Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Αυτοπροσώπως ή δια αντιπροσώπων;


Μεγάλη συζήτηση γίνεται αυτές τις ημέρες για μια νέα υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος στις πρόσφατες εκλογές ήταν στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Στην προεκλογική εκστρατεία από τις τοποθετήσεις του που καταγράφηκαν σε συγκεκριμένο ραδιοφωνικό σταθμό προέκυψαν διαφορά «μαργαριτάρια» όπως η συμφωνία του με τα ΣΔΙΤ στην διακομιδή ασθενών - σε πλήρη αρμονία με τη ΝΔ!- ενώ δεν πέρασε απαρατήρητο και το πάθος με το οποίο μιλούσε για μια περιοδεία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με τον Ευάγγελο Αποστολάκη...

Ο Κασσελάκης είναι ομογενής εφοπλιστής από τις ΗΠΑ με παρελθόν στην Goldman Sachs και πολιτικά έδρασε στο επιτελείο των δημοκρατικών και του Τζόρτζ Μπάιντεν. Είναι τόσο εξόφθαλμες οι άκρες του νέου διεκδικητή της ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που οι ανταγωνιστές συνυποψήφιοί του τον παρουσιάζουν μέσω των διαφόρων επιτελείων τους ως «βαλτό», ενώ διάφοροι συνδέουν την ανακοίνωση υποψηφιότητας του Κασσελάκη με το πρόσφατο ταξίδι του Τσίπρα στις ΗΠΑ...

Το τι ισχύει προφανώς το ξέρουν οι ίδιοι. Από ό,τι φαίνεται όσοι θα ψηφίσουν για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε όσους εκφράζουν άμεσα ή έμμεσα την προσήλωση στον ΑμερικανοΝΑΤΟικο παράγοντα. Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ, με όποια ηγεσία το επόμενο διάστημα, είναι δεσμευμένος σε μια σειρά επικίνδυνες αποστολές εντός κι εκτός συνόρων. Ενδεικτικά και μόνο καταγράφουμε την εκκωφαντική αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ στην περαιτέρω εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως και για το «τρέξιμο» των ελληνοτουρκικών υπό αμερικανονατοϊκη εποπτεία...

12 σχόλια:

  1. Εχει τις «άκρες» του

    Μεγάλη συζήτηση γίνεται από χτες για την υποψηφιότητα Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βέβαια δεν έπεσε ...από τον ουρανό, αφού στις πρόσφατες εκλογές ήταν από τα «βαριά χαρτιά» στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κασσελάκης είναι ομογενής εφοπλιστής από τις ΗΠΑ, με παρελθόν στην Goldman Sachs και πολιτική δράση στο επιτελείο του Τζο Μπάιντεν. Ο ίδιος διαφημίζει τις «άκρες» του στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, καλώντας μάλιστα τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να ζήσουν μαζί του το ...«ελληνικό όνειρο», κατά το περίφημο «american dream». Και ενώ στις βουλευτικές εκλογές όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ τον αποθέωναν γι' αυτούς ακριβώς τους λόγους, τώρα παρουσιάζεται από τα επιτελεία των άλλων υποψηφίων ως «φυτευτός» και ως πολύ «δεξιός», ενώ συνδέουν την υποψηφιότητά του και με το πρόσφατο ταξίδι του Τσίπρα στις ΗΠΑ. Το τι ισχύει το ξέρουν καλύτερα οι ίδιοι. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όποιος πάρει μέρος στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ έχει να επιλέξει ανάμεσα σε υποψηφίους που εκφράζουν είτε άμεσα - φωναχτά είτε έμμεσα και «διακριτικά» την προσήλωση στον αμερικανοΝΑΤΟικο σχεδιασμό και στο καπιταλιστικό σύστημα. Αυτό επιβεβαιώνει άλλωστε και η επιλεκτική «αφωνία» του «όλου ΣΥΡΙΖΑ» για την περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, αλλά και για τις αμερικανοΝΑΤΟικής κοπής διευθετήσεις που επιταχύνονται στα Ελληνοτουρκικά.
    "Ρ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολιτική αριστερού κόμματος δέν είναι ό διαχωρισμός εκκλησίας-κράτους, ούτε ο περιορισμός βουλευτικής ασυλίας.!!
    Αυτά είναι μέτρα πού παίρνει αριστερό κόμμα στόν ελεύθερο χρόνο του,.-Αριστερή πολιτική είναι εθνικοποιήσεις-φορολογία τού πλούτου καί εργατικά δικαιώματα #Κασσελάκης **- Έφυγε γιά USA μαζί μέ τήν οικογένειά του,όταν ήταν 14 ετών...
    Διότι ξέσπασε τό σκάνδαλο τού παραδικαστικού....Τί σχέση είχε ή οικογένεια του,μέ τό παραδικαστικό κύκλωμα,πού τούς ανάγκασε νά μεταναστεύσουν.??
    'Ολος ό Πειραιάς καί όχι μόνο κυνηγάει τόν πατέρα του γιά ακάλυπτες επιταγές.!!!
    Antonios Fokianos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό! Να μαθαίνουμε λεπτομέρειες κι εμείς οι καθυστερημένοι! Η εντυπωσιακή ανάδειξη ενός ...."σταρτάπ-ερ"(!) και ..."αρίστου"(!! - για να μαθαίνεις, κι εσύ, Κούλη!) νεαρού εφοπλιστή, όπως φαίνεται, δεν είναι άμοιρη ενός θησαυρού ακαλύπτων επιταγών και της φυγάδευσής του στην Δολλαρία!
      Η "πίσω αυλή" του κάθε καπιταλιστικού "θαύματος"!
      Το ονομάσαν και "Πρωταρχική Συσσώρευση", για να εξηγήσουν τη γέννηση του Κεφαλαίου και του Καπιταλισμού, από έναν κόσμο, που δεν είχε κεφάλαια....

      Διαγραφή
  3. Οι εφοπλιστές δεν θα αγοράζουν πια ποδοσφαιρικές ομάδες, αλλά κόμματα...προσαρμοστείτε,μην είστε ξύλινοι
    Petros Panos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα το ξαναβάλω κι εδώ, αυτά δεν είναι πλάκα, είναι σημεία και τέρατα:
    Ωχ, το "πασοκ Νο4" βρήκε τον "αυτοδημιούργητο" νέο Παπαντζή Ν05!
    Ηταν ο εφοπλιστής υποψήφιος, που έλειπε από το παλμαρέ.
    Που ξέρει καλύτερα τον Καπιταλισμό και αγγλικά ("αμερικανικά" θέλει να πει - ΟΚ) από τον Κούλη! (Για Τσίπρα "γιου κόφι μανούλι", δε συζητάμε...)
    Για θυμηθείτε:
    "Αλλαγή" -1974 [ Λάθος! Το '74 ήταν "Σοσιαλισμός στις 18" - το '78 το γυρίσαμε σε "Αλλαγή"]
    "Μια Νέα και Ωραία Αρχή" - 2004 (Τζέφρυ - άνευ σχολίων) και....
    "Λεφτά, υπάρχουν" - 2009.
    "Πρώτη Φορά Αριστερά" - 2015
    "Ελληνικό Οραμα" - 2023; [Να τσιμπήσουμε και κανά ψέκι.]
    Το πολιτικό σκηνικό στην μετεμφυλιακή Ελλάδα το στήνει η CIA.
    Καλά πάμε!
    ...............................................
    "Αμέρικαν Ντρήμ", όπως παρατήρησε ένας φίλος. Αλλά ....νυχτωμένο, των αρχών του προηγουμένου αιώνα! Γιατί σήμερα έχει γυρίσει σε "Αμερικανικό εφιάλτη"....
    Μπαγιάτικα και ληγμένα μας σερβίρουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. made in USA
    Ολο και πιο συστημικά, όλο και πιο αμερικανικά. Αυτός είναι ο τόνος που δίνουν οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει και του συνεδρίου του που ξεκινά το Σάββατο ώστε να καταλήξει στις υποψηφιότητες για την ηγεσία, η οποία θα εκλεγεί μέσα στον Σεπτέμβρη με τις γνωστές διαδικασίες - πασαρέλα των αστικών κομμάτων.
    https://www.902.gr/eidisi/politiki/339166/olo-kai-pio-systimika-olo-kai-pio-amerikanika

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν ειναι ο πρώτος εφοπλιστής στο ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει και ο Γιάννης Καραγιώργης, εφοπλιστή,
    αυτος, 1ον συνελήφθη με βάση ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εξέδωσαν οι ολλανδικές αρχές κατηγορούμενος για απάτη, πλαστογραφία και δόλια πτώχευση.
    2ον είχε φτάσει στη χρεοκοπία μετά από την κατάρρευση της ναυτιλιακής του εταιρείας όταν σε ένα από τα καράβια του, το ουσιαστικά ανασφάλιστο υπερ-δεξαμενόπλοιο «Στολίδι» είχε ξεσπάσει πυρκαγιά με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 20 ναυτικοί.
    3ον Δημιούργησε μια εταιρεία που είτε εξαγόρασε περιφερειακά κανάλια, είτε ήρθε σε συμφωνία μαζί τους παρέχοντάς τους μεγάλο μέρος του προγράμματος. κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο στο ΣΥΡΙΖΑ, τέτοιους θέλουμε.
      Τι @ εφοπλιστής είσαι αν δεν έχεις βουλιάξει τουλάχιστον 1 πλοίο
      και εις ανώτερα, με τον νέο εφοπλιστής του ΣΥΡΙΖΑ, νομίζουμε οτι θα ξεπεράσει τον παλιό

      Διαγραφή
  7. Κούλογλου για Κασσελάκη στο tvxs, σημείωσε μεταξύ άλλων πως «η αριστερά πρέπει λοιπόν να ξαναβρεί τις ρίζες της, να απευθυνθεί στα κοινωνικά στρώματα από τα οποία ξεκίνησε και να επανασυνδεθεί μαζί τους. Αυτό δεν σημαίνει εγκατάλειψη της νέας εκλογικής της πελατείας (νέοι, διανοούμενοι, υπάλληλοι, κοινότητες όπως η ΛΟΑΤΚΙ) αλλά γενναίο αναπροσανατολισμό της δράσης της, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα πιστεύω της ηγεσίας της».

    «Από αυτήν την άποψη, η υποψηφιότητα του συμπαθούς κ. Κασσελάκη, που συμπαθούσε πολύ και τον κ. Μητσοτάκη, βρίσκεται στους αντίποδες από αυτά που πρέπει να γίνουν, αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ανακάμψει: είναι εφοπλιστής, έμαθε τον καπιταλισμό στη Golman Sachs, ανήκει σε μια σεβαστή αλλά μειοψηφική κοινότητα, συμβολίζει τα ανερχόμενα, ευκατάστατα κοινωνικά στρώματα των πόλεων και απευθύνεται σε αυτά», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

    Επίσης, σημείωσε ότι «όπως είπε σε μια συνέντευξη του: “Δεν έχω κανένα πρόβλημα με σαλόνια και τα τένις κλαμπ! Και εγώ εκεί μεγάλωσα για ένα διάστημα της ζωής μου. Αλλά εγώ θέλω να υπάρχουν τα σαλόνια και τα τένις κλαμπ και στο Κερατσίνι, όχι μόνο στην Εκάλη”. Μπορεί με σύνθημα “Εμπρός για τένις λαϊκά”, να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ασπρόπυργο;».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό που παρέλειψε να γράψει στο βιογραφικό του ο μπροστινός του εφοπλιστικού κεφαλαίου, ήταν πως στην Αμερική τον περίμενε ο αδερφός του, που ήταν ήδη οχτώ χρόνια εκεί.
    Επίσης ξέχασε ο Στεφανακος να μας πει ποιο κολλέγιο (Αθηνών) τελείωσε, παρόλο που ο μπαμπάκας ήταν "πτωχευμένος" (όσο δλδ κι ο Μαρινόπουλος που φεσωσε όλο το λιανεμποριο κι άνοιξε super markets στο Αμερικα).
    Στη συνέχεια ξέχασε να μας πει για τις υποτροφίες με τις οποίες σπούδασε στην Αμερική (όλες από το Ίδρυμα Νιάρχου και το εφοπλιστικό κεφάλαιο).
    Επίσης δεν μας είπε πως τον φύτεψαν στο επιτελείο του γεροBiden ώστε να πάρει εμπειρία για τις μελλοντικές του πολιτικές επιδιώξεις.
    Παρέλειψε επίσης να μας ενημερώσει για τη θητεία του στη γνωστή τραπεζοβδέλλα Goldman Sachs, όπου η αρμοδιότητά του ήταν να απομυζει μπιτ παρά, αγροτικά προϊόντα και υπηρεσίες για λογαριασμό του μεγαλοτοκογλυφικου κεφαλαίου.
    Ο Στεφανακος επίσης, εργαλιοποιει τις σεξουαλικες του προτιμήσεις, απευθυνόμενος στο αντίστροφο κοινό του Πατρίς Θρησκεία, Οικογένεια, χωρίς όμως ταξικό πρόσημο, ώστε να καρπωθει την υποστήριξη του αντιπάλου δέους της λαϊκής δεξιάς, ως στρατηγική επιλογή των αντιθέτων καπιταλιστικων συμφερόντων, που λογιζουν τις προτιμήσεις αυτές ως εν δυνάμει καταναλωτικες συνήθειες και νορμες.
    Jack Ross

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου