Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό σε ετοιμότητα και πάλη για να μην περάσουν οι επικίνδυνες διευθετήσεις στα Ελληνοτουρκικά


 Οι αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους "ξερνάνε φωτιά". Οδηγούν σε κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, ενώ η εμπλοκή της Ελλάδας, με ευθύνη της κυβέρνησης και τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων, μετατρέπει τη χώρα σε στόχο αντιποίνων και προκαλεί μεγάλους κινδύνους για τον λαό.

Στο πλαίσιο αυτό η αποκαλούμενη επανεκκίνηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και ο "οδικός χάρτης", που συμφωνήθηκε στη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν με αμερικανοΝΑΤΟική εποπτεία, όπως και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για διαπραγματεύσεις σε "βαριά γεωπολιτικά ζητήματα", για τον "πυρήνα της ελληνοτουρκικής διαφοράς" και για "υποχωρήσεις", ανοίγουν τον δρόμο της συνεκμετάλλευσης - συνδιαχείρισης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο προς όφελος των ενεργειακών ομίλων και σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων, ακόμα και της κυριαρχίας της χώρας.

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό σε ετοιμότητα και πάλη για τον απεγκλωβισμό της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, για να μην περάσουν επικίνδυνες διευθετήσεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Δήλωση, του Γιώργου Μαρίνου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Ευβοίας, μετα την συνάντηση,  στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών κομμάτων για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, κυρίως για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις εξελίξεις στην περιοχή, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου