Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Βαριές οι ευθύνες - Ηξεραν για την κάθοδο των φασιστών δολοφόνων


Γνώριζαν πως έρχονται μαχαιροβγάλτες φασίστες χούλιγκανς από την Κροατία, είχαν ενημερωθεί από πολλές πλευρές! Κι όμως ανενόχλητα τα φασιστοειδή διέσχισαν τη χώρα και δολοφόνησαν ένα 29χρονο έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια! Δεν τους σταμάτησαν, ενώ ήταν γνωστή και καταγεγραμμένη χιλιόμετρο το χιλιόμετρο, η πορεία των φασιστοειδών προς την Νεά Φιλαδέλφεια. Είχαν ειδοποιηθεί ακόμη και πριν κατέβουν απο την ηλεκτρικό με κατεύθυνση το γήπεδο της ΑΕΚ... 

Πολύ βαριές είναι οι ευθύνες! Ευθύνες εγκληματικές που προφανώς τις έχει η κυβέρνηση όσο κι αν η ίδια και ο αρμόδιος υπουργός προσπαθούν να τις περιορίσουν σε ορισμένους αξιωματικούς της Αστυνομίας που απομακρύνθηκαν.  

Οι ειδοποιήσεις έρχονταν από παντού

Πριν ακόμα ξεκινήσει το κομβόι των δολοφόνων φασιστών σε Κροατία και Ελλάδα γνώριζαν τα σχέδια των χουλιγκαν οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεπ. 

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το Αρχηγείο του Σώματος με βάση πληροφορίες από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, γνώριζε για την πρόθεση των φασιστών χούλιγκανς να έρθουν στην Ελλάδα.

Τόσο η Υποδιεύθυνση όσο και το Αρχηγείο, είχαν ενημερωθεί επισήμως από τις κροατικές αρχές, οι οποίες ενημέρωναν ότι δεν είχαν δικαίωμα να τους απαγορεύσουν την έξοδο. Κροατικά ΜΜΕ μετέδιδαν σήμερα επικαλούμενα κυβερνητικές πληροφορίες, ότι το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας τους ήταν ενήμερο για το ταξίδι των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και είχε ενημερώσει σχετικά τις ελληνικές αρχές. Οι σχετικές πηγές ανέφεραν ότι «η αστυνομία μας έστειλε εγκαίρως όλα τα στοιχεία μέσω της Europol και της Interpol σχετικά με τις πληροφορίες που ήταν διαθέσιμες για την επιχείρηση των χούλιγκαν που βρίσκονταν στα σύνορα» αλλά «δεν υπήρχε νομική βάση για να κρατήσουν στην Κροατία τους οπαδούς της Ντιναμό που κατευθύνονταν στην Αθήνα».

Εγγραφα αποδεικνύουν ότι υπήρχε ενημέρωση 

Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς χώρους είχε αποστείλει τρία έγγραφα στο Αρχηγείο, αρχής γενομένης από τις 6 Αυγούστου, μιλώντας για «πληροφορίες που περιήλθαν στην Υπηρεσία μας από πηγή συνήθους αξιοπιστίας και οι οποίες διαρκώς ελέγχονται», σύμφωνα με τις οποίες «στη χώρα μας θα αφιχθεί ικανός αριθμός (περίπου 100) οργανωμένων οπαδών της DINAMO ZAGREB (Bad Blue Boys), κάποιοι εκ των οποίων θα φιλοξενηθούν από οπαδούς της ομάδας του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, με τους οποίους είναι αδελφοποιημένοι και διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις και επικοινωνία».

Συνέχιζε σημειώνοντας ότι «κάποιοι διαμένουν σε διάφορα καταλύματα Airbnb, κυρίως πλησίον της Λ. Αλεξάνδρας. Επιπλέον, ενδέχεται μικρός αριθμός αυτών να φιλοξενηθούν στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΝ.ΚΙ επί της Λ. Αλεξάνδρας αρ. 115, τα οποία αναμένεται να ανοίξουν απογευματινές ώρες της 07/08/2023 και να συγκεντρωθεί ικανός αριθμός ατόμων».


 Και το Μαυροβούνιο ενημέρωσε

Την ίδια στιγμή, στην Αστυνομία, είχε φτάσει και από τις συνοριακές αρχές του Μαυροβουνίου, έγγραφη ενημέρωση για τη μετακίνηση των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Μάλιστα, η σχετική ενημέρωση έφτασε στα γραφεία της ΕΛΑΣ λίγο μετά τις 9 π. μ. της Δευτέρας, κάνοντας λόγο για περίπου 120 άτομα που χαρακτήριζε «επικίνδυνους οπαδούς» που είχαν περάσει τα σύνορα με πιθανό προορισμό την Αθήνα για το παιχνίδι ΑΕΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Όπως αναφερόταν, στο έγγραφο υπήρχαν μέχρι και οι αριθμοί των πινακίδων κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που πέρασαν τα σύνορα στο Μαυροβούνιο, ο τύπος και η μάρκα των οχημάτων.

Ενημέρωση που έστειλαν στην ΕΛ.ΑΣ. οι αρχές του Μαυροβουνίου με τους αριθμούς κυκλοφορίας των επικίνδυνων φασιστοειδών

 Με βάση αυτές τις πληροφορίες εκδόθηκε η διαταγή του Αρχηγείου της Αστυνομίας που εστάλη στην Κακαβιά και τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την οποία, αν εντοπίζονταν αυτοκίνητα με Κροάτες οπαδούς να γίνει έλεγχος και να ενημερώνεται συνεχώς η Αθήνα.

Σημειώνεται επίσης ότι ένα μέρος των χούλιγκαν εντοπίστηκε στα διόδια Ελευσίνας από την Ασφάλεια, ενώ πολλοί έκαναν στάση στο Κιάτο, από όπου κινήθηκαν τμηματικά, είτε με τα αυτοκίνητα τους είτε με τον Προαστιακό, με προορισμό την Αθήνα.

Σε βίντεο οδηγοί στην Ελλάδα κατέγραφαν το κομβόι των φασιστών από την Κροατία και περιέγραφαν ότι στα αυτοκίνητα βλέπουν μόνο άνδρες ντυμένους στα μαύρα με ξυρισμένα κεφάλια. 

Και η ΣΤΑΣΥ ενημέρωσε για το τάγμα φασιστών

Το μεγαλύτερο μέρος, με περίπου 25 αυτοκίνητα, κατέληξε χτες το βράδυ στον σταθμό Ειρήνη του ΗΣΑΠ, όπου μαζί με Έλληνες οπαδούς που τους περίμεναν, μετέβησαν με τρένο στα Πευκάκια και στον Περισσό από εκεί με τα πόδια στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου επιτέθηκαν στους οπαδούς της ΑΕΚ.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό, ότι ακόμη και η ΣΤΑΣΥ, ενημέρωσε την Ελληνική Αστυνομία για την είσοδο των χούλιγκανς στον συρμό και σε ποιον σταθμό κατέβηκαν. Παρόλλα αυτά η ομάδα των οπλισμένων φασιστών ανενόχλητη έφτασε μέχρι το γήπεδο της ΑΕΚ μαζί με Έλληνες οπαδούς, σύμφωνα με την αστυνομία, εκτελώντας οργανωμένο σχέδιο επίθεσης και δολοφονώντας και τραυματίζοντας κόσμο. 

Όλα αυτά έγιναν κι ενώ είχε απαγορευθεί η μετακίνηση οργανωμένων οπαδών για τον αγώνα της ΑΕΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεπ.

Οι πολιτικές ευθύνες είναι πασιφανείς και ήδη μεγάλο μέρος του κόσμου τις έχει αποδώσει στην κυβέρνηση που ξέρει πως να αντιμετωπίζει με ταχύτητα πχ τις κινητοποιήσεις για πλειστηριασμούς αλλά αφήνει ανενόχλητους φασίστες χουλιγκαν που δολοφονούν. 

ΚΚΕ Κανείς από όσους εμπλέκονται στη διαχείριση των γεγονότων δεν μπορεί να παραμένει στη θέση του

5 σχόλια:

  1. Λουλούδια στο σημείο της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη άφησε η ΚΝΕ
    https://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/337525/loyloydia-sto-simeio-tis-dolofonias-toy-29hronoy-mihali-apo-tin-kne

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ίδια τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους για τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης. Ολα όσα έγιναν χαρακτηρίζονται πρωτοφανή. Και είναι. Ομως, τα ερωτήματα από όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά τη δολοφονική επίθεση είναι πολλά και ζητούν απαντήσεις...

    - Πώς είναι δυνατόν δεκάδες οργανωμένοι φασίστες Κροάτες, με το προκάλυμμα του οπαδού της Δυναμό Ζάγκρεμπ, να διασχίζουν σε κομβόι, εξοπλισμένοι με όπλα σχεδόν τη μισή Ευρώπη και ολόκληρη την Ελλάδα, και να μην ασχολείται κανείς, ενώ υπάρχει απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το παιχνίδι ΑΕΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ;

    - Πώς είναι δυνατόν, μέρες πριν το βράδυ της 7ης Αυγούστου, να υπάρχει αλληλογραφία ανάμεσα σε υπουργεία της Κροατίας, του Μαυροβουνίου και της Ελλάδας για το γεγονός ότι κατευθύνονται στην Ελλάδα ναζί χούλιγκαν για να «σκοτώσουν», και να μην «κουνιέται φύλλο;»

    - Πώς είναι δυνατόν να έχουν παρκάρει δεκάδες αυτοκίνητα στον σταθμό του ΗΣΑΠ «Ειρήνη» από το απόγευμα της 7ης Αυγούστου και να μην μπαίνει κανείς στη διαδικασία να αναρωτηθεί έστω τι γυρεύουν εκεί;

    - Πώς είναι δυνατόν να έχουν οι Αρχές στα χέρια τους: Βίντεο από τη διαδρομή του κομβόι στην Εθνική Οδό το πρωί της Δευτέρας και βίντεο από τον σταθμό του ΗΣΑΠ «Ειρήνη», που δείχνουν δεκάδες ναζί εξοπλισμένους να κάνουν δρομολόγιο μέχρι τον Περισσό και να μην γίνεται απολύτως τίποτα;

    - Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει γνώση γι' αυτό που πρόκειται να γίνει και να αποσύρονται οι δυνάμεις των ΜΑΤ από το γήπεδο της ΑΕΚ, στις 9 και στις 10 το βράδυ, μετά το τέλος της προπόνησης των ομάδων;

    - Και μετά από όλα αυτά, πολλά ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι έγινε προσπάθεια ακόμα και από επίσημους φορείς να παρουσιαστεί η δολοφονική επίθεση των φασιστών ως οπαδική βία και σε ραντεβού θανάτου, την ώρα που στον χώρο της επίθεσης βρίσκονταν έγκυες, γονείς με παιδιά και ηλικιωμένοι άνθρωποι που προσπαθούσαν να γλιτώσουν από την άγρια επίθεση...

    Τα ερωτήματα αυτά ζητούν απάντηση. Αυτή, προφανώς, δεν μπορεί να είναι ότι υπήρξε μια απλή «αβλεψία» ή «κακός συντονισμός» και «ανικανότητα»...
    902

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε πλειστηριασμό έστειλαν 3 κλούβες ΜΑΤ και άφησαν ανενόχλητο το τάγμα φασιστών!
    https://www.902.gr/eidisi/politiki/337516/se-pleistiriasmo-esteilan-3-kloyves-mat-kai-afisan-anenohlito-tagma-fasiston

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης απαγγέλθηκαν στους φασίστες χούλιγκαν

    Η δίωξη αφορά τα εξής κακουργήματα:

    Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης
    Ανθρωποκτονία από πρόθεση
    Έκρηξη
    Κατοχή εκρηκτικών υλών

    και τα πλημμελήματα:

    Διατάραξη κοινής ειρήνης
    Επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή.
    Φθορά ξένης ιδιοκτησίας
    Βιαιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου )
    Παράνομη οπλοφορία
    Οπλοχρησία
    Κατοχή φωτοβολίδων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ!
    Με μηνύματα σε βλήματα όλμων φασίστες της Ουκρανίας στηρίζουν τους φασίστες δολοφόνους που επιτέθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια
    https://www.902.gr/eidisi/kosmos/337548/me-minymata-se-vlimata-olmon-fasistes-tis-oykranias-stirizoyn-toys-fasistes

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου