θα ιδρυθούν, ενδεχομένως, στη χώρα να είναι τέτοιας ποιότητας, να παρέχουν ικανό αριθμό υποτροφιών σε αδύναμους συμπολίτες μας που να εξασφαλίζεται η δίκαιη και ισομερής είσοδος σε αυτά τα πανεπιστήμια», είπε υιοθετώντας ατόφια την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης, αλλά δεν αρκέστηκε σε αυτό.

Αφού επανέλαβε ότι «είμαστε η μόνη ίσως από τις λίγες δυτικές χώρες που δεν έχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια, μη κερδοσκοπικά», σε ερώτηση του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε αν υπάρχει θέμα «το ιδιωτικό πανεπιστήμιο να προτείνει στους καλούς καθηγητές του δημόσιου πανεπιστημίου τα διπλά χρήματα και να τους πάρει», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκρίθηκε ότι «δεν υπάρχει θέμα» γιατί αυτό «θα αυξήσει τον ανταγωνισμό»! «Θα είναι ένας τρόπος να λειτουργήσει ανταγωνιστικά το δημόσιο πανεπιστήμιο για να γίνει καλύτερο», είπε και τα σχόλια περιττεύουν.

Μάλιστα, μας ενημέρωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να εκφράσει, μεσαία, μικρομεσαία στρώματα» και «η ίδρυση μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων θα ανακουφίσει αυτά τα κοινωνικά στρώματα από το βάρος των διδάκτρων που δίνουν σε χώρες των Βαλκανίων και επίσης ενδεχομένως θα μειώσει και την παραπαιδεία», προσθέτοντας ότι «όταν κάποιος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ένα ανώτατο ίδρυμα δεν θα δίνονται τόσα χρήματα στην παραπαιδεία».

Φαίνεται πως δεν αργεί η ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την πρόταση για κοινής αποδοχής υπουργό Υγείας που έλεγε την περίοδο της πανδημίας, να προτείνει και κοινής αποδοχής υπουργό Παιδείας με την κυβέρνηση της ΝΔ, ώστε να προχωρήσουν στο ξεχαρβάλωμα του άρθρου 16 ή με όποιον άλλο τρόπο επινοήσουν προκειμένου να ικανοποιήσουν ακόμα περισσότερες απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Όσο για την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ, ούτε λίγες μέρες δεν έχουν περάσει από τις προγραμματικές δηλώσεις και ήδη στο Μαξίμου τρέμουν... ότι θα τους κλέψουν ολόκληρη την ατζέντα!

Και οι μεν και οι δε πάντως λογαριάζουν χωρίς το μαχητικό φοιτητικό κίνημα, χωρίς τους εκπαιδευτικούς που θα πετάξουν για άλλη μια φορά τα σχέδιά τους στα σκουπίδια, όπως έγινε με την πανεπιστημιακή αστυνομία, δυναμώνοντας τον αγώνα για τα σύγχρονα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας.

1 σχόλιο:

  1. Άγιο είχαμε που δεν έβγαλε 180 βουλευτές η ΝΔ κι έτσι θα ψηφιστούν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια με 237 βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ,ΝΔ
    Κυριάκος Παΐσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου