Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

«Ο λαός και η νεολαία να ορθώσουν ανάστημα ενάντια στην εμπορευματοποίηση και το ξεπούλημα του παραλιακού μετώπου»


Κάλεσμα στον λαό και τη νεολαία της Καλαμαριάς να ορθώσουν το ανάστημά τους ενάντια στην εμπορευματοποίηση και το ξεπούλημα του παραλιακού μετώπου απευθύνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καλαμαριάς, με αφορμή την τοποθέτηση σκαλωσιών και γερανών μπροστά στα οικόπεδα, για τα οποία τουλάχιστον τα τελευταία δέκα χρόνια ο λαός της Καλαμαριάς δίνει αγώνα να μην οικοδομηθούν.

Όπως τονίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» στόχος των εργασιών ήταν να τοποθετηθεί η φωτογραφική μακέτα που δείχνει πώς θα είναι το κτίσμα που θα ανοικοδομηθεί εκεί μετά την ολοκλήρωση του έργου, υποδηλώνοντας πως οι διαδικασίες προχωρούν κανονικά και δίνοντας μια εικόνα για το μέλλον που επιφυλάσσουν στην παραλιακή ζώνη.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» τονίζει τις ευθύνες των Δημοτικών Αρχών της Καλαμαριάς που διαχρονικά υπηρετούν με συνέπεια τις πολιτικές εμπορευματοποίησης της γης και παραχώρησης του παραλιακού μετώπου σε επιχειρηματικά συμφέροντα και απαιτεί να προχωρήσει άμεσα ο Δήμος στην απαλλοτρίωση των οικοπέδων, διεκδικώντας κρατική χρηματοδότηση για την αποζημίωση των ιδιοκτητών. Να φύγουν άμεσα από τον χώρο οι λαμαρίνες και να ξεκινήσουν εργασίες ανάπλασης της περιοχής.

«Τώρα είναι η ώρα να διεκδικήσουμε ελευθέρους, αναβαθμισμένους και ανοιχτούς χώρους. Χώρους πρασίνου, όπου ο καθένας και η καθεμία θα μπορεί να έχει ελεύθερη πρόσβαση είτε για άθληση είτε για ψυχαγωγία» τονίζει η ανακοίνωση και προσθέτει: «Κουραστήκαμε να ακούμε πως δεν υπάρχουν χρήματα και, ταυτόχρονα, να κατευθύνονται κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης για τα "μεγάλα αναπτυξιακά έργα της πόλης", αυτά, βέβαια, που θα επιφέρουν το αντίστοιχο κέρδος στους εργολάβους και όχι αυτά που θα συμβάλουν στο ανέβασμα του βιοτικού επίπεδου της ζωής των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας. Να δοθεί γενναία κρατική χρηματοδότηση.

Αυτό το οικόπεδο είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου και θα πρέπει να υπερασπισθούμε στο άμεσο μέλλον και πολλές άλλες περιπτώσεις δόμησης χαρακτηρισμένων και μη χώρων, καθώς και την ιδιωτικοποίηση της Μαρίνας Αρετσούς, τα σχέδια για την πλαζ και το "Κόδρα"».

(...)Δεν θα επιτρέψουμε να χτιστεί ούτε ένα εκατοστό. Από τους αγώνες μας κρίνεται το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας», σημειώνει μεταξύ άλλων η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καλαμαριάς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου