Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

Πεζοπορίες της ΚΝΕ στα βήματα των μαχητών του ΔΣΕ ενόψει της Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης


Πεζοπορίες στα βήματα των μαχητών του ΔΣΕ πραγματοποιούν οι οργανώσεις της ΚΝΕ στο πλαίσιο της δραστηριότητας μπροστά στην 32η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ στο Νεστόριο.

Η Τομεακή Οργάνωση Πιερίας της ΚΝΕ πραγματοποίησε πεζοπορία στο Λιτόχωρο, το Σάββατο 8 Ιούλη, ακολουθώντας τα βήματα των μαχητών του ΔΣΕ.  Πιάνοντας τον παλμό του κεντρικού συνθήματος της κατασκήνωσης, «Με τον λαό μπροστά και το ΚΚΕ ψηλά γράφεται η ιστορία! Τιμάμε την Ιστορία μας, υπερασπιζόμαστε τον φυσικό πλούτο της χώρας!», τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ ακολούθησαν τα χνάρια των ηρώων του ΔΣΕ, στην πόλη που σημειώθηκε και το πρώτο χτύπημα του Δημοκρατικού Στρατού, τη νύχτα της 30ής προς ξημερώματα της 31ης Μάρτη του 1946, όπου τριάντα τρεις καταδιωκόμενοι αγωνιστές, οπλισμένοι, χτύπησαν το σταθμό Χωροφυλακής, δηλαδή τον ένοπλο αστικό μηχανισμό που συνεργαζόταν και με παρακρατικές ένοπλες ομάδες και από κοινού δολοφονούσαν αγωνιστές. Το χτύπημα του Λιτόχωρου υπήρξε η απαρχή του ηρωικού ένοπλου αγώνα του ΔΣΕ.

Κατά την πεζοπορία τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ ανάρτησαν πανό, μπροστά από το μνημείο των πεσόντων αγωνιστών του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΔΣΕ, με το σύνθημα «Τιμάμε την Ιστορία μας! Οι μαχητές του Γράμμου δεν λύγισαν ΠΟΤΕ, δόξα και τιμή στον ΔΣΕ!».

Η ΤΟ Πιερίας της ΚΝΕ υπογραμμίζει πως θα δώσει των καλύτερό της εαυτό έτσι ώστε η 32η αντιιμπεριαλιστική κατασκήνωση να είναι η πιο μαζική των τελευταίων χρόνων.

Στην Ξάνθη

Ενόψει της 32ης αντιιμπεριαλιστικής κατασκήνωσης της ΚΝΕ στο Νεστόριο του Γράμμου, οι μαθητικές οργανώσεις Ξάνθης και Ροδόπης της ΚΝΕ πραγματοποίησαν πεζοπορία-ανάβαση από το Δασικό χωριό Ερύμανθου προς τη κορυφή Χαιντού, το πρωί της Πέμπτης 7 Ιουλίου.

Η διαδρομή στο πυκνό δάσος μέχρι τη κορυφή Χαιντού, που βρίσκεται στα 1.608 μέτρα, ήταν ένα ζωντανό μάθημα ιστορίας για την ηρωική δράση του ΔΣΕ στην περιοχή, το διάστημα από 21 έως 22 Αυγούστου του 1947.

Ιδιαίτερη αίσθηση στους επισκέπτες, έκανε η διαδραστική εξιστόρηση των επιχειρήσεων του ΔΣΕ, αφού τους δόθηκε η ευκαιρία να δουν από κοντά χαρακώματα εκείνης της περιόδου.


Χρήσιμες οδηγίες για τους κατασκηνωτές στο Νεστόριο

Η 32η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ θα πραγματοποιηθεί στο Νεστόριο Καστοριάς, 25 χλμ. από τη πόλη, από τις 13-16 Ιούλη, σε εγκαταστάσεις που διαθέτει ο Δήμος Νεστορίου για οργανωμένο κάμπινγκ.

Το κάμπινγκ βρίσκεται δίπλα στο χωριό του Νεστορίου (2,4 χλμ). Η κατασκήνωση θα στηθεί σε τοποθεσία μεγάλης φυσικής ομορφιάς (μέσα στο δάσος) και μέσα από αυτόν περνάει ο ποταμός Αλιάκμονας.

Ο χώρος διαθέτει βασικές υποδομές (τουαλέτες, ντουζ, ταβέρνες-μπαρ, ιατρείο) ωστόσο χρειάζεται οι κατασκηνωτές και οι Οργανώσεις να εξασφαλίσουν μια σειρά από απαραίτητα είδη (στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχουν supermarket, ΑΤΜ κ.λπ.), ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή διαμονή τους στο χώρο:

- Σκηνή, sleeping bag, υπόστρωμα, σεντόνι-σκέπασμα.

- Ζεστά ρούχα καθώς το βράδυ η θερμοκρασία πέφτει (ζακέτες, φούτερ, φλις, μπουφάν, αδιάβροχο, μακρύ παντελόνι, κάλτσες).

- Εξοπλισμό για τη προσωπική υγιεινή (πετσέτα μπάνιου, πετσέτα προσώπου, πετσέτα θαλάσσης, οδοντόβουρτσα).

- Κλειστά παπούτσια (αθλητικά ή ορειβατικά). καθώς το Σάββατο 15/07 η συγκέντρωση στο Νοσοκομείο απαιτεί πεζοπορία σε χωμάτινο δρόμο με σχετική κλίση.

Το ποτάμι που διασχίζει το χώρο της κατασκήνωσης θα είναι προσβάσιμο για κολύμπι σε συγκεκριμένα σημεία για τους επισκέπτες.

Επίσης, επειδή η κατασκήνωση θα βρίσκεται σε έναν κατάφυτο χώρο με πολλά ξερά χόρτα, οι κατασκηνωτές πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στα μέτρα πυρασφάλειας και καθαρισμού του χώρου. 

Στο χώρο της κατασκήνωσης θα λειτουργεί ιατρείο με όλο το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό, ωστόσο οι κατασκηνωτές που παίρνουν ειδική φαρμακευτική αγωγή για διάφορους λόγους πρέπει να έχουν μαζί τους τα φάρμακά τους. Είναι σημαντικό για τις παραπάνω περιπτώσεις να γίνει ενημέρωση μέσω των οργανώσεων στην ομάδα του ιατρείου της κατασκήνωσης.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου