Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Στην υπηρεσία μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων και ανταγωνισμών

ΟΠΑΔΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ

Σε διασύνδεση με φασιστικές ομάδες, το οργανωμένο έγκλημα και «κρίκους» του κρατικού μηχανισμού

 «Αλκης, Μιχάλης, αύριο εσύ; - Σκοτώνουν οι ναζί με του κράτους την ανοχή!», σχολιάζει στο twitter του ο «Οδηγητής» για τα γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η διασύνδεση των οπαδικών στρατών - που αξιοποιούνται ως «ομάδες κρούσης» από επιχειρηματίες μετόχους των ομάδων για την υπεράσπιση πολυποίκιλων συμφερόντων απέναντι σε ανταγωνιστές τους - με φασιστικές και άλλες εγκληματικές ομάδες, αλλά και με «κρίκους» του κρατικού μηχανισμού, είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση στο εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο, γύρω από το οποίο παίζονται πολλά δισ. ευρώ.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι αυτό που παρουσιάζουν ως «οπαδική βία» καταγράφει έξαρση σε περιόδους έντασης των επιχειρηματικών και άλλων ανταγωνισμών, που εκφράζονται πρωτίστως σε άλλα πεδία, πριν μεταφερθούν μέσα και έξω από τα γήπεδα.

Ενδεικτικά στη χώρα μας, μια αναζήτηση μόνο στην ειδησεογραφία της τελευταίας χρονιάς που αφορά σε μεγαλοπαράγοντες των πιο «εμπορικών» ομάδων, είναι αρκετή για να αποκαλύψει την όξυνση των επιχειρηματικών ανταγωνισμών, με αλληλοκαρφώματα για «ανομίες», χρέη και «ατασθαλίες». Δεν κρύβεται ούτε η εμπλοκή του οργανωμένου εγκλήματος, το οποίο άλλωστε «εκπροσωπείται» και στις κερκίδες των οργανωμένων οπαδών ή στα αποδυτήρια των ομάδων.

Το θύμα είναι πάντα ο λαός και οι αγνοί φίλαθλοι του πιο λαοφιλούς αθλήματος, που φτάνουν να πληρώνουν ακόμα και με τη ζωή τους αυτήν την αθλιότητα. Αποκαλύπτεται έτσι η υποκρισία όλων των κυβερνήσεων, αλλά και των διοικήσεων των ΠΑΕ, όταν λένε ότι θα πάρουν μέτρα για τους οργανωμένους συνδέσμους και την οπαδική βία, αφήνοντας βέβαια ανέγγιχτο ή και ενισχύοντας όλο το πλέγμα των επιχειρηματικών συμφερόντων που κάνουν πάρτι γύρω από το ποδόσφαιρο και τις ομάδες.

Μακρά η λίστα και στη χώρα μας

Θυμίζουμε ότι ο Αλκης Καμπανός δολοφονήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 31ης Γενάρη με 1η Φλεβάρη 2022, μετά από απίστευτης βιαιότητας επίθεση που δέχτηκε ο ίδιος και η παρέα του, όταν δυο αυτοκίνητα με χούλιγκαν σταμάτησαν μπροστά στα σκαλιά της πολυκατοικίας όπου καθόντουσαν, τους ρώτησαν τι ομάδα είναι και ο Αλκης χωρίς να μπορεί να φανταστεί τι θα ακολουθήσει απάντησε: «Αρης»...

«Οπως δεν μπορούσα να καταλάβω για ποιον λόγο σκοτώθηκε ο Αλκης, έτσι δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο σκοτώθηκε ο Μιχάλης», δήλωσε χτες με αφορμή τα γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια ο πατέρας του Αλκη Καμπανού, Αριστείδης.

Ακόμα: Στις 5 Ιανουαρίου 2020, ο 28χρονος Βούλγαρος Τόσκο Μποζατζίσκι, που βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη για διακοπές και για να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα Αρη - ΠΑΟΚ, δέχτηκε με την παρέα του επίθεση κοντά στο Μέγαρο Μουσικής από χούλιγκαν που είχαν στα ρούχα τους το σήμα του ΠΑΟΚ.

Στις 5 Σεπτεμβρίου 2011, ο 21χρονος οπαδός του Παναθηναϊκού Γιάννης Ρουσάκης πέφτει νεκρός από τραύματα στον θώρακα και την κοιλιά, σε συμπλοκή με οπαδούς του ΟΦΗ στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Στις 29 Μαρτίου 2007 έφυγε από τη ζωή ο 22χρονος οπαδός του Παναθηναϊκού Μιχάλης Φιλόπουλος στη Λεωφόρο Λαυρίου, για τη δολοφονία του οποίου κατηγορήθηκε μαφιόζος - παράγοντας του Ολυμπιακού, που δολοφονήθηκε πρόσφατα στο πλαίσιο «εκκαθαρίσεων» μεταξύ αντίπαλων ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος.

Τον Απρίλιο του 1995, ο 25χρονος Γιώργος Καρνέζης μαχαιρώθηκε στην κεντρική πλατεία της Γλυφάδας, μέσα στο αυτοκίνητό του από οπαδούς του Ολυμπιακού, μετά από τον τελικό μπάσκετ με τον Παναθηναϊκό.

Στις 10 Απριλίου 1991, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ Ε. Λιάκας και Κ. Ντόλιας κάηκαν ζωντανοί μέσα στο αυτοκίνητό τους επιστρέφοντας από την Αθήνα, όταν τους πέταξαν μολότοφ μέσα στο όχημα.

Τον Σεπτέμβρη του 1983, ο 18χρονος Αρης Δημητριάδης δολοφονήθηκε στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης επίσης από οπαδούς.



«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
Παραδειγματική τιμωρία των υπαιτίων και απόδοση ευθυνών

Σε ανακοίνωσή της για τη δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ από τους φασίστες, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας αναφέρει:

«Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήριά στην οικογένεια και στους φίλους του αδικοχαμένου νεαρού φιλάθλου της ΑΕΚ.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης, που αφήνει ομάδες φασιστών και χούλιγκαν, Κροάτες, Ελληνες και άλλους, να μετατρέπουν το κέντρο της πόλης σε πεδίο μάχης, βάζοντας σε τεράστιο κίνδυνο όχι μόνο φιλάθλους αλλά και κατοίκους, οικογένειες με παιδιά και περαστικούς.

Κατά τ' άλλα, το κράτος ξέρει να στέλνει δυνάμεις καταστολής να φυλάνε τις αναπλάσεις του κ. Μπακογιάννη, να σπάνε πόρτες λαϊκών σπιτιών για να επιβάλουν πλειστηριασμούς, να χτυπάνε απεργούς.

Επισημαίνουμε ότι η "Λαϊκή Συσπείρωση" έχει επανειλημμένα ζητήσει να τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο θέμα για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από τη λειτουργία του γηπέδου, τους κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία κατοίκων και επισκεπτών, και την προστασία της λαϊκής περιουσίας, του άλσους, του δημόσιου χώρου. Η συζήτηση αυτή παραμένει σε εκκρεμότητα από τον Οκτώβριο του 2022, με ευθύνη της δημοτικής αρχής ΠΑΣΟΚ - ΝΔ του κ. Βούρου.

Η αυτονόητη παραδειγματική τιμωρία των υπαιτίων πρέπει να συνοδευτεί και από την απόδοση ευθυνών σε όλους όσοι προετοίμασαν και δημιούργησαν τις συνθήκες για το έγκλημα».

2 σχόλια:

  1. AYTOI EINAI
    Για όποιον δεν το γνωρίζει, ο υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης υπήρξε μέλος της Παναθηναϊκής Ναζιστικής Οργάνωσης ΝΟΠΟ με το "ψευδώνυμο" Mavor.
    Η Ναζιστική Οργάνωση Παναθηναϊκών Οπαδών (ΝΟΠΟ) ήταν φασιστική και ρατσιστική συσπείρωση οπαδών του Παναθηναϊκού, που ιδρύθηκε το 1977, αλλά κυρίως έδρασε τη δεκαετία του 1980, εποχή μεγάλης άνθησης του κινήματος των οργανωμένων οπαδών, την οποία προσπάθησε να εκμεταλλευτεί. Τα πιο γνωστά επεισόδια στα οποία έλαβε μέρος, σημειώθηκαν το 1982, στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ
    Ο πολιτικός Μάκης Βορίδης υπήρξε μέλος της οργάνωσης με το ψευδώνυμο Mavor, καθώς και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος.

    Θανασης Κακανας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή το ποδόσφαιρο είναι μόνο η αφορμή...
    Αυτά τα σκουπίδια είναι οπαδοί της Ντινάμο του Ζάγκρεμπ.
    Τα κατακάθια αυτά του καπιταλιστικού σαπίσματος, μαζί με την "αδελφοποιημένη" παρέα των άλλων σκουπιδιών της ομάδος που στην 7ετία το ΔΣ της αποτελούνταν από μέλη της χούντας (ίσως να επηρέασαν οι προτιμήσεις του τωρινού ή του μπαμπάκα του στην αδελφοποίηση, προχωράμε), επιτέθηκαν ύπουλα σε οπαδούς της ΑΕΚ τραυματίζοντας τουλάχιστον 6 άτομα και δολοφονώντας τον οπαδό της Ενωσης, Μιχάλη.
    Τα σκουπίδια αυτά είναι γνωστά για τις φιλοναζιστικές τους θέσεις, καθώς έχουν αναρτήσει πανό με εμφυλιακα συνθήματα για δολοφονίες και βιασμούς παιδιών και μαναδων Σέρβων, ενώ είναι ανοιχτά υποστηρικτές του σφαγέα Πάβελιτς και της φασιστικής Ουστάσε.
    Στο δε Μιλάνο, έκαναν πορεία ως το Σαν Σίρο χαιρετώντας ναζιστικά και φυσικά δεν άνοιξε ρουθούνι από τους Ιταλούς μπάτσους.
    Το άλλο σκουπίδι, ο αρχιφασίστας που το παίζει πρόεδρος της Ομοσπονδίας, αυτός ντε, που συνομιλούσε κρυφά με τον εγκληματία Κλασιδιαρη ως Γεν. Γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, δεν πήρε χαμπάρι από τις απειλές των Κροατών τις προηγούμενες ημέρες, αλλά οκ το ρόλο της καλοπληρωμένης μαριονέτας παίζει έτσι κι αλλιώς, με τις πλάτες του μεγαλοκαπιταλιστή χρηματοδότη των αυγών, που πόνταρε στο κουτσό ζαίικο άλογο και τώρα το παίζει Φάντομ Ντακ στο ράντζο του και της γκόμενας της Τζένης δηλαδή τον πρόεδρο της "αδελφοποιημένης" ομάδας, του άλλου σκουπιδιού της ΝΟΠΟ, Παναγιώταρου, (για τους παλιούς αυτό) και την ανοχή του λουκουμοσκονέμπορα που έχει και την Premiership και κάτι δίκες χωρίς μάρτυρες στο κεφάλι του και του καταδικασμένου για λαθρεμπορια φυλακοβιου πρωταθλητή, που ελέγχει πλέον και τα καζανάκια των γραφείων της Ομοσπονδίας, στη σαπίλα που λέγεται Ελληνικό-και γενικότερα-ποδόσφαιρο.
    Ο Happy traveller στη καρακοσμάρα του, μάλλον θα είναι σε κάνα μακροβούτι μέχρι να καεί κι η υπόλοιπη χώρα.
    Οι μπάτσοι, ως συνήθως κατόπιν εορτής, μάζεψαν τα καρεκλάκια και θα μας πουν πως δεν ήξεραν, δεν απαντούν.
    Οι Κροάτες ταξίδεψαν... οδικώς στην Αθήνα, ενώ υπήρχε εν ισχύι απαγόρευση μετακίνησης οπαδών.
    Προφανώς τους πέρασαν για τουρίστες οι άριστοι του επιτελικού κράτους...
    Κι επειδή το ποδόσφαιρο είναι μόνο η αφορμή, είμαστε αναφανδόν κατά των φασιστών με κάθε αφορμή.
    Στο σοσιαλισμό, όσοι επιμένουν στη παλιά λουμπενοποιημένη κοινωνία των οπαδών μισθοφόρων-καμικάζι, όσοι στο όνομα μιας ομάδας ή ενός αθλήματος στρέφονται κατά της κοινωνίας του εργάτη, όσοι υπηρετούν εκοντες ακοντες τα επιχειρηματκα συμφέροντα των ιδιοκτητών, (νταξει πρώτα οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες ), θα απορρίπτονται σαν σκουπίδια που είναι, σε οπαδικούς τόπους αυτοβελτίωσης μέχρι να εξολοθρεύσουν ο ένας τον άλλον, μακριά από τη πολιτεία της ευημερίας.
    Υ. Γ. Σχόλια οπαδικώς ορμώμενα και αντιδιαλεκτικής χροιάς, θα καταλήγουν μαζί με τον σχολιαστή σε Πηγάδα αμετρήτου βάθους, χωρίς δικαίωμα εφέσεως...
    Jack Ross

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου