Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

«Δεν φταίει η κλιματική αλλαγή που τα Δασαρχεία της Αττικής έχουν μηδέν δασεργάτες»


Τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες που «πηγαίνουμε από τη μία καταστροφή στην άλλη», ανέδειξε ο Γιώργος Τάτσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Αττική με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». 

Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση κρίσιμων υποδομών και υπηρεσιών που έχουν στην αρμοδιότητά τους την προστασία της ζωής του λαού, τόνισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Attica» το απόγευμα της Τρίτης. 

«Δεν φταίει η κλιματική αλλαγή που τα Δασαρχεία της Αττικής έχουν μηδέν δασεργάτες», είπε και εξήγησε: «Τι σημαίνει μηδέν δασεργάτες; Σημαίνει καμία εργασία καθαρισμού μέσα στον δασικό όγκο. Δηλαδή σημαίνει πραγματικά εύφλεκτη ύλη». 

Δίπλα σε αυτά τα προβλήματα «υπάρχει η υποστελέχωση της Πυροσβεστικής», «υπάρχουν μέσα που είναι απαρχαιωμένα», πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως τα «Καναντέρ» είναι 45 ετών. Υπενθύμισε δε πως λίγο πριν πέσει το «Καναντέρ», το ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση για τα δικαιώματα των πυροσβεστών γιατί αυτές τις μέρες δουλεύουν εφτά μέρες την εβδομάδα, με εντατικοποίηση.

Μία άλλη κρίσιμη πλευρά που έθεσε είναι ότι από το 1998 διαχωρίστηκε η πρόληψη από την καταστολή των πυρκαγιών. Δηλαδή η κατάσβεση των πυρκαγιών πέρασε από τα Δασαρχεία στην Πυροσβεστική, ενώ η πρόληψη παραμένει στα Δασαρχεία. Όπως είπε, «12.000 δασοπυροσβέστες που ήταν ειδικοί να σβήνουν φωτιές σε δάση θεωρήθηκαν κόστος και σήμερα δεν υπάρχουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου