Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στις νέες επικίνδυνες αποφάσεις του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία


 Στη Σύνοδο Κορυφής στο Βίλνιους της Λιθουανίας στις 11 και 12 Ιουλίου, οι ηγέτες των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ θα συμφωνήσουν για την άμεση εφαρμογή αποφάσεων με καταστροφικές συνέπειες ενάντια στους λαούς και με στόχο να μοιραστούν αμύθητα κέρδη οι επιχειρηματικοί όμιλοι και να κερδίσουν στον ανταγωνισμό από τη μοιρασιά πρώτων υλών, πηγών Ενέργειας, μεριδίου αγορών, αλλά και τον έλεγχο του δρόμου των εμπορευμάτων.

Οι γυναίκες του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, της ΟΓΕ δεν υποτασσόμαστε στα βρώμικα ΝΑΤΟικά σχέδια που θα ενισχύσει η Σύνοδος στο Βίλνιους απλώνοντας τη δολοφονική της δράση τόσο στην Ευρώπη όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δεν δεχόμαστε τους σχεδιασμούς τους:

  • Να αυξήσουν τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, στην αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι, δημιουργώντας Συμβούλιο «ΝΑΤΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ» προκειμένου να παρέχουν άμεσα και ανεμπόδιστα νέα ΝΑΤΟικά όπλα που τα πληρώνουν οι λαοί με το αίμα τους στενάζοντας από τη φτώχεια.

  • Να αυξήσουν τις ετοιμοπόλεμες ΝΑΤΟικές δυνάμεις στις 300.000 ενισχύοντας τις περιοχές που γειτονεύουν με Ουκρανία και Ρωσία, αλλά και στα Βαλκάνια. Δηλαδή να πολεμήσουν τα παιδιά του λαού μας, τα παιδιά μας έξω από τα σύνορα της χώρας για τα ΝΑΤΟικά συμφέροντα.

  • Να περατωθεί η ΝΑΤΟική διεύρυνση με την προσθήκη της Φινλανδίας και της Σουηδίας, έτσι ώστε να ελέγχουν και την Αρκτική με προσδόκιμα νέα κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Ταυτόχρονα να αποφασιστεί η επιτάχυνση της ΝΑΤΟϊκής ένταξης της Ουκρανίας.

  • Να χρυσοπληρώνουμε τις ΝΑΤΟικές στρατιωτικές δαπάνες των κρατών – μελών με ελάχιστο όριο στο 2% του ΑΕΠ, δηλαδή με δυσβάσταχτα βάρη δισεκατομμυρίων ευρώ στις πλάτες μας ρουφώντας μας το αίμα για τα κέρδη των ΝΑΤΟικών μονοπωλίων. Υπολογίζεται ότι φέτος η Ελλάδα θα δαπανήσει 6,7 δις ευρώ για στρατιωτικές δαπάνες στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ, ίσες με το 3,01% του ΑΕΠ.

  • Να ενδυναμωθεί η συνεργασία του ΝΑΤΟ με χώρες όπως η Ιαπωνία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Νότια Κορέα με το βλέμμα στραμμένο σε αναμέτρηση με την Κίνα που την έχει χαρακτηρίσει ως «απειλή».

  • Να συμφωνήσουν τα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ για χρήση πυρηνικών όπλων στις ιμπεριαλιστικές συγκρούσεις.

  • Να προχωρήσουν σε νέους συμβιβασμούς στο Αιγαίο ενάντια στα κυριαρχικά μας δικαιώματα προς όφελος των εκμεταλλευτών του μόχθου μας.

Ξεσηκωνόμαστε ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα ΑμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια και καταγγέλλουμε όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις που εδώ και χρόνια έχουν μετατρέψει ολόκληρη τη χώρα μας σε ΝΑΤΟική Βάση, σε απέραντο ορμητήριο πολέμου του ΝΑΤΟ και ταυτόχρονα το λαό μας σε στόχο αντιποίνων. Δεν ανεχόμαστε να χρυσοπληρώνουμε τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς από τις δικές μας τσέπες και την ίδια στιγμή να στενάζουν οι οικογένειές μας από το βάρος της ενέργειας και της ακρίβειας.

Τώρα δυναμώνουμε αποφασιστικά τον αγώνα μας ενάντια στο ΝΑΤΟ και στις αποφάσεις της ΝΑΤΟικής Συνόδου στη Λιθουανία και απαιτούμε:

  • Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

  • Να κλείσουν τώρα όλες οι Αμερικανονατοϊκές βάσεις της χώρας μας

  • Να σταματήσει η αποστολή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων και εξοπλισμών εκτός των συνόρων. Κανένας φαντάρος, υπαξιωματικός, αξιωματικός και πολεμικό υλικό σε αποστολές εκτός συνόρων.

Ξεσηκωμός - Καμια υποταγή

Η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου